موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > مقالات > آنچه باید دربارۀ لنفوم هوچکین بدانید
آنچه باید دربارۀ لنفوم هوچکین بدانید

فهرست عناوین مقاله

آنچه باید دربارۀ لنفوم هوچکین بدانید

What You Need To Know About Hodgkin Lymphoma

دربارۀ این مقاله

این مقالة پايگاه علمي، پزشكي و آموزشي موسسه تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان www.ncii.ir دربارۀ لنفوم هوچكين نگاشته شده، سرطانی که در سیستم ایمنی آغاز می‌شود. به این نوع سرطان، لنفوم هوچكين نیز می‌گویند. طبق آخرين آمار در سال 1385، 921 مورد مبتلا به HD شده‌اند كه از اين تعداد 389 مورد مربوط به خانم‌ها و 532 مورد مربوط به آقايان است.

تحقیقات روی سرطان، منجر به پیشرفت‌هایی در مبارزه با لنفوم هوچكين شده است. امروزه می‌توان بیش‌تر كساني که لنفوم هوچكين در آنها تشخیص داده شده را درمان، یا بیماریشان را برای چندین سال مهار کرد. تحقیقات مداوم، این نوید را می‌دهند که می‌توان در آینده انتظار داشت تعداد بیش‌تری از مبتلایان به این سرطان با موفقیت درمان شوند.

این مقاله منحصراً دربارۀ لنفوم هوچكين است. و حاوي مطلبي در مورد لنفوم غیرهوچكين (NHL (Non- Hodgkins Lymphoma نيست.

بيماراني که به لنفوم غیرهوچكين مبتلا هستند، گزینه‌های درمانی متفاوتی دارند. آنها می‌توانند به‌جای مطالعۀ این مقاله ، مقالة آنچه باید دربارۀ لنفوم غیرهوچكين بدانید را بخوانند.

در این مقاله دربارۀ تشخیص، تعیین مرحلۀ سرطان، درمان و پیگیری سلامت بیمار پس از درمان صحبت شده است. دانستن مراقبت‌های پزشکی مربوط به لنفوم هوچكين می‌تواند به بيماران کمک کند تا نقش فعالی در انتخاب گزینه‌های درمانی خود داشته باشند.

در این مقاله، فهرستی از سؤال‌هايي که می‌توانید آنها را از پزشک خود بپرسید آمده است. بسیاری، همراه داشتن فهرست پرسش‌های مورد نظر خود را در جلسۀ ملاقات با پزشک مفید می‌دانند. برای به یاد داشتن صحبت‌های پزشک می‌توانید یادداشت‌برداری کنید و یا از او اجازه بگیرید تا حرف‌هايش را ضبط کنید. همچنین مي‌توانيد هنگام ملاقات با پزشک، یکی از اعضای خانواده یا دوستان را– به‌منظور شرکت در بحث‌ها، یاداشت‌برداری یا تنها برای گوش کردن به مطالب مطرح شده- همراه خود ببريد.

معنای کلماتی که به شکل مورب (ايرانيك) نوشته شده‌اند در لغت‌نامه موجود است. معني این كلمات در لغت‌نامه توضیح داده شده‌اند. و تلفظ صحیح آنها آمده است.

لنفوم هوچكين چیست؟

سلول‌های لنفوم هوچكين

لنفوم هوچكين، سرطانی است که در سلول‌های سیستم ایمنی آغاز می‌شود. سیستم ایمنی وظیفۀ مبارزه با عفونت‌ها و دیگر بیماری‌ها را دارد.

دستگاه لنفاوی بخشی از سیستم ایمنی است، و شامل اجزای زیر است:

  • عروق لنفاوی: دستگاه لنفاوی دارای شبکه‌ای از عروق لنفاوی است. عروق لنفاوی در تمام بافت‌های بدن گسترده‌اند.
  • لنف: عروق لنفاوی حامل مایع شفافی به‌نام لنف هستند. لنف حاوی گلبول‌های سفید است، به‌خصوص لنفوسیت‌هایی مانند سلول‌های B و سلول‌های T .
  • غدد لنفاوی: عروق لنفاوی به توده‌های بافتی کوچک و گردی به نام غدد لنفاوی متصلند. گروه‌هایی از غدد لنفاوی را می‌توان در گردن، زیر بغل‌ها، قفسۀ سینه، شکم و کشالۀ ران یافت. غدد لنفاوی گلبول‌های سفید را ذخیره می‌کنند. آنها باکتری‌ها یا دیگر مواد مضری را که ممکن است وارد لنف شده باشند گرفتار کرده و از بین می‌برند.
  • بخش‌های دیگر دستگاه لنفاوی: بخش‌های دیگر دستگاه لنفاوی عبارتند از لوزه‌ها، غدۀ تیموس و طحال. همچنین می‌توان بافت‌های لنفاوی را در بخش‌های دیگر بدن، از جمله معده، پوست و رودۀ کوچک نیز یافت.  

از آنجا که بافت‌های لنفاوی در بسیاری از قسمت‌های بدن وجود دارند، لنفوم هوچكين می‌تواند تقریباً در هر قسمتی از بدن آغاز شود. معمولاً، این سرطان اول در غدد لنفاوی بالای دیافراگم – ماهیچه‌ای باریک که قفسۀ سینه را از شکم جدا می‌کند- دیده می‌شود. اما ممکن است لنفوم هوچكين، در یک گروه از غدد لنفاوی دیده شود. گاهی این سرطان در دیگر بخش‌های دستگاه لنفاوی آغاز می‌شود.

سلول‌های لنفوم هوچكين

لنفوم هوچكين وقتي ایجاد می‌شود که یک لنفوسیت (معمولاً از نوع سلول  B)  غيرطبيعي شود. این سلول غيرطبيعي را سلول رید - اشتنبرگ (Reed-Stenberg Cell) می‌نامند.

سلول رید - اشتنبرگ برای تکثیر خود، شروع به تقسیم شدن می‌کند. سلول‌های جدید نیز به نوبۀ خود دوباره و چندباره تقسیم می‌شوند و سلول‌های غیرطبیعی بیش‌تری ایجاد می‌کنند. این سلول‌های غيرطبيعي وقتي باید، نمی‌میرند. همچنین از بدن در برابر عفونت‌ها یا دیگر بیماری‌ها نیز محافظت نمی‌کنند. افزایش تدریجی سلول‌های اضافی، موجب تشکیل توده‌ای بافتی به‌نام غده یا تومور می‌شود.

برای آگاهي بیش‌تر دربارۀ لنفوم هوچكين گسترش يافته به بخش تعیین مرحلۀ سرطان مراجعه کنید.

عوامل خطرزا

پزشکان چیز زیادی دربارۀ دلیل ابتلای یک فرد به لنفوم هوچكين و عدم ابتلای فردی دیگر را به این نوع سرطان نمی‌دانند. اما بررسی‌ها نشان داده‌ برخی عوامل خطرزا، احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش می‌دهند.

عوامل خطرزای مربوط به لنفوم هوچكين عبارتند از:

  • برخی از ویروس‌ها: ابتلا به ویروس اپشتاین - بار (EBV (Epstein Bar Virus یا ویروس اختلال در سیستم ایمنی انسانی (Human Immunodeficiency Virus(HIV می‌تواند خطر ابتلا به لنفوم هوچكين را افزایش دهد. لنفوم مسری نیست.
  • سیستم ایمنی ضعیف: اگر فردی سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد (مثلاً در صورت ابتلا به یک بیماری وراثتی یا استفادۀ داروهای خاص پس از پیوند عضو)، خطر ابتلا به لنفوم هوچكين در وی بالا می‌رود.
  • سن: لنفوم هوچكين در میان نوجوانان و بزرگسالان 15 تا 35 ساله، و بزرگسالانی که بالای 50 سال سن دارند، شایع‌تر است.
  • سابقۀ خانوادگی: احتمال ابتلای اعضای خانواده - به‌خصوص برادران و خواهران- فرد مبتلا به لنفوم هوچكين یا دیگر انواع لنفوم، به این سرطان بیش‌تر از دیگران است.

داشتن یک یا چند عامل خطرزا به معنای ابتلای قطعی فرد به لنفوم هوچكين نیست. بیش‌تر آنهايي که دارای عوامل خطرزا هستند، هرگز به سرطان مبتلا نمی‌شوند.

علائم

لنفوم هوچكين می‌تواند موجب بروز علائم متعددی شود:

  • تورم (بدون درد) غدد لنفاوی موجود در گردن، زیر بغل‌ها یا کشالۀ ران.
  • کاهش بی‌دلیل وزن.
  • تب دائم.
  • تعرق شدید شبانه.
  • خارش پوست.
  • سرفه، مشکلات تنفسی یا درد قفسۀ سینه.
  • ضعف یا خستگی دائم.

در بیش‌تر موارد، این علائم ناشی از سرطان نیستند. عفونت‌ها یا دیگر بیماری‌ها هم می‌توانند موجب بروز این علائم شوند. كسي که این علائم را بیش از دو هفته داشته باشد باید به پزشک مراجعه کند تا مشکلاتش تشخیص داده شده و درمان شود.

تشخیص

انواع لنفوم هوچكين

در صورتی‌که غدد لنفاوی شما متورم شده یا علائمی دارید که ممکن است ناشی از لنفوم هوچكين باشد، پزشک تلاش می‌کند تا دلیل این مشکل را بیابد، و در اين جهت دربارۀ سابقۀ پزشکی شخصی و خانوادگي شما سؤال‌هايي خواهد كرد.

ممکن است لازم باشد برخی از آزمایش‌های زیر روی شما انجام شود:

  • معاینۀ فیزیکی: پزشک، وجود تورم در غدد لنفاوی را در گردن، زیر بغل‌ و کشالۀ ران معاینه می‌کند. وی همچنین وجود تورم را در طحال یا کبد نیز مورد بررسی قرار مي‌دهد.
  • آزمایش‌های خون: آزمایشگاه، آزمایش شمارش کامل سلول‌های خون را جهت بررسی تعداد گلبول‌های سفید و سلول‌ها و مواد دیگر انجام می‌دهد.
  • عکس‌برداری از قفسۀ سینه با اشعۀ ايكس: تصاویری که با استفاده از اشعۀ ايكس گرفته شده‌اند، ممکن است غدد لنفاوی متورم یا دیگر نشانه‌های بیماری را در قفسۀ سینۀ شما نشان دهند.
  • نمونه‌برداری: نمونه‌برداری تنها روش قطعی تشخیص لنفوم هوچكين است. ممکن است پزشک یک غدۀ لنفاوی شما را به‌طور کامل بردارد (نمونه‌برداری کامل
    (Excisional Biopsy) و یا تنها بخشی از یک غدۀ لنفاوی را بردارد (نمونه‌برداری برشی (Incisional Biopsy) . معمولاً نمی‌توان با یک سوزن ظریف (بیوپسی سوزنی) از غدۀ لنفاوی به میزانی که برای آسیب‌شناس جهت تشخیص وجود لنفوم هوچكين کافی باشد، نمونه برداشت. بهترین روش، برداشتن کامل غدۀ لنفاوی است.

آسیب‌شناس از یک میکروسکوپ استفاده می‌کند تا وجود سلول‌های لنفوم هوچكين را در این بافت بررسی کند. بيماري که به لنفوم هوچكين مبتلاست، معمولاً سلول‌های بزرگ و غیرطبیعی به نام سلول‌های رید – اشتنبرگ دارد. این سلول‌ها در بدن كساني که به لنفوم مبتلا نيستند دیده نمی‌شود. به تصویر سلول رید- اشتنبرگ نگاه کنید.

سؤال‌هايي که می‌توانید قبل از نمونه‌برداری از پزشک بپرسید:

  • نمونه‌برداري چگونه انجام مي‌شود؟
  • آیا لازم است در بیمارستان بستری شوم؟
  • آیا بايد برای آماده شدن جهت نمونه‌برداری، کاری انجام دهم؟
  • چقدر طول می‌کشد؟ آیا در طول نمونه‌برداری هشیار خواهم بود؟ آیا نمونه‌برداری درد دارد؟
  • آیا خطراتی هم دارد؟ احتمال تورم، عفونت یا خونریزی پس از نمونه‌برداری چقدر است؟
  • چقدر طول می‌کشد تا بهبود پیدا کنم؟
  • چه زمانی نتایج نمونه‌برداری را خواهم فهمید؟ چه کسی نتایج را برایم توضیح خواهد داد؟
  • اگر سرطان داشته باشم، چه کسی دربارۀ گام‌های بعدی با من صحبت خواهد کرد؟ چه زمانی؟

انواع لنفوم هوچكين

آسیب‌شناس در صورت پی بردن به وجود لنفوم هوچكين، نوع آن را گزارش می‌دهد. لنفوم هوچكين دو نوع عمده دارد:

  • لنفوم هوچكين کلاسیک: بیش‌تر مبتلایان به لنفوم هوچكين، به نوع کلاسیک آن مبتلا هستند.
  • لفنوم هوچكين ندولر با غلبه لنفوسيتي (Nodular Lymphocyte-Predominant Hodgkin Lymphoma): این نوع لنفوم هوچكين بسیار نادر است. به سلول غیرطبیعی این نوع، سلول پاپ‌کُرن (Popcorn Cell) می‌گویند. ممکن است درمان این نوع سرطان، با نوع کلاسیک آن متفاوت باشد.

تعیین مرحلۀ سرطان

پزشک برای تعیین بهترین برنامۀ درمانی لازم است میزان گسترش (مرحلۀ) لنفوم هوچكين را بداند. تعیین مرحلۀ سرطان، تلاشی دقیق جهت پی بردن به آن نواحی از بدن است که درگیر سرطان هستند.

لنفوم هوچكين معمولاً از یک گروه از غدد لنفاوی به گروهی دیگر سرایت می‌کند. مثلاً، لنفومی که در غدد لنفاوی گردن آغاز می‌شود، ممکن است اول به غدد لنفاوی بالای تَرقوه‌ها، و سپس به غدد لنفاوی زیر بغل‌ها و درون قفسۀ سینه سرایت کند.

به مرور، سلول‌های لنفوم می‌توانند به عروق خونی حمله کرده و تقریباً به تمام قسمت‌های بدن سرایت کنند. مثلاً ممکن است به کبد، ریه‌ها و مغز استخوان حمله کنند.

تعیین مرحلۀ سرطان شامل یک یا چند آزمایش زیر است:

  • سی.تی.اسکن: به وسیلۀ یک دستگاه اشعۀ ايكس متصل به کامپیوتر، تعدادی عکس دقیق از قفسۀ سینه، شکم و لگن بیمار می‌گیرند. ممکن است به بیمار مادۀ حاجب (Contrast Material) تزریق کنند. همچنین ممکن است از بیمار بخواهند نوع دیگری از مادۀ حاجب را بنوشد. مادۀ حاجب مشاهدۀ غدد لنفاوی متورم و دیگر نواحی شکم را در تصاوير اشعۀ ايكس برای پزشک ساده‌تر می‌کند.
  • ام آر آی: از یک دستگاه قوی مغناطیسی متصل به کامپیوتر برای تهیۀ عکس‌های دقیق از استخوان‌ها، مغز یا دیگر بافت‌های بیمار استفاده می‌کنند. پزشک می‌تواند این عکس‌ها را روی مانیتور مشاهده و یا آنها را روی فیلم چاپ کند.
  • اسكن PET: به بیمار مقدار کمی ماده قندي رادیواکتیو تزریق می‌کنند. سپس به‌وسیلۀ دستگاهی از چگونگی مصرف آن قند توسط سلول‌های بدن عکس‌های کامپیوتر‌ی می‌گیرند. سلول‌های لنفوم این قند را سریع‌تر از سلول‌های طبیعی مصرف می‌کنند، و تصویر نواحی آلوده به لنفوم، در عکس‌ها واضح‌تر از دیگر نواحی خواهد بود.
  • نمونه‌برداری از مغز استخوان: پزشک از سوزنی ضخیم برای برداشتن نمونۀ کوچکی از استخوان و مغز استخوان لگن خاصره یا یک استخوان بلند دیگر استفاده می‌کند، وسپس آسیب‌شناس نمونه را به لحاظ وجود سلول‌های لنفوم هوچكين مورد بررسي قرار مي‌دهد.

دیگر روش‌های تعیین مرحلۀ سرطان می‌تواند شامل نمونه‌برداری از غدد لنفاوی دیگر، کبد یا بافت‌های دیگر باشد.

پزشک موارد زیر را جهت تعیین مرحلۀ لنفوم هوچكين در نظر می‌گیرد:

  • تعداد غدد لنفاوی دارای سلول‌های لنفوم هوچكين.
  • اینکه این غدد لنفاوی در یک طرف دیافراگم قرار دارند، یا در هر دو طرف آن.
  • اینکه سرطان به مغز استخوان، طحال، کبد یا ریه سرایت کرده است یا نه؟

مراحل لنفوم هوچكين به‌ترتيب زیر تعریف می‌شوند:

  •  A: بیمار کاهش وزن، تعرق شبانۀ شدید یا تب ندارد.
  •  B: بیمار دچار کاهش وزن، تعرق شبانۀ شدید یا تب شده است.

درمان

شیمی‌درمانی

پرتودرمانی

پیوند سلول‌های بنیادی

پزشک شما گزینه‌های درمانی و نتایج مورد انتظار هر یک را برای شما توضیح مي‌دهد. شما و پزشکتان می‌توانید همراه با یکدیگر برنامه‌ای درمانی تهیه کنید که مناسب نیازهای شما باشد.

ممکن است پزشک، شما را به یک متخصص ارجاع دهد، یا اینکه خود شما از وی بخواهید پزشک متخصصی را معرفی کند. متخصصانی که در درمان لنفوم هوچكين فعاليت دارند شامل متخصص خون‌شناسي، متخصص سرطان‌شناسي (اونكولوژي) و متخصص پرتودرماني هستند. پزشک ممکن است یک متخصص خون را به شما معرفی کند که در زمینۀ درمان لنفوم هوچكين تخصص دارد. اغلب، چنین پزشکانی با مراکز آموزشی همکاری دارند. ممکن است یک پرستار و یک متخصص تغذیۀ معتبر نیز عضو گروه بهیاری شما باشند.

انتخاب روش درمانی عمدتاً به موارد زیر بستگی دارد:

  • نوع لنفوم هوچكين بیمار (بیش‌تر بیماران به لنفوم هوچكين کلاسیک مبتلا هستند).
  • مرحلۀ سرطان (محلی که لنفوم در آن وجود دارد).
  • اینکه آیا پهنای تومور بیش از 4 اینچ (10 سانتی‌متر) است یا نه.
  • سن بیمار.
  • اینکه بیمار دچار کاهش وزن، تعرق شبانۀ شدید یا تب باشد یا نه.

ممکن است افراد مبتلا به لنفوم هوچكين را با استفاده از شیمی‌درمانی، پرتودرمانی یا هر دو روش درمان کنند.

در صورتی‌که لنفوم هوچكين پس از پایان درمان بازگردد، پزشکان به این حالت بازگشت (Relapse) یا عود (Recurrence) می‌گویند. ممکن است مبتلایان به لنفوم هوچكينی که پس از به پایان رسیدن درمان بازگشته، تحت درمان با میزان‌های بالای شیمی‌درمانی، پرتودرمانی یا هر دو، و پس از آن پیوند سلول‌های بنیادی قرار بگیرند.

بهتر است بدانید که عوارض جانبی درمان چیستند و درمان چگونه بر فعالیت‌های روزمرۀ شما تأثیر می‌گذارد. از آنجا که شیمی‌درمانی و پرتودرمانی اغلب به سلول‌ها و بافت‌های سالم نيز آسیب می‌رسانند، معمولاً موجب عوارض جانبی می‌شوند. ممکن است عوارض جانبی برای افراد مختلف، یکی نباشد، و همین‌طور ممکن است از یک مرحلۀ درمان به مرحله‌ای دیگر نیز متفاوت باشند. پیش از آغاز درمان، گروه مراقبت پزشكي شما عوارض جانبی احتمالی را برایتان توضیح می‌دهند و روش‌هایی را پیشنهاد می‌کنند که می‌تواند در مدیریت این عوارض یاریتان کند. هر چه سن بیمار پایین‌تر باشد، راحت‌تر می‌تواند با درمان و عوارض جانبی آن کنار بیاید.

شما می‌توانید در هر مرحله از سرطان، از مراقبت حمایتی برخوردار شوید. مراقبت حمایتی، روشی درمانی است جهت پیش‌گیری از عفونت یا مبارزه با آن، مهار درد و دیگر علائم، درمان عوارض جانبی درمان و کمک به بیمار در کنار آمدن با تأثیرات عاطفی که ممکن است بر اثر تشخیص سرطان ایجاد شود. می‌توانید اطلاعات مربوط به کنار آمدن با سرطان را از سایت اینترنتی پايگاه علمي،پزشكي و آموزشي موسسه تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان به نشانی www.ncii.ir،به‌دست آوريد. بهتر است با پزشک خود دربارۀ شرکت در یک پژوهش بالینی – نوعی بررسی تحقیقاتی روی روش‌های جدید درمان- صحبت کنید. در بخش «شرکت در تحقیقات مربوط به سرطان» اطلاعات لازم آمده است.

سؤال‌هايي که می‌توانید پیش از آغاز درمان از پزشک بپرسید:

  • به چه نوعی از لنفوم هوچكين مبتلا هستم؟ می‌توانید یک نسخه از گزارش آسیب‌شناس را به من بدهید؟
  • بیماریم در چه مرحله‌ای است؟ تومورها در کدام ناحیه قرار دارند؟
  • گزینه‌های درمان چیستند؟ شما کدام‌یک را پیشنهاد می‌کنید؟ چرا؟
  • آیا بیش از یک روش درمانی روی من انجام می‌شود؟
  • خطرات و عوارض جانبی احتمالی هر یک از روش‌های درمانی چیستند؟ برای مهار عوارض جانبی چه کار می‌توانیم بكنيم؟
  • درمان چقدر طول می‌کشد؟
  • برای آماده شدن جهت درمان چه کاري بايد بکنم؟
  • آیا لازم است در بیمارستان بستری شوم؟ اگر چنین است، چه مدت زمانی؟
  • هزینۀ درمان حدوداً چقدر خواهد بود؟ آیا بیمه‌ این هزینه را پوشش می‌دهد؟
  • تأثیر درمان بر فعالیت‌های روزمره‌ام چگونه خواهد بود؟
  • آیا شرکت در یک پژوهش بالینی برایم مناسب است؟
  • پس از به پایان رسیدن درمان، هر چند وقت يكبار باید برای معاینه مراجعه کنم؟

شیمی‌درمانی

در شیمی‌درمانی لنفوم هوچكين از دارو جهت از بین بردن سلول‌های سرطانی لنفوم استفاده می‌شود. به این روش، درمان فراگیر می‌گویند، به این دلیل که داروها وارد جریان خون می‌شوند. داروها می‌توانند به سلول‌های لنفوم موجود در تقریباً تمام قسمت‌های بدن برسند.

معمولاً در این روش، بیش از یک دارو مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیش‌تر داروهای مخصوص لنفوم هوچكين از طریق رگ (درون‌وریدی) به بیمار تزریق می‌شوند، اما برخی از آنها نیز خوراکی هستند.

شیمی‌درمانی به شکل دوره‌ای انجام می‌شود. بیمار یک دورۀ درمان و سپس یک دورۀ استراحت خواهد داشت. مدت دورۀ استراحت و تعداد دوره‌های درمان به مرحلۀ سرطان و داروهای ضد سرطان مورد استفاده بستگی دارد.

درمان در درمانگاه، مطب پزشک یا خانه انجام مي‌شود. گاهي لازم است برخی بیماران برای درمان، در بیمارستان بستری شوند.

عوارض جانبی عمدتاً به نوع داروهای مورد استفاده و میزان آنها بستگی دارد. این داروها می‌توانند به سلول‌های طبیعی که به سرعت تقسیم می‌شوند آسیب بزنند:

  • سلول‌های خونی: هنگامی‌که شیمی‌درمانی میزان سلول‌های خونی سالم را کاهش می‌دهد، احتمال ابتلای بیمار به عفونت، کبودی یا خونریزی و احساس ضعف و خستگی شدید، بیش‌تر می‌شود. گروه مراقب، آزمایش‌های خون را روی شما انجام می‌دهند تا میزان سلول‌های سالم خون شما را بررسی کنند. در صورت پایین بودن میزان این سلول‌ها، داروهایی هستند که می‌توانند به شما در تولید سلول‌های خونی جدید کمک کنند.
  • سلول‌های موجود در ریشۀ مو: شیمی‌درمانی ممکن است موجب ریزش مو شود ولي بايد بدانيد كه اگر دچار ریزش مو شوید، موهایتان دوباره رشد خواهد کرد اما ممکن است تا حدودی رنگ و بافت آن، با قبل متفاوت باشد.
  • سلول‌های تشکیل‌دهندۀ غشاء دستگاه گوارش (Digestive Tract): شیمی‌درمانی می‌تواند موجب کاهش اشتها، حالت تهوع و استفراغ، اسهال یا زخم‌های دهان و لب‌ها شود. دربارۀ داروها و روش‌های دیگری که می‌تواند به شما در کنار آمدن با این مشکلات کمک کنند، با گروه مراقب خود مشورت کنید.

برخی از انواع شیمی‌درمانی می‌تواند موجب ناباروری شود:

  • مردان: شیمی‌درمانی می‌تواند به سلول‌های اسپرم آسیب بزند. چون این تغییرات ایجاد شده در اسپرم‌ها ممکن است دائمی باشند، عده‌اي از بيماران مرد، پیش از درمان، اسپرم خود را در آزمایشگاه منجمد و ذخیره می‌کنند (ذخیرۀ اسپرم).
  • زنان: شیمی‌درمانی می‌تواند به تخمدان‌ها آسیب برساند. زنانی که می‌خواهند در آینده باردار شوند باید با گروه مراقب خود دربارۀ روش‌های ذخیرۀ تخمک پیش از آغاز درمان مشورت کنند.

برخی از داروهای مورد استفاده در درمان لنفوم هوچكين می‌تواند بعدها موجب بیماری‌های قلبی یا سرطان شود. برای به‌دست آوردن اطلاعات مربوط به معاینات پس از پایان درمان به بخش پيگیری سلامت بیمار پس از درمان مراجعه کنید.

شاید مطالعۀ مقالة شما و شیمی‌درمانی پايگاه علمي،پزشكي و آموزشي موسسه تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان www.ncii.ir بتواند برایتان مفید باشد.

سؤال‌هايي که می‌توانید پیش از شیمی‌درمانی از پزشک بپرسید:

  • در درمان من از چه دارویی استفاده خواهد شد؟ فواید مورد انتظار این دارو چیست؟
  • درمان چه وقت آغاز می‌شود؟ آیا می‌توانم پس از به پایان رسیدن آن خودم تا منزل رانندگی کنم؟
  • در حین درمان چه کارهایی می‌توانم برای مراقبت از خود انجام دهم؟
  • چگونه متوجه میزان اثربخشی درمان خواهیم شد؟
  • در صورت بروز کدام عوارض جانبی باید شما را در جریان قرار دهم؟ آیا می‌توان از بروز این عوارض جانبی جلوگیری، یا آنها را درمان کرد؟
  • آیا دچار عوارض بلند مدت نیز خواهم شد؟

پرتودرمانی

در پرتودرمانی (که رادیوتراپی نیز نامیده می‌شود) مربوط به لنفوم هوچكين از اشعه‌های پرانرژی جهت از بین بردن سلول‌های لنفوم استفاده می‌شود. این روش می‌تواند موجب کاهش اندازۀ تومور شود و به مهار درد کمک کند.

توسط دستگاه بزرگی این اشعه‌ را به سمت نواحی تجمع غدد لنفاوی که درگیر لنفوم شده‌اند هدف‌گیری و شلیک می‌کنند. این روش، یک درمان موضعی است، زیرا تنها بر سلول‌های موجود در ناحیۀ تحت درمان تأثیر می‌گذارد. بیش‌تر بیماران براي درمان، به مدت چند هفته و هفته‌ای 5 روز به بیمارستان مراجعه می‌کنند.

عوارض جانبی پرتودرمانی عمدتاً به میزان اشعه و آن ناحیه‌ای از بدن که تحت درمان قرار دارد بستگی دارد. مثلاً، پرتودرمانی در ناحیۀ شکم می‌تواند موجب حالت تهوع، استفراغ و اسهال شود. در صورتی‌که قفسۀ سینه و گردن تحت درمان قرار بگیرند، ممکن است بیمار دچار گلو درد و خشکی گلو و اختلال در بلع شود.

علاوه براین، ممکن است پوست بیمار در نواحی تحت درمان قرمز، خشک و حساس شود، و يا بیمار موهای خود را در ناحیۀ تحت درمان از دست بدهد.

ممکن است بسیاری از افراد در حین پرتودرمانی و به‌خصوص در هفته‌های آخر درمان، دچار خستگی شدید شوند. استراحت مهم است، اما پزشکان معمولاً به بیماران توصیه می‌کنند تا جایی که امکان دارد، فعالیت کنند.

با اینکه عوارض جانبی پرتودرمانی می‌تواند ناراحت‌کننده باشد، معمولاً می‌توان آنها را مهار یا درمان کرد. با پزشک خود دربارۀ روش‌های تخفیف این مشکلات صحبت کنید.

همچنین دانستن این مطلب که در بیش‌تر موارد عوارض جانبی دائمی نیستند نیز می‌تواند آرامش‌بخش باشد. با این‌حال، بهتر است با پزشک خود دربارۀ عوارض بلند مدت پرتودرمانی صحبت کنید. ممکن است پس از به پایان رسیدن درمان، احتمال ابتلای به سرطان ثانویه افزایش یابد. همچنین، پرتودرمانی در ناحیۀ قفسۀ سینه می‌تواند موجب بیماری‌های قلبی یا آسیب رسیدن به ریه‌ها شود.

پرتودرمانی در ناحیۀ لگن می‌تواند موجب ناباروری شود. از دست دادن توانایی باروری با توجه به سن بیمار موقتی یا دائم خواهد بود:

  • مردان: در صورتی‌که پرتودرمانی در ناحیۀ لگن انجام شود، ممکن است به بیضه‌ها آسیب برسد. ذخیرۀ اسپرم پیش از درمان می‌تواند یکی از گزینه‌های انتخابی باشد.
  • زنان: پرتودرمانی در ناحیۀ لگن می‌تواند به تخمدان آسیب برساند. دوره‌های قاعدگی ممکن است متوقف شود و زنان دچار گر گرفتگی و خشکی واژن شوند. ممکن است در زنان جوان‌تر دوره‌های قاعدگی دوباره آغاز شود. زنانی که می‌خواهند پس از پرتودرمانی باردار شوند باید پیش از آغاز درمان با گروه مراقب خود دربارۀ روش‌های ذخیرۀ تخمک‌هایشان صحبت کنند.

شاید مطالعۀ مقالة شما و پرتودرمانی انجمن ملی سرطان برای شما مفید باشد.

سؤال‌هايي که می‌توانید پیش از انجام پرتودرمانی بپرسید:

  • چرا لازم است این درمان روی من انجام شود؟
  • درمان چه زمانی آغاز می‌شود؟ چه زمانی به پایان می‌رسد؟
  • در حین درمان، چه حالی خواهم داشت؟
  • چگونه می‌توانیم از اثربخشی پرتودرمانی باخبر شویم؟
  • آیا ممکن است دچار عوارض جانبی بلند مدت شوم؟

پیوند سلول‌های بنیادی

اگر لنفوم هوچكين پس از درمان بازگردد، ممکن است روی بیمار پیوند سلول‌های بنیادی انجام دهند. پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز خود بیمار (پیوند سلول‌های بنیادی اتولوگ) به بیمار این امکان را می‌دهد که توانایی دریافت میزان‌های بالای شیمی‌درمانی، پرتودرمانی یا هر دو را داشته باشید. میزان‌های بالای این روش‌های درمانی هم سلول‌های لنفوم هوچكين را تخریب می‌کند و هم به سلول‌های خونی سالم موجود در مغز استخوان آسیب می‌زند.

پیوند سلول‌های بنیادی در بیمارستان انجام می‌شود. پیش از آنکه بیمار تحت درمان با میزان بالای پرتو یا دارو قرار گیرد، سلول‌های بنیادی وی را برمی‌دارند و ممکن است روی آنها جهت از بین بردن سلول‌های لنفوم احتمالی موجود، فرایندهایی انجام دهند. سپس سلول‌های بنیادی بیمار را منجمد و ذخیره می‌کنند. پس از آنکه بیمار جهت از بین بردن سلول‌های لنفوم هوچكين تحت درمان با میزان‌های بالای پرتو یا دارو قرار گرفت، یخ سلول‌های بنیادی ذخیره شدۀ وی را آب می‌کنند و آنها را از طریق لوله‌ای انعطاف‌پذیر که درون یک رگ بزرگ در ناحیۀ گردن یا قفسۀ سینه بیمار وارد کرده‌اند، به وی باز می‌گردانند. از سلول‌های بنیادی پیوندی، سلول‌های خونی جدیدی ساخته می‌شوند.

شاید مطالعۀ مقالۀ «پیوند مغز استخوان و پیوند سلول‌های بنیادی خون محیطی: پرسش و پاسخ» برای شما مفید باشد.

سؤال‌هايي که می‌توانید پیش از انجام پیوند سلول‌های بنیادی از پزشک بپرسید:

  • فواید و خطرات احتمالی پیوند سلول‌های بنیادی چیست؟
  • چه مدتی لازم است در بیمارستان بستری باشم؟ آیا به مراقبت‌های ویژه نیاز پیدا خواهم کرد؟ چگونه در مقابل آلودگی و میکروب (Germs) از من محافظت خواهند کرد؟
  • در مورد عوارض جانبی چه کاری از دستمان برمی‌آید؟
  • تأثیر پیوند سلول‌های بنیادی بر فعالیت‌های معمول من چگونه خواهد بود؟
  • احتمال اینکه کاملاً بهبود پیدا کنم چقدر است؟

تغذیه و فعالیت‌ ورزشی

تغذیه و فعالیت‌ ورزشی بسیار مهم است. که با تغذیۀ مناسب و انجام فعالیت ورزشي تا سر حد امکان، از خود مراقبت کنید.

برای حفظ وزن مناسب، به میزان مناسب کالری نیازمند هستيد. همچنین برای حفظ توانتان نیز به پروتئین کافی نیاز دارید. تغذیۀ مناسب می‌تواند به شما کمک کند تا حال بهتر و انرژی بیش‌تری داشته باشید.

گاهی، به‌خصوص در حین درمان یا کمی پس از به پایان رسیدن آن، ممکن است اشتها نداشته باشید، ناراحت یا خسته باشید، مزۀ غذاها به نظرتان به خوبی گذشته نباشد. علاوه براین، عوارض جانبی درمان (از جمله بی‌اشتهایی، حالت تهوع، استفراغ یا زخم‌های دهان) می‌توانند تغذیۀ مناسب را دشوارتر کند. پزشک، متخصص تغذیه یا یک مراقب دیگر می‌تواند روش‌هایی را برای مقابله با این مشکلات به شما پیشنهاد کند. همچنین، مقالة «توصیه‌های تغذیه‌ای برای مبتلایان به سرطان» انجمن ملی سرطان مطالب و دستور تهیۀ غذاهای بسیار مفیدی در این زمینه دارد.

بسیاری از بیماران معتقدند هنگامی‌‌که فعالند، حالشان بهتر می‌شود. پیاده‌روی، یوگا، شنا و فعالیت‌های از این دست می‌تواند شما را نیرومند نگه دارد و انرژیتان را افزایش دهد. ورزش می‌تواند حالت تهوع و درد را کاهش دهد و کنار آمدن با درمان را آسان‌تر کند. ورزش به کاهش استرس نیز کمک می‌کند. حتماً پیش از آغاز هر نوع فعالیت ورزشی، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، در صورتی‌که انجام فعالیت ورزشی خاصی باعث ایجاد درد یا دیگر مشکلات شد، حتماً پزشک یا پرستار خود را در جریان بگذارید.

مراقبت پیگیرانه

پس از به پایان رسیدن درمان مربوط به لنفوم هوچكين لازم است مرتباً مورد معاینه قرار بگیرید. گاهی اوقات، حتی هنگامی‌که دیگر هیچ اثری از سرطان در بیمار دیده نمی‌شود، سرطان باز می‌گردد، به این دلیل که ممکن است سلول‌های لنفوم شناسایی نشده، پس از درمان در جایی در بدن بیمار باقی مانده باشند.

معاینات، به شناسایی مشکلات مربوط به سلامتی - که می‌تواند ناشی از درمان سرطان باشد - نیز کمک می‌کند. احتمال ابتلای كساني که به دلیل ابتلا به لنفوم هوچكين تحت درمان قرار گرفته‌اند به بیماری‌های قلبی؛ لوسمی؛ ملانوم؛ لنفوم غیرهوچكين؛ و سرطان‌های استخوان، پستان، ریه، معده و تیروئید بیش‌تر از دیگران است. با انجام معاینات مرتب می‌توان اطمینان حاصل کرد هر گونه تغییری در وضع سلامتی شناسایی شده و در صورت لزوم درمان خواهد شد. این معاینات می‌تواند شامل معاینۀ فیزیکی، آزمایش‌های خون، عکس‌برداری از قفسۀ سینه با اشعۀ ايكس، سی. تی. اسکن و دیگر آزمایش‌ها باشد.

ممکن است به افرادی که به لنفوم هوچكين مبتلا هستند، پس از درمان واکسن آنفولانزا و واکسن‌های دیگری تزریق شود. می‌توانید دربارۀ موعد دریافت واکسن‌ با گروه مراقب خود صحبت کنید.

در صورتی‌که بین دو نوبت معاینه دچار هر گونه مشکلی شدید، باید پزشک خود را در جریان بگذارید.

می‌توانید مقالة «زندگی پیش رو: زندگی پس از درمان سرطان» پايگاه علمي،پزشكي و آموزشي موسسه تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان www.ncii.ir را تهیه کنید. این مقاله به پرسش‌های شما دربارۀ پی‌گیری سلامت بیمار پس از درمان و دیگر مسائل مهم پاسخ داده است.

سؤال‌هايي که می‌توانید پس از خاتمة درمان از پزشک بپرسید:

  • هر چند وقت يكبار باید برای معاینه مراجعه کنم؟
  • چه آزمایش‌هایی را برای جلسات معاینۀ من توصیه می‌کنید؟
  • در صورت بروز چه مشکلاتی بین دو جلسۀ معاینه باید شما را در جریان بگذارم؟

مراجع حمایتی

خبردار شدن از اینکه به لنفوم هوچكين مبتلا هستید، می‌تواند تغییراتی در زندگی شما و نزدیکانتان ایجاد کند. ممکن است کنار آمدن با این تغییرات دشوار باشد. برای شما، خانواده و دوستانتان طبیعی است که دچار احساسات مختلف و گاهی گیج‌کننده شوید.

نگرانی دربارۀ روش‌های درمانی و مدیریت عوارض جانبی، بستری شدن در بیمارستان و هزينه درمان کاملاً معمول است. ممکن است بابت مراقبت از خانواده‌تان، حفظ شغلتان یا ادامۀ فعالیت‌های روزمره‌تان نیز نگران باشید.

می‌توانید برای به‌دست آوردن حمایت به مراجع زیر مراجعه کنید:

  • پزشکان، پرستاران و دیگر اعضای گروه مراقبت پزشكي شما می‌توانند به بسیاری از پرسش‌ها دربارۀ درمان، شغل یا فعالیت‌های دیگر شما پاسخ دهند.
  • اگر بخواهید دربارۀ احساسات یا نگرانی‌هایتان با کسی صحبت کنید، مددکاران اجتماعی، مشاوران یا اعضای گروه‌های مذهبی می‌توانند برای این کار مناسب باشند. اغلب، مددکاران اجتماعی می‌توانند مراجعی را جهت کمک‌های مالی، حمل ونقل، مراقبت خانوادگی یا حمایت عاطفی به شما معرفی کنند.
  • گروه‌های حمایتی نیز می‌توانند مفید باشند. در این گروه‌ها، بیماران یا اعضای خانواده‌هایشان با دیگر بیماران یا خانواده‌های آنها ملاقات می‌کنند تا آنچه دربارۀ کنار آمدن با سرطان و عوارض درمان آموخته و تجربه کرده‌اند را در اختیار یکدیگر قرار دهند. ممکن است این گروه‌ها حمایت خود را به‌طور خصوصی، از طریق تلفن و یا اینترنت ارائه کنند. می‌توانید از یکی از اعضای گروه مراقب خود دربارۀ یافتن یک گروه حمایتی بپرسید.
  • برای آگاهي بيش‌تر در مورد کنار آمدن با سرطان می‌توانید مقالة «فرصت دادن: حمایت از مبتلایان به سرطان» پايگاه علمي، پزشكي و آموزشي موسسه تحقيقات ، آموزش و پيشگيري سرطان www.ncii.ir را مطالعه کنید.

شرکت در تحقیقات مربوط به سرطان

پزشکان در سراسر دنيا در حال اجرای بسیاری از انواع پژوهش‌های بالینی (بررسی‌های تحقیقاتی که بیماران به‌صورت داوطلبانه در آنها شرکت می‌کنند) هستند. پژوهش‌های بالینی برای پاسخ دادن به ابهاماتی با اهمیت، و به‌منظور پی بردن به میزان تأثیرگذار بودن و بی‌خطر بودن روش‌های جدید طراحی می‌شوند.

تحقیقات پیشاپیش به پیشرفت‌هایی منجر شده‌اند و پزشکان همچنان به دنبال روش‌های مؤثرتری برای درمان لنفوم هوچكين هستند. محققان در حال بررسی روش‌هایی جدیدتر و بهتر جهت درمان این سرطان، و همچنین روش‌هایی برای بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به این نوع سرطان هستند.

بيماراني که در پژوهش‌های بالینی شرکت می‌کنند در صورتی‌که روش درمانی جدید مؤثر باشد، جزو اولین نفراتی خواهند بود که از آن روش بهره‌مند می‌شوند. و حتی اگر بيماران شرکت کننده در این پژوهش‌ها مستقیماً از آن بهره‌مند نشوند، با کمک به پزشکان از طریق افزایش معلوماتشان دربارۀ لنفوم هوچكين و چگونگی مهار آن، كمك مهمی در این زمینه انجام می‌دهند. با اینکه پژوهش‌های بالینی می‌تواند خطراتی در پی داشته باشد، پزشکان تمام تلاش خود را برای محافظت از بیمارانشان انجام می‌دهند.


نــــــظرات
  • راضیه
  • ۹ تیر ۱۳۹۴
    سلام.دایی منم مبتلا .به این بیماری شده الاهم مشغول شیمی درمانی ولی بعد از اون حالش خیلی بد تهوع ودل پیچه داره وزتشم خیلی کم شده خیلی خیلی دوستش دارم لطفا براش دعا کنید
  • فاطمه
  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۴
    دوستان همسر من هم هوچکین داره براش خیلی دعا کنید 7 جلسه از شیمی درمانیش تموم شده نمیدونم پرتو درمانی هم میخواد یا نه دعا کنید نیازی به پرتو درمانی نباشه و حالش خوبه خوب شه ایشالا همه مریض ها شفا بگیرن برای همسر من هم دعا کنید
  • مریم
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴
    برادر من هوچکین داره. 12 جلسه شیمی درمای شد ولی توده ها کملا از بین نرفتن. دکتر دیگه شمی درمانی رو ادامه نمیده. پرتو درمانی هم نمیخواد انجام بده. الان پس باید چیکار کنیم ما؟؟؟؟
  • بدون نام
  • ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴
    ان شاء الله خداوند همه بيماران را لباس عافيت بپوشاند به حق روز تولد حضرت علي عليه السلام
  • نسرين
  • ۹ اسفند ۱۳۹۳
    سلام دوستان اول از همه براي همه مريضا از خدا طلب بهبودي كامل و اميد دارم دوستان همسر من 14 سال پيش به اين بيماري مبتلا شد هبود و شكر خدا الان هيچ مشكلي نداره فقط ورزش و تغذيه سالم و صد البته روحيه با نشاط داشته باشيد.
  • بدون نام
  • ۱۴ بهمن ۱۳۹۳
    من 4 سال بیمارم 5 دفعه برگشته به زودی میرم پیوند تو 19 سالگی گرفتم ولی بازم باهاش میجنگم
  • نسیم افشار
  • ۷ بهمن ۱۳۹۳
    سلام به دوستان خوبم.مینای عزیزم برات از خدا سلامتی و آرامش می خوام.فرشته مهربان به امید خدا از این بیماری رهایی پیدا می کنی.خدا به همه بیماران و شما دوستان سلامتی عنایت کنه.اللهم اشفع کل مریض.الهی آمین
  • نسیم افشار
  • ۷ بهمن ۱۳۹۳
    سلام به دوستان خوبم.مینای عزیزم برات از خدا سلامتی و آرامش می خوام.فرشته مهربان به امید خدا از این بیماری رهایی پیدا می کنی.خدا به همه بیماران و شما دوستان سلامتی عنایت کنه.اللهم اشفع کل مریض.الهی آمین
  • رها
  • ۳ بهمن ۱۳۹۳
    سلام من هم پارسال مبتلا شدم و 12 جلسه شیمی درمانی شدم الان دکتر گفته احتمالا پیوند سلول های بنیادی برات لازمه دعا کنید جواب پت اسکنم منفی بیاد :( دوباره تحمل داروها رو ندارم...
  • پریا
  • ۲۳ دی ۱۳۹۳
    برادر من لنفوم داره 12 جلسه شیمی درمانی شده قراره بره سی تی اسکن تا دکتر برای پرتو گرافی بفرسته تو رو خدا هرکی این متن و خوند از ته دل براش دعا کنه چون خیلی دویتش دارم.
  • MOHAMMAD
  • ۲ دی ۱۳۹۳
    منم تازه فهمیدم هوچکین دارم برام دعا کنید.
  • محمدرضا
  • ۱۵ آذر ۱۳۹۳
    سلام منم هوچکین لنفوم دارم ردریه راستم 12جلسه شیمی درمانی شدم امروزصبح هم رفتم واسه خط کشی وخال کوبی ازفرداپرتودرمانیم شروع میکنم برای منم دعاکنیدانشاالله هرکی هرمشکلی داره مشکلش حل بشه
  • شاهین
  • ۲ آذر ۱۳۹۳
    سلام.من 19 سالمه از 93/2 دچار سرفه شدید و تنگی نفس شدم به دکتر مراجعه کردم گفتن سرطان لنفوم هوچکین داری از گردنم نمونه برداری کردن الان 3بار شیمی درمانی شدم میخوام بدونم چند وقته خوب میشه؟ اگه سرکار برم تحرک کنم مشکلی نداره؟خدا همه مریضارو شفا بده منم لابه لای اونا شفا بده :))
  • معصومه
  • ۲۰ آبان ۱۳۹۳
    سلام من سه سال پیش مبتلا به هوچکین شدم و بعد از حدود هشت ماه درمان سلامتیمو بدست آوردم . تقریباً در تمام موارد این بیماری قابل درمانه توسیه ام به عزیزانی که مبتلا هستند اینه که با امید به خدا نگرانی هاشونو کنار بزارن و مقالاتی که در مورد بیماریشون می خونن به روز باشه چون مقالات قدیمی ممکنه اونا رو بترسونه در حالی که در حال حاضر این بیماری تقریباً در تمام موارد درمان پذیر هست. ممکنه باور نکنی ولی از این روزهای سخت فقط یه خاطره بد می مونه نه چیز دیگه ای. به امید سلامتی همتون
  • محمد
  • ۷ آبان ۱۳۹۳
    دوستان سلام من سال 90 با درد شدیدی در ناحیه سینه به دکتر مراجعه کردم بعد از ستی اسکن و نمومه برداری متوجه شدم هوچکین دارم 12 جلسه شیمی درمانی کردم و 16 جلسه رادیو تراپی به لطف خدا و عنایات اهل بیت خوب شدم و الان جز خاره از اون چیزی ندارم توصیه ام اینه که امید و توکل و روحیه خودتونو از دست ندید و محکم باشید به امید شفای همه بیماران
  • ho0ram
  • ۱۱ مهر ۱۳۹۳
    من 17 سالمه هم گردنم داشت هم ریه برا گردنم از بین رفته ولی ریه ن سلولاش فعال شدن دکتر گفته چون بعد 6 ماه فعال شده زیاد خوب نیس باید هم شیمی درمانی بشم هم پیوندو انجام بدم..انشالله همه مریضا خوب بشن
  • فرهاد
  • ۴ مهر ۱۳۹۳
    مرسی از مطالب
  • فرهاد
  • ۴ مهر ۱۳۹۳
    همسرم ندا هوچکین داشت ولی شیمی درمانی کرد وخوب شد براش دعاکنید
  • مروارید از اصفهان
  • ۳۱ شهریور ۱۳۹۳
    سلام پسر ۱۴ ساله ام حدود ۲سال هست که به بیماری نان هوچکین مبتلاشده حدود ۵ ماه بطور مداوم بیمارستان تحت شیمی درمانی بود بعدش ۲۴ جلسه شیمی درمانی شد شکر خدا الان بهتر شده حالا دارو خو راکی باید بخوره خیلی ورم کرده براش خیلی نگرانم اما روحیه خودش خیلی خوبه باچندتا از بچه های بیمارستان ویک استاد موسیقی گروهی رو رو تشکیل دادند موسیقی کار میکنن گاهی هم با استادشون میرن بیمارستان برا بچه ها ساز میزنن به بچه ها و مادراشون روحیه میدن هر کس که بیماریش رو به خوب شدنه باید سعی کنه به دیگران نشون بده وشکر گزار باشه فر,دا اول مهر هست ولی پسرم نوبت بستری داره مدرسه نمیره چون باید دستگاه پو رت رو که تو سینه اش کار گزاشته بودند رو خارج کنند با امید سلامتی برای همه بیماران دعا کنید
  • مهربان
  • ۱۶ شهریور ۱۳۹۳
    سلام برادر منم لنفوم هوچکین داره 2 جلسه شیمی درمانی شده دکتر گفته 14 جلسه باید شیمی درمانی بشه بعدشم پرتو درمانی دکتر گفته نگران نباشید کاملا درمان میشه براش دعا کنید ممنونم اخه من دارو ندارم همش 1 برادره.
  • بدون نام
  • ۳۰ مرداد ۱۳۹۳
    همه چیز با قدرت خدا امکان پذیر است اگر توجه کنیم به اینکه او خالق ماست شفای هیچ بیماری هیچ بیماری هیچ بیماری غیر ممکن نیست
  • فهيمه
  • ۲۸ مرداد ۱۳۹۳
    سلام من ٢٤ سالمه و هوچكين داشتم، گريد ١، ٨ جلسه شيمي درماني انجام دادم، از جلسه ٤اُم شيمي درماني كه باز هم اسكن كردم توده كاملا از بين رفته بود، بااينحال دكتر براي اينكه خيال خودشون و من راحت بشه بعد از ٨ جلسه برام راديوتراپي در نظر گرفتن، ١٥ جلسه راديوتراپي دارم كه امروز اوليش بود افرادي كه تازه مبتلا به اين بيماري شدن اصلا نترسيد اين بيماري قابل درمانه! خدا رو هم فراموش نكنيد :)
  • شیما
  • ۲۸ تیر ۱۳۹۳
    توکلتون بخدا باشه لا داشتن تغذیه خوب و ورزش و حفظ روحیه مطمئن باشید خوب خوب میشید!فراموش نکنید درد ودرمان فقط دست خداست!وهرچیزی که خدا بخواد همون میشه!
  • aaaa
  • ۲۱ تیر ۱۳۹۳
    پرتودرمانی اصلا اصلا سخت نیست. من انجام دادم. فقط کمی پوستم تیره شده.
  • محمد عرب
  • ۱۸ تیر ۱۳۹۳
    من سا 89 دچار این بیماری شدم 12 جلسه شیمی درمانی کردم 26 جلسه پرتو درمانی کردم از عوارض پرتو درمانی ریه سمت چپم از بین رفت .قبل از انجام شیمی درمانی اسپرم فریز انجام دادم ولی استفاده نشد.و خوب خوب شدم .الانم خدا یه دختر خوشکل بهم داده و هیچ مشکلی ندارم. فقط توکل به خدا و اقا امام زمان.
  • ستاره
  • ۱۰ تیر ۱۳۹۳
    تور.خدا برای منم دعاکنید نامزد منم هوچکین داره خداوند همه مریض هارو شفابده
  • saba
  • ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳
    manam hochkin dashtam 12 jalase shimi darmani kardam 23 jalase radiotrapy ,kheyli sakhte in doran vali ghadre zendegio badesh kheyli mifahmin ,alanam 6mah gozashte khoobam khodaro shookr
  • لیلا
  • ۸ اردیبهشت ۱۳۹۳
    من سال 84 به این بیماری مبتلا شدم.اون زمان 19 سالم بود.12 جلسه شیمی درمانی کردم.و اون دوران همیشه به چشم یه سرماخوردگی به بیماریم نگاه کردم که انتی بیوتیکاش قوی تر هستن.خدارو شکر خوب شدم.ازدواج کردم و الان هم یه نوزاد دو ماهه دارم.اصلا این بیماری ترسناک نیست خودمون ترسناکش میکنیم.میدونم شیمی درمانی خیلی سخته.ولی تومو میشه و روزی این دوران براتون بهترین خاطره میشه.همون جور که واسه من شد.
  • ج
  • ۱۸ فروردین ۱۳۹۳
    خسته نباشید
  • ج
  • ۱۸ فروردین ۱۳۹۳
    سلام لطفا برای عمویم دعا کنید هوچکین دارد
  • بدون نام
  • ۱۲ اسفند ۱۳۹۲
    سلام من شوهرم مبتلا به این بیماری شد و خداراشکر بعد از دوره درما خوب شد
  • محسن
  • ۱۲ اسفند ۱۳۹۲
    آکثر شبها نمازگزارن بین دو نماز برای تمامی بیماران دعاگو هستند بنده هم فکر می کنم جدای از وظایف و اقدامات مناسب تشخیصی و درمانی که باید پیگیری گردد مبتلایان عزیز باید بیش از هر چیزی با یاد رحمت بی انتهای حضرت باریتعالی و با روحیه ای عالی امید به زندگی را ارتقاء داده و خانواده عزیزشان را نیز که قطعا بیش از خودشان نگرانند را در گذر از این دوره درمانی همراهی کنند عزیزان فراموش نکنیم که هر روز بسیارند انسانهایی که در نهایت سلامتی و بدلایل مختلف به دیار باقی می شتابند اما ما در مقابله با هر شکل و سطحی از بیماری به یاد داشته باشیم که به لطف حضرت حق زنده ایم و قرار است انشاالله تا لحظه ای که مشعیتش باشد زندگی توام با عزت و شادابی را تجربه کنیم همواره با خود متذکر گردیم که دعا و نیایش به پیشگاه حضرت رحمان دریچه ای است به وسعت خلقت از خدا به سمت ما
  • مجيد
  • ۲۶ بهمن ۱۳۹۲
    سلام من باسرفه هاي بسيارشديدي كه داشتم بعد از گرفتن عكس ازريه متوجه شدم كه يك توده درقفسه سينه ام وجود دارد وبعداز انجام نمونه برداري ديدم كه لنفوم هوچكينه الان 12مرحله شيمي درماني كردم وتقريبا توده كوچك شده اما دكترم شك داشت كه اين توده كامل ازبين رفته يانه به همين دليل منو براي راديوتراپي فرستاده ودكتر راديوتراپ هم گفنه بين 20تا 18جلسه راديوتراپي بايد انجام بدم . درطول درمان شيمي درماني به چيزي كه فكرنكردم همين بيماريم بود وازروز اول هم سركارم رفته فقط 3روز بعداز تزريق استراحت مي كردم تمام توكلم به خدا بود همين وبس.توكل به خدا
  • بدون نام
  • ۳۰ دی ۱۳۹۲
    با سلام من بعد از سرفه های مکرر به دکتر مراجعه کردم بعد از برسی مشخص شد یک توده نسبتا بزرگ درون ریه راستم وجود داره و لنفوم هوچکین که در حال حاضر 12 جلسه شیمی درمانی شدم با وجود اینکه نتیجه سی تی خوب بود باین حال نظر دکتر این بود که باید 15 جلسه رادیو تراپی بشم امید به خدا امید وارم همه مریضا شفا پیدا کنن برای من هم دعا کنید ... مرسی
  • بدون نام
  • ۲۳ دی ۱۳۹۲
    با تشکر از مطالب خوب شما .همسرم سال گذشته پیوند مغز استخوان اتولوگ شد از دو ماه گذشته شروع به واکسیناسیون کرد ا(لبته به دستور پزشک معالج) از دو هفته قبل غد لنفاوی دو طرف گردنش متورم شد همه غدد محو شدند ولی یک توده باقی موند .ممکنه که بیماری عود کرده باشه؟ لطفادر مورد درمان عود بیماری بعد از پیوند توضیح بدین
  • محمد
  • ۸ دی ۱۳۹۲
    سلام. همسر من تازه به این بیماری دچار شده. اطلاعات خوبی از این سایت دریافت کردم. توکل بخدا با این بیماری مبارزه میکنیم و هیچ وقت امیدمونو از دست نمیدیدم. التماس دعا از همه دوستان
  • بدون نام
  • ۶ دی ۱۳۹۲
    من هم هوچکبن دارم الان 10مرتبه شیمی درمانی کردم 2بار دیگه مونده با اینکه سی تی اسکن گفته پاک شده ولی از شبمی درمانی خسته شدم تازه دکترم گفته باید پرتو درمانی هم بشم
  • بدون نام
  • ۱ دی ۱۳۹۲
    با سلام یکی از دوستای صمیمی من به این بیماری مبتلا شده مرحله 5شیمی درمانی هست میگن تودهش بزرگه خیلی نگرانش هستم توروخدا یعنی میشه این بیماری خوب بشه؟؟؟اگه امکان داره راهنمایی بیشتری کنید ممنونم از زحماتتون
  • sara
  • ۲۸ آذر ۱۳۹۲
    سلام بابام مبتلا به این بیماریه فقط زیر گردنش متورم میشه بعد با شیمی درمانی کوچک میشه بعد از دو هفته دوباره بزرگ میشه البته این بار دومه که بستری میشه واسه شیمی درمانی.چجوری از بین میره این غده این ک فقط بزرگ و کوچیک میشه تورو خدا راهنماییم کنید
  • الهام
  • ۲۶ آذر ۱۳۹۲
    من 21سالمه و مرداد 91 متوجه شدم که هوچکین دارم بیماریم مرحله a بود که فقط 14مرحه شیمی درمانی انجام دادم بعد از ان پت اسکن انجام دادم که بهم گفتن خوب شدی و توده ای نداری.درگیری من در مدیاسن بود.میخواستم بدونم الان احتیاج هست رادیوتراپی هم انجام بدم؟تودم فقط 3.5 سانت بود.6ماهم هس که از اخرین شیمی درمانیم میگذره.خارش پوست دارم نگران عود بیماری هستم.ولی دکترم میگه اشکالی نداره.چی کار باید انجام بدم؟
  • نفس
  • ۲۵ آذر ۱۳۹۲
    شوهر من 26سال داره تازه بچه دار شدیم نه ماهشه تازه فهمیدیم شوهرم لنفوم هوچکین داره شوهرم خیلی با اراده هست ولی من تحمل ندارم عذاب کشیدن اونو ببینم تو رو خدا کسانی که نوشتندخوب شدند یه کمی به من روحیه بدند دعا کنید همه مریضا شفا یابند
  • علي
  • ۱۰ آذر ۱۳۹۲
    من هم مبتلا به همين بيماري هستم ارزو ميکنم تمام مريض ها شفا بگيرن ذکر خدا رو فراموش نکنين
  • علیرضا
  • ۲۴ آبان ۱۳۹۲
    باسلام.من حدود12سال پیش به این بیماری مبتلاشدم که الان خوب خوب هستم.باتشکر
  • tani
  • ۱۸ آبان ۱۳۹۲
    بیمارای عزیز نگران نباشید و به خدا توکل کنید. این بیماری قابل درمان است.رژیم غذایی و ورزش را فراموش نکنید.یادتون باشه خدا قدرتشو داره که شما را شفا بدهد.خودتونو نبازید
  • بدون نام
  • ۵ آبان ۱۳۹۲
    با تشکر از مطالب درج شده در سایت بسیار مفید و روحیه بخش است. ارزوی موفقیت و سلامتی برای شما دارم.
  • علیرضا
  • ۲۷ شهریور ۱۳۹۲
    سلام لطفا برای بابای من دعا کنید مبطلا به هوچکینه
  • محمد
  • ۲۵ شهریور ۱۳۹۲
    با سلام و خسته نباشید برای کسانی که بعد از پیوند دچار عود مجدد میشوند نیز اطلاعاتی بگذارید
  • فرشته
  • ۲۵ شهریور ۱۳۹۲
    راضیم به رضای حضرت حق و تا آخرین لحظه زندگیم در جستجوی آرامشش
  • بدون نام
  • ۱۳ شهریور ۱۳۹۲
    آیا واقعا درمان میشود لنفوم هوچیکین
  • بدون نام
  • ۲۶ تیر ۱۳۹۲
    با تشکر
  • بدون نام
  • ۱۹ خرداد ۱۳۹۲
    با سلام برادر من دچار لنفوم قسمت گردن شده و الان در حال شیمی درمانی میباشد ولی هنوز به طور کامل درمان نشده است ایا بیماری لنفوم درمان دارد یاخیر
  • حسین
  • ۴ خرداد ۱۳۹۲
    من سرطان لنفوم هوچکین دارم 5دوره شیمی درمانی شدم چند دوره دیگر دارم تو رو خدا بهم بگین به ایمیلم ارسال کنید
  • بدون نام
  • ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۲
    ممنونم از اطلاعات خوبتون . می خواستم به کسانی که دچار این بیمری هستند بگم که ای ن بیماری قابل درمان هست . اگر دوره درمان رو کامل کنید و روحیه خوبی داشته باشید امیدوارم همه مریضارو خدا شفا بده امین
  • جلال
  • ۷ اردیبهشت ۱۳۹۲
    با سلام...من سال 79 مبتلا بودم و الان حدود 12 ساله که مشکلی خاصی ندارم ... امید و آرزو بهترین درمانه برای این تیپ بیماریها ... لطف خدا بی حده ...
  • امیر بهبودی از مشهد
  • ۷ اردیبهشت ۱۳۹۲
    من ده سال است که هوچکین دارم و دو بار عود کرده به لطف خدا دوباره خوب شدم
  • فاطمه
  • ۵ اردیبهشت ۱۳۹۲
    سلام منم هوچکین دارم.الان 9بارشیمی درمانی کردم 3بارمونده واسم دعاکنیدازاین امتحان سرافرازبیرون بیام.من خداروهمیشه پیش خودم حس میکردم.نگران نباشید
  • مهدی7
  • ۱ اردیبهشت ۱۳۹۲
    متشکرم برادرم سال 90لنفوم هوچکین مبتلاشد31سال داشت که درمدیاستین بودغددلنفاوی گردن بزرگ ومتورمتب وعرق شبانه کاهش وزن داشت بعدازنمونه ب رداری وام ارای 6ماه14بارشیمی درمانی شدبعداز3ماه هفته ای5بار رادیوتراپی به مدت یکماه شدابرای ازدواجاون چه مسایلی بایددرنظر گرفته بشود؟
  • محمد
  • ۲۰ فروردین ۱۳۹۲
    با سلام مادره بنده حدود سه يا چهار سالي است است كه دچار اين بيماري بوده ولي نه ما وخودش اطلاع نداشتيم تا اينكه برديم پيش يه پزشك داخلي ايشان بعد ماينعه و راديو لوژي گفتن كه يه توده داخل ريه است بايد با به پزشك متخصص مشورت كنيد سوال بنده اين است كه ما بعد از چند مرحله شيمي درماني كه انجام داديم تاثير كاملي نداشت الان پزشك معالج ايشان دستور پرتودرماني داده اند سوال بنده اينه ايا پرتو درماني از شيمي درماني بهتر جواب ميده يانه باتشكر
  • بدون نام
  • ۱۹ فروردین ۱۳۹۲
    باتشکرازراهنمایهای شما
  • بدون نام
  • ۱ فروردین ۱۳۹۲
    سلام عجرتون با خدا
  • بدون نام
  • ۲۵ اسفند ۱۳۹۱
    سلام، همه کسانی که مبتلا هستند می گن روحیه و توکل کمک بزرگ به درمانه لطفاً کامنت های امیدوارکننده بذارید، کسانی که خوب شدن از تجربه هاشون بگن.
  • نازنین
  • ۲۱ اسفند ۱۳۹۱
    درباره سرطان لنفوم تی کمک میخاستم
  • لاله م
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۱
    با تشکر از راه اندازی این سایت / خداوند بشماها اجر دهد . من 86 مبتلا شدم و 90 ازدواج کردم حلا هم بچه دارم و خیلی خوب هستم نگران نباشید / خدا رحمان است . توکل کنید
  • بدون نام
  • ۱۲ بهمن ۱۳۹۱
    دعا کنید تمام بیماران بهبود یابند.
  • جواد
  • ۶ بهمن ۱۳۹۱
    با سلام و تشکر از سایتتون ، من یه سوال دارم مادربزرگم 88 سالشه و سرطان از نوع BCL بر روی مغزش داره آیا شیمی درمانی مفیده و جواب میده ؟ آخعه دکتر ها میگن طاقت شیمی درمانی رو نداره و ممکن خطر براش داشته باشه .و یه دکتر دیگه گفته سه ماه بیشتر زنده نیست کمک کنید تا اطلاعاتم کامل بشه و تصمیم درست بگیرم. لطفا جواب رو برام ایمیل کنید .
  • امید
  • ۲۷ دی ۱۳۹۱
    خداوند مهربان و شفا دهنده هستند . همه خوب میشین ولی با توکل به خداوند رحمان انشاال..قران بخوانید و دعای مخصوص در قران فارسی را بخوانید .
  • امید
  • ۲۷ دی ۱۳۹۱
    خدا بشماها اجر دهد که اطلاع رسانی میکنید. هر بیماری علاج پذیر است و همه خوب میشن . انشا.. . قران فارسی را بخوانید و دعای مخصوص در قران .
  • مریم
  • ۱۳ دی ۱۳۹۱
    با سلام همسر من پارسال این موقع شیمی درمانی می شد خیلی خیلی سخت بود. مخصوصا اینکه یک فرزند کوچیک یک ساله هم داشتیم . خدا خیلی مهربونه همه رو دوست دارد . برای همه مریضها خصوصاً سرطانی ها دعا کنید
  • بدون نام
  • ۲ دی ۱۳۹۱
    من سال 87مبتلابودم سال 90هم باردارشدم باارزوی سلامتی برای همه
  • محبوب
  • ۱۶ آذر ۱۳۹۱
    خیلی ترسیدم
  • ابراهیم اسماعیل زاده
  • ۱۴ آذر ۱۳۹۱
    انشا الله خدا همه رو شفا بده امیدتون بخدا باشه اطلاعات خوبی گرفتم
  • ابراهیم
  • ۱۴ آذر ۱۳۹۱
    انشا الله خدا همه رو شفا بده فقط باید توکلتون بخدا باشه
  • مصطفی
  • ۳۰ آبان ۱۳۹۱
    سلام، همسر بنده در سال 1366 در سن 24 سالگی به بیماری هوچکین (غده لنفاوی زیر بغل) مرحله b مبتلا گردید که پس از عمل جراحی و انجام آزمایشات دقیق و استفاده از یک تیم پزشگی مجرب، برای ایشان رادیوتراپی تجویز و انجام شد، در سالجاری 2بار سیتم دفاعی بدن ایشان دچار مشگل گردید در اوایل سال گلبول سفید ایشان به شدت کاهش پیدا کرد و بعد و پس از 2هفته بدون مصرف هیچ دارویی به وضعیت طبیعی برگشت و حدود 2ماه پیش مفاصل دست و پای ایشان متورم و به شدت دردناک شد به حدی که از انجام کارهای روزانه عاجز شد و همچنین دچار کم کاری تیروئید شدند پس از مراجعه به چند دکتر روماتولوژی و انجام آزمایشات متعدد نظر پزشگان این است که به روماتیسم مفاصل مبتلا شده ( 65 esr ) و داروهای لازم تجویز شد، سوال من اینستکه آیا ممکن است با گذشت بیش از 25 سال از بیماری هوچکین ایشان برگشته باشد؟
  • بدون نام
  • ۲۴ آبان ۱۳۹۱
    سلام من درسال 75دچار اين بيماري شدم و مدت يک ماه راديو تراپي کردم و بعد حدود يکسال تحت نظر پزشک در بيمارستان امام خميني بودم از اون به بعد هم ديگه دنبالش نرفتم در حال حاضر هم خو ب خوب هستم و هيچگونه ناراحتي ندارم اين بيماري قابل درمان هست فقط بايد روحيه داشت
  • بهار
  • ۲۲ آبان ۱۳۹۱
    سلام. من پرستارم امروز سر نیدل مریضی که مبتلا به هوچکین بود در دستم فرو رفت. آیا امکان سرایت به من وجود دارد؟
  • بیمار هوچکینی
  • ۱۴ آبان ۱۳۹۱
    مطالب مفید بودند -متشکرم
  • بهاره ترنگان
  • ۷ آبان ۱۳۹۱
    پدرم هوچیکن داره و بعد دوبار عود کردن الان میگن تو مغز واستخوانش هم عود کرده لطفا بگید الان داخل مغز واستخوان عود کرده قراره چی بشه؟
  • 55
  • ۴ آبان ۱۳۹۱
    باهمه قلبم آرزوی تندرستی برای همه بیماران به ویژه هوچکینی های عزیزدارم
  • بدون نام
  • ۱۸ مهر ۱۳۹۱
    خسته نباشید...آیادرمراحل انجام شیمی درمانی ریزش موی سرