موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > مقالات > اچ.پيلوري و سرطان
اچ.پيلوري و سرطان

اچ.پیلوری و سرطان

نکات کلیدی

  • هليكوباکترپیلوری (H.پیلوری) نوعی باکتری است که در معده حدود 3/2 مردم جهان یافت می‌شود. اگر چه بیش‌تر مبتلايان به آن، هیچ‌وقت بیمار نمی‌شوند. (پرسش‌هاي 1 و 3)
  • عفونت H.پیلوری یک عامل خطرزاي عمده برای ابتلا به بیماری زخم پپتیک معده است. این باکتری باعث شمار زیادی از زخم‌های معده (گاستریک) و زخم‌های اثنی عشر دوازدهه است. (پرسش 5)
  • تحقیقات به‌صورت ضمنی نشان می‌دهد که عفونت H.پیلوری، خطر سرطان معده، لنفوم بافت لنفاوی لایه موکوزای معده (مالت) و احتمالاً سرطان لوزالمعده (پانکراس) را افزایش می‌دهد. (پرسش‌هاي 9، 10، 11، 13 و 14)

1. هلیکوباکترپیلوری چیست؟

هلیکوباکترپیلوری یا H.پیلوری یک باکتری حلزونی‌شکل (مارپیچ) است که قادر به رشد در معده انسان‌ها است. در حالت معمولی، محیط اسیدی معده مانع بقای ویروس‌ها، باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های دیگر می‌شود. با این‌حال، H.پیلوری تنها باکتری‌ای است که در محیط خشن معده رشد می‌کند. باکتری H.پیلوری «اوره‌از» ترشح می‌کند، آنزیمی که اوره را به آمونیاک تبدیل می‌کند. آمونیاک میزان اسیدی بودن معده را کاهش داده و محيط را برای H.پیلوری مناسب‌تر می‌سازد. توانایی بقا در معده، برای H.پیلوری یک مکان مخفی مناسب ایجاد می‌کند. گلبول‌های سفید خون که در حالت معمولی باکتری‌های حمله‌ور به بدن را تشخیص داده و با آنها مقابله می‌کنند، نمی‌توانند از رگ‌های خونی درون لایه پوشاننده معده نفوذ کنند. در عوض گلبول‌های سفید آلوده شده، به واکنش نسبت به محل عفونت ادامه می‌دهند، جایی که آنها می‌میرند و مواد مغذی‌اي آزاد می‌کنند که H.پیلوری را تغذیه می‌کنند.

H.پیلوری هزاران سال با انسان همزیستی کرده است.

با این همه، چون دانشمندان فكر مي‌كردند معده یک اندام استریل است، این باکتری تا دهه 1980 کشف نشد.

برخی دیگر از باکتری‌های روده، در واقع در جذب مواد مغذی و دفاع در برابر میکروب‌های خطرناک‌ به انسان کمک می‌کنند. چون H.پیلوری به‌تازگی کشف شده است، کنش‌ها و واکنش‌های پیچیده آن از جمله خطرها و فواید آن هنوز تحت بررسی است.

2. چگونه ارتباط H.پیلوری و بیماری به اثبات رسيد؟

در دهه 1980 دانشمندان متوجه وجود یک باکتری مارپیچ در نمونه بافت‌های گرفته شده از بیماران مبتلا به زخم معده و روده کوچک فوقانی شدند که بعدها به‌عنوان H.پیلوری شناخته شد. با اعتقاد به اینکه هیچ باکتری‌ای نمی‌تواند در محیط خشن معده زنده بماند، بیش‌تر دانشمندان فکر کردند وجود این باکتری مرموز یا ناشي از آلودگی نمونه‌های بافت است و یا صرفاً یکی دیگر از گونه‌های باکتری‌های بی‌خطری است که بسیاری از آنها در معده یافت می‌شوند.

با این‌حال محققان استرالیایی، دكتر جی مارشال و دكتر جی رابین ویلیامز، متقاعد شدند که در واقع همین باکتری، علت اصلی زخم معده است.

وقتی مارشال از یافتن نمونه حیوانی مناسب ناامید شد، خودش را با این باکتری مارپیچ‌شکل آلوده کرد. او بیمار شد، مبتلا به التهاب معده گردید و توانست باکتری را از زخم معده خودش کشت داده و از این راه ثابت کند این میکروب علت زخم معده است. مارشال و وارن برای کشف H.پیلوری و نقش آن در شکل‌گیری زخم معده، جایزه نوبل 2005 را در داروسازی را دريافت کردند.

3. ميزان شیوع عفونت ناشی از H.پیلوری چقدر است؟

عفونت انسان با H.پیلوری امری رایج است؛ مراکز پیشگیری و کنترل بیماری برآورده کرده‌اند که حدود 3/2 جمعیت جهان حامل این باکتری هستند و میزان عفونت در کشورهای در حال توسعه بیش‌تر از آمریکای شمالی و اروپا است. گمان می‌رود H.پیلوری هم از طریق آب و غذای آلوده و هم به‌واسطه ارتباط مستقیم دهان به دهان گسترش می‌یابد. در سایر جوامع، این باکتری بدواً در دروان کودکی وارد بدن می‌شود. کودکانی که در جاهای پرجمعیت و شرايط اجتماعی اقتصادی سطح پايین زندگی می‌کنند، بیش‌تر احتمال دارد مبتلا به این عفونت شوند. برآورد شده که 2 الی 20% كساني که دچار عفونت H.پیلوری‌اند، به زخم معده مبتلا خواهند شد. برخی شواهد نیز عفونت H.پیلوری را با سرطان معده، لنفوم بافت لنفاوی لایه موکوزای معده (مالت)، و شاید سرطان بادامه معده (پانکراس) و بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط می‌دانند. با این‌حال اکثریت مبتلايان به H.پیلوری، از این باکتری بیمار نخواهند شد.

4. بیماری زخم پپتیک چیست؟

زخم‌های پپتیک، حفره‌هایی در لایه پوشاننده معده یا قسمت بالای روده کوچک (اثنی عشر) هستند که گودی آنها به لایه‌‌های ماهیچه‌ای این اندام‌ها نیز گسترش می‌یابد. زخم در معده وقتی به‌وجود می‌آید که سلول‌های سطح، ملتهب شده، بمیرند و آن سطح، پوست‌ریزی کند. این آسیب می‌تواند به‌واسطه یک سايیدگی و يا خراش، عفونت، یا التهاب ایجاد شود که ناشی از واکنش افراطی سلول‌های ایمنی است. بیماری زخم پپتیک (PUD) سالانه عامل بیش از 3 میلیون بار ملاقات با پزشك در بعضي از نقاط دنيا است. درد معده شبیه به سوزش یا سوءهاضمه رایج‌ترین علائم بیماری زخم پپتیک‌‌اند. علائم دیگر بیماری بی‌اشتهایی، از دست دادن وزن، استفراغ، وجود خون در مدفوع و یا کم‌خونی است.

5. میان H.پیلوری و بیماری زخم پپتیک چه رابطه‌ای است؟

تا قبل از دهه 1980، دانشمندان به دلیل اسید بالای موجود در معده اعتقاد داشتند معده محيطي استریل است و PUD را به اشتباه به فشارهاي عصبي و غذاهای پرادویه نسبت می‌دادند. امروزه تحقیقات نشان داده است که سم باکتریایی آزاد شده توسط H.پیلوری و التهاب ناشی از عفونت آن، می‌تواند به لایه پوشاننده معده آسیب رسانده و باعث به‌وجود آمدن زخم‌های پپتیک شود. اگر چه آمارها بسته به منطقه جغرافیایی متفاوت‌اند، اما به‌هر‌حال H.پیلوری عامل شمار زیادی از زخم‌های پپتیک است.

6. سرطان معده چیست؟

سرطان گاستریک یا سرطان معده سابقاً به‌عنوان یک موجودیت واحد ملاحظه می‌شد.

امروزه، اپیدمیولوژیست‌ها این سرطان را به 2 نوع عمده دسته‌بندی کرده‌اند: سرطان گاستریک ناحیه کاردیا (که سرطان يك اینچ بالای معده در جایی که به مری می‌رسد، ايجاد مي‌شود) و سرطان گاستریک غیرکاردیا (سرطان در تمام بخش‌های معده). این طبقه‌بندی پذیرفته شد زیرا این دو نوع سرطان معده عوامل خطر متفاوت و الگوهای وقوع مختلف دارند. برای مثال ثابت شده که H.پیلوری یک عامل خطرزاي قوی در ايجاد سرطان گاستریک غیرکاردیا است، در حالی‌که ارتباط آن با سرطان گاستریک کاردیا قابل بحث است.

سرطان معده با کشتن تقریباً 7.000.000 نفر در سال 2002 دومین علت مرگ‌های ناشي از سرطان در دنیاست. سرطان معده در کشورهای در حال توسعه، رایج‌تر از ایالات متحده است. میزان کلی وقوع سرطان معده در حال کاهش است. با این‌حال، این کاهش عمدتاً در میزان سرطان گاستریک غیرکاردیا دیده می‌شود. در مقابل میزان سرطان گاستریک کاردیا، به‌خصوص در کشورهای غربی مانند ایالات متحده و بسیاری از بخش‌های اروپا، در حال افزایش است. سرطان گاستریک کاردیا در گذشته خیلی غیرمعمول بود.

ابتلا به عفونت H.پیلوری مهم‌ترین عامل خطر در سرطان معده است. این عوامل خطر عبارتند از: ورم مزمن معده (التهاب معده)، سن بالا، مرد بودن، رژیم غذایی پر از نمک، غذاهای دودی یا تحت شرایط بد نگهداری شده و استفاده کم از میوه و سبزی، انواع خاصی از کم‌خونی، کشیدن سیگار و سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان معده.

7. سرطان لوزالمعده (پانکراس) چیست؟

سرطان لوزالمعده پانکراس، سرطان غده شش اینچی (شبیه به گلابی باریک) است. پانکراس در پشت معده و جلوی ستون فقرات قرار دارد و شیره‌ای برای هضم غذا و هورمون‌هایی مانند انسولین را تولید می‌کند که به کنترل سطح قند خون کمک می‌کند.

شیره‌های گوارشی توسط سلول‌های مترشحه خارجی لوزالمعده (پانکراس) و هورمون‌ها توسط سلول‌های مترشحه داخلی آن تولید می‌شوند. حدود 95% سرطان‌های پانکراس در سلول‌های مترشحه خارجی شروع می‌شوند.

دیابت‌های طولانی‌مدت، چاقی و شرایط موروثی خیلی خاص، به‌عنوان عوامل خطرزا شناخته می‌شوند. به‌علاوه، احتمال ابتلای افراد سیگاری به سرطان پانکراس نسبت به افراد غیرسیگاری دو برابر است.

8. لنفوم بافت لنفاوی لایه موکوزای معده ( MALT ) چيست؟

سرطان بافت لنفاوی لایه موکوزای معده MALT كه در معده یا در بافت لنفاوی لایه موکوزای معده تأثیر می‌گذارد نوع نادری از لنفوم غیر هوچکین است که توسط لنفوسیت‌های B که نوعی سلول ایمنی‌اند، تشکیل شده، و به‌آرامی در لایه پوشاننده معده تکثیر می‌شود. لایه پوشاننده معده، معمولاً فاقد بافت لنفی (سیستم ایمنی) است، اما این بافت تقریباً همیشه در واکنش نسبت به کولونیزه شدن لایه پوشاننده معده توسط باکتری H.پیلوری، ظاهر می‌شود. لنفوم MALT تقریباً 4% تمام لنفوم‌ها را تشکیل می‌دهد.

9. آیا شواهدی مبتنی بر اینکه عفونت H.پیلوری خطر سرطان معده را افزایش می‌دهد، وجود دارد؟

بسیاری از مطالعات نشان داده است كه ارتباطی میان عفونت H.پیلوری و سرطان‌های گوارشی وجود دارد.

در سال 1994، آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) علی‌رغم نتایج متعارض به‌دست آمده در آن زمان، H.پیلوری را به‌عنوان سرطان‌زا یا عامل وقوع سرطان طبقه‌بندی و معرفي کرد.

از آن زمان کولونیزه شدن معده توسط H.پیلوری، یک عامل خطر مهم در سرطان‌های گوارشی به‌شمار آمده است. با این‌حال، این هم‌پیوندی، بسته به ناحیه معده، متغیر است. در سال 2001 یک تحلیل ترکیبی از 12 مطالعه در خصوص سرطان معده و H.پیلوری، برآورد کرد که احتمال سرطان گاستریک غیرکاردیا، در مبتلايان به H.پیلوری، شش برابر بیش‌تر از افراد غیرمبتلاست. داده‌ها نشان می‌دهند که عفونت ناشی از H.پیلوری، نقش مهمی در ابتلا به سرطان گاستریک غیرکاردیا دارد اما ارتباط آن با سرطان گاستریک کاردیا خیلی روشن نیست.

10. چه شواهدی نشان می‌دهد که عفونت H.پیلوری، خطر سرطان لوزالمعده (پانکراس) را افزایش می‌دهد.

یافته‌های مبتنی بر مشاهدات نشان می‌دهند بسیاری از كساني که برای درمان زخم‌های پپتیک تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند، تا 20 سال پس از جراحي مبتلا به سرطان پانکراس شده‌اند. به‌علاوه، یک بررسی نشان داد که از میان 92 بیمار مبتلا به سرطان لوزالمعده (پانکراس)، آزمایش H.پیلوری 65% آنها مثبت بود در حالی‌که نتیجه این آزمایش تنها برای 45% از شرکت‌کنندگان غیرسرطانی گروه تحت‌نظر مثبت بود.

گرچه مطالعه، برروي گروه كوچكي از افراد انجام گرفت و بیماران تا زمانی که مبتلا به سرطان تشخیص داده شدند، برای ابتلا به H.پیلوری آزمایش شده بودند، اما این بررسی نتیجه‌گیری کرد که ارتباط مستقیمی میان H.پیلوری و سرطان بادامه معده (پانکراس) وجود دارد.

11. چه شواهدی نشان می‌دهد که عفونت H.پیلوری خطر لنفوم MALT را افزایش می‌دهد؟

تقریباً تمام بیماران مبتلا به لنفومMALT، به عفونت H.پیلوری نیز مبتلا هستند و خطر گسترش این تومور در افراد مبتلا به H.پیلوری شش برابر افراد غیرمبتلا است. علاوه بر آن تا 80% بیماران مبتلا به لنفوم MALT معده، پس از درمان با آنتی‌بیوتیک ضد H.پیلوری بهبود کامل می‌یابند.

دلیل قطعی بروز لنفوم MALT معده در افراد مبتلا به H.پیلوری، ناشناخته است، اما این تومورها در کم‌تر از 1% مبتلایان به H.پیلوری بروز می‌کنند.

12. مطالعه پیشگیری از سرطان با استفاده از آلفاتوکوفرول، بتاکاروتن (ATBC) چیست؟

از سال 1985 تا 1993 مطالعات پیشگیری از سرطان با استفاده از آلفا- توکوفرول، بتاکاروتن (ATBC) در فنلاند، یک گروه 20133 نفری از مردان سیگاری 50 تا 69 ساله را مورد مطالعه قرار داد تا معلوم شود آیا استفاده روزانه از مکمل‌های آلفا- توکوفرول، بتاکاروتن یا هر دو، تعداد سرطان‌هاي شش و یا دیگر سرطان‌ها را پايین خواهد آورد. پس از اینکه زمان بررسی اولیه تمام شد، محققان همچنان شركت‌كنندگان را زير نظر قرار دادند.

13. براساس بررسی پيگير ATBC، چه ارتباطی میان H.پیلوری و سرطان وجود دارد؟

در آوریل 1999، ثبت سرطان فنلاند، 234 نفر از شرکت‌کنندگان در بررسی ATBC را مبتلا به سرطان معده تشخیص داد. هر يك از این شرکت‌کنندگان به‌طور تصادفی و با لحاظ سن با یک بیمار غیرسرطانی سنجیده می‌شد. در زمان اجرای این بررسی وضعیت عفونت H.پیلوری براساس نمونه‌های خونی که در ابتدا از هر شرکت‌کننده گرفته شده بود، سنجیده می‌شد. با مقایسه موارد مبتلا به سرطان و گروه تحت‌نظر غیرسرطانی، بررسی پيگير سرطان معده ATBC نتیجه گرفت که عفونت H.پیلوری عامل خطر خیلی قوی برای سرطان گاستریک غیرکاردیا بوده و خطر ابتلا به این بیماری را نزدیک به 8 برابر می‌کند.

در مقابل، این تحقیق نشان داد که وجود این باکتری خطر ابتلا به سرطان گاستریک کاردیا را حدود 3/2 کاهش می‌دهد. اینکه H.پیلوری خطر افزایش سرطان گاستریک غیرکاردیا را افزایش می‌دهد، تردید زیادی وجود ندارد. با این‌حال ارتباط عکس میان H.پیلوری و سرطان گاستریک کاردیا موضوعی نسبتاً تازه است، و تنها یک تحقیق غیر از ATBC داده‌های آماری در مورد ارتباط میان H.پیلوری و کاهش خطر سرطان گاستریک کاردیا را تأييد كرده است، در حالی‌که تحقیقات دیگر، نتایج متعارفی را گزارش داده‌اند.

گرایش‌هاي امروز در آمارهای سرطان معده، نتایج تحقیق ATBC را تأیید می‌کند. در سال‌های اخیر، به‌خصوص با تغییر رژیم غذایی، نگهداری غذاها در یخچال، بهداشت بهتر و استفاده مؤثر از آنتی‌بیوتیک‌ها، میزان ابتلا به عفونت H.پیلوری در کشورهای توسعه‌یافته کاهش‌یافته است.

کاهش عفونت H.پیلوری در کشورهای توسعه یافته، با کاهش تعداد سرطان‌هاي گاستریک غیرکاردیا و افزایش میزان سرطان گاستریک کاردیا و انواع معینی از سرطان‌های مری همزمان شده است.

تحقیق ATBC این مزیت را دارد که با توجه به نتايج آزمايش نمونه‌های خونی جمع‌آوری شده در سال‌های قبل از ابتلا به سرطان، باکتری H.پیلوری بیش‌تر در سلول‌های معمولی معده رشد می‌کند تا سلول‌های پیش‌سرطانی، و این بدین‌معناست که گسترش سرطان معده پیشرفته می‌تواند منجر به کاهش شمار باکتری‌های موجود در معده شود.

برخی از مطالعات گذشته چون میزان عفونت در شرکت‌کنندگان مبتلا به سرطان معده براي تعیین وضعیت H.پیلوری را پس از تشخیص سرطان اندازه‌گيري كرده، نتايج اشتباه‌آميزي به‌دست داده است.

14. براساس مطالعه دنباله‌دار ATBC چه ارتباطی میان H.پیلوری و سرطان پانکراس وجود دارد؟

مشابه تحقیق پيگير ATBC در مورد سرطان معده، یک تحقیق دنباله‌دار پانکراس، تمامی موارد سرطان‌هاي لوزالمعده تشخیص داده شده را در دسامبر 1995 تعيين کرده است. در این مطالعه دنباله‌دار، سطوح آنتی‌بادی‌های H.پیلوری را كه از نمونه‌های خونی در ابتدای تحقیق (قبل از تشخیص سرطان) گرفته شده با بعد از تشخيص سرطان مقایسه می‌کند.

محققان یک گروه 120 نفری از مردانی را که به سرطان لوزالمعده (پانکراس) مبتلا بودند را مورد آزمایش قرار دادند و آنها را با یک گروه 226 نفری از مردان غیرمبتلا به سرطان، اما مشابه از لحاظ سن و دیگر مشخصات، مقایسه کرده‌اند. شرکت‌کنندگان در تحقیق ATBC که به عفونت H.پیلوری مبتلا بودند، تقریباً 2 برابر افراد غیرمبتلا به آن باکتری، در معرض ابتلا به سرطان بوده‌اند.

15. چگونه است كه عفونت H.پیلوری خطر برخی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد در حالی‌که خطر برخی دیگر را افزایش می‌دهد؟

ابتلا به عفونت H.پیلوری با کاهش خطر ابتلا به سرطان گاستریک کاردیا مرتبط است. روشن نیست كه چرا این باکتری به شیوه‌ای معکوس با خطر سرطان گاستریک کاردیا مرتبط است. یک فرضیه این است که H.پیلوری آنزیمی ترشح می‌کند که در طول کولونیزه شدن، تولید اسید در معده را کاهش می‌دهد و در نتیجه، بازگردان اسید در مری که یک خطر بزرگ برای ابتلا به سرطان‌های تأثیرگذار بر مناطق فوقانی معده و مری است، نیز کاهش می‌یابد.

16. آنتی‌بیوتیک‌ها چه نقشی در میزان ابتلا به سرطان معده ایفا می‌کنند؟

نتایج تحقیق سرطان معده‌ ATBC و تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که در برنامه‌های گسترده ریشه‌کنی H.پیلوری، باید احتیاط کنیم. امکان ارتباط عکس میان این باکتری و سرطان معده، به‌خاطر کاهش میزان عفونت H.پیلوری در کشورهای غربی در قرن گذشته (به سبب استفاده مناسب و گسترده آنتی‌بیوتیک‌ها) با میزان پايین سرطان غیرکاردیا و میزان بالاتر خطر سرطان کاردیا در این مناطق تأیید شده است.

17. H.پیلوری Cag A مثبت چیست و چگونه بر خطر ابتلا به سرطان تأثیر می‌گذارد؟

باکتری H.پیلوری از یک اندام سوزنی‌شکل برای تزریق Cag A مثبت در محل تلاقی دو سلول لایه پوشاننده معده استفاده می‌کند. Cag A سمي است كه سیتوتوکسین مرتبط با ژن A توليد مي‌كند. تمام زنجیره‌های H.پیلوری، ژن Cag A را حمل نمی‌کنند بلکه فقط آنهایی که تحت‌عنوان Cag A مثبت طبقه‌بندی شده‌اند بدين عمل مبادرت مي‌ورزند. اين سم ساختار سلول‌های معده را تغییر داده و باعث می‌شود باکتری‌ها آسان‌تر به آنها بچسبد. به مدت طولاني در معرض Cag A بودن باعث التهاب مزمن می‌شود. دانشمندان شايد نتوانند به‌طور قطع Cag A را به ابتلا به سرطان نسبت دهند زیرا زنجیره‌های Cag A مثبت و Cag A منفی نیز تفاوت‌های ژنتیک دیگری دارند.

در حالی‌که نتیجه‌ها متعارض‌اند تحقیق اخیر نشان می‌دهد که عفونت زنجیره‌های Cag A مثبت H.پیلوری خطر ابتلا به سرطان معده را خیلی بیش‌تر از عفونت زنجیره‌ای Cag A منفی افزایش می‌دهد. بررسی‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که تغییرات سلولی كه توسط Cag A ايجاد مي‌شود می‌تواند منجر به انباشتی از جهش‌های ژنتیک مربوط به ابتلا به تومورهای بدخیم شوند.

این ارتباط به‌واسطه تحلیلی ترکیبی از 16 تحقیق تأیید شده است که دریافته‌اند افزایش دو برابر خطر سرطان گاستریک کاردیا با ابتلا به H.پیلوری Cag A مثبت مربوط است (در مقایسه با H.پیلوری Cag A منفی). تحقیق ATBC با استفاده از آنتی‌بادی‌های ضد این باکتری (یا ضد سم Cag A)، وضعیت عفونت H.پیلوری را بین سال‌های 1985 تا 1988 تعیین کرده است. مطالعه دنباله‌دار سرطان معده نشان داده که زنجیره‌های H.پیلوری Cag A مثبت (در مقایسه با زنجیره‌های Cag A منفی) ارتباط بيش‌تري با خطر ابتلا به سرطان گاستریک غیرکاردیا دارد، اگر چه این تفاوت از لحاظ آماری چندان بارز نبود.

در تحقیق سرطان لوزالمعده (پانکراس) ATBC، ابتلا به عفونت ناشي از زنجیره‌های H.پیلوری Cag A مثبت با افزایش تقریباً 2 برابري خطر بیماری در افراد شرکت‌کننده در این تحقیق که مبتلا به عفونت نبودند، ارتباط داشت.

براي دستيابي به اطلاعات بيش‌تر مي‌توانيد به بخش انتشارات به آدرس www.ncii.ir مراجعه كنيد.


نــــــظرات
  • سامان
  • ۱۸ اسفند ۱۳۹۳
    با عرض سلام و خسته نباشید ممنون که این اطلاعات را دراختیار گذاشتین فقط اگه می شه نحوه درمان شدن را هم بگویید.
  • سحر
  • ۵ خرداد ۱۳۹۳
    با عرض سلام و تشکر از مطالب خوبتون من تازگی فهمیدم که اچ پیلوری از نوع active دارم می خواستم بدانم احتمال درمان و پیشگیری از سرطان وجود دارد و لطفا راه های انتقال این میکروب را ذکر کنید با تشکر فراوان از شما
  • بدون نام
  • ۵ اسفند ۱۳۹۲
    از اطلاعاتی که به من دادید ممنون شمس ازخرم اباد
  • مارال
  • ۹ آبان ۱۳۹۲
    سلام.خسته نباشید.من مدام باکتری میگیرم یه مدت کپسول میخورم اما باز بعد چند ماه با آزمایش میبینم که دارم...میشه بگید راه جلوگیری از مبتلا شدنش چیه؟ممنوونم ازتون
  • بدون نام
  • ۲۶ تیر ۱۳۹۲
    من 31 سالمه امروز که رفتم آزمایش دادم اچ بیلوریم مثبت بود دعا کنید که خوب بیشم.
  • مهديه
  • ۴ تیر ۱۳۹۲
    سلام منم 28 سالمه تازه آزمايش دادم منم مبتلا به ميكروب اچ پيلوري هستم منم اميدوارم نه من نه هيچكسي كه مبتلا شده كارش به جاهاي باريك نكشه ، من دچار تنگي نفس هم شدم كه نميتونم راحت نفس عميق بكشم مي خواستم بدونم اين موضوع ربطي به ميكروب داره يا نه؟
  • سارا
  • ۵ خرداد ۱۳۹۲
    سلام. چند روز پیش نامزدم با درد شدید معده رفت بیمارستان، تشخیص دادند اچ پیلوری عفونت خیلی شدیدی رو ایجاد کرده و چون عفونت قدیمی و شدید بوده زخم معده ایجاد کرده، گویا اسید معدش هم به شدت زیاده، تحت مراقبت های ویژه بستری شد و داره دوره درمان رو میگذرونه ولی گفتن احتمال سرطان هم هست، می خواستم بدونم ممکنه یه جون 28 ساله بدون هیچ سابقه خانوادگی سرطان بدون هیچ مصرف سیگار و الکل فقط به واسطه این مشکل مبتلا به سرطان بشه؟؟؟ ممنوم می شم راهنماییم کنین
  • نسترن
  • ۱۶ اسفند ۱۳۹۱
    ارتباط دیابت با میکرب معده چیست
  • علی
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۱
    من 2 ساله میکروب معده دارم تاالان حدود شش مرحله دارو های مختلف آنتی بیوتیک مصرف کردم (البته غدد لنفوی زیر گلو من بزرگ شده ) ولی هنوز میکروب معده من زیر 120 نیومد
  • بدون نام
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۱
    ایااین میکروب قابل پاک سازی است ؟
  • Ù†
  • ۲ آذر ۱۳۹۱
    تورو خدا برای مریض ماهم، که مبتلا به سرطان معده است دعا کنید....
  • پ. ش
  • ۱ آبان ۱۳۹۱
    سلام من 22 سالمه زخم اثنی عشر و عفونت مزمن معده و ورم معده در حال حرک دارم خیلی ناراحتم چون یه پسر 3 شاله دارم دعا کنید خوب بشم و کار به جاهای باریک نکشه.ایشا لا همتون خوب بشید
  • آرزو
  • ۲۸ شهریور ۱۳۹۱
    سلام.من 19سالمه. به طور مرتب حالت تهوع و اسهال داشتم.درد معده هم داشتم.به پزشک مراجعه کردم و با ت جویز چند نوع آزمایش فهمیدم که مقدار زیادی میکروب معده دارم.حالا دارد مصرف میکنم.امیدوارم که کار به جاهای باریک کشیده نشه.انشاءاله که همه مردم از دست بیماری خلاص بشن و سلامتی رو دوباره حس کنن.
  • معصومه
  • ۸ مرداد ۱۳۹۱
    من 11سال پیش دچار زخم معده و اثنی عشر شدم در سطح وسیع و الان بعد از زایمان دومم که میزان اسید معده ام خیلی بالا بود سوزش سر دلم درد شدید که با دارو های ضد درد معده هم باز درد میکنه برام دعا کنین مشکلی نداشته باشم وقتی پیش دکتر میرم برای ازمایش ضمنا از مطالبتون ممنون خیلی عالی بود
  • مجید
  • ۳۱ تیر ۱۳۹۱
    سلام 28 سالمه 4 ساله که ورم معده دارم ولی تحت نظر پزشکم، بیماریهای معده از بدترین نوع بیماریهاست چون مستقیم سیستم جذب انرژی بدن رو نشونه میگیره، اما من با وجود درد کشنده در 1 سال اول درمان از بیماریم راضیم و همش خدا رو شکر میکنم چون باعث شد هم سمت مشروب نرم و قلیانم ترک کردم درد من به حدی بود که همش به مرگ فکر میکردم ولی با توکل به خدا خیلی بهتر شدم انشالا همه بیمارا شفا پیدا کنن که این بهترین خبر تو زندگیم خواهد بود.
  • زینب
  • ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱
    سلام.واقعا ممنونم.مطالب کاملو جامعی در اختیارم گذاشتید.من به تازگی آزمایش خون دادمو اچ پیلوریم مثبت بوده کمی میترسم.امیدوارم هم سالم باشن و هیچوقت گرفتار درد نشن.
ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 8 - 9

مقالات اچ.پيلوري و سرطان
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء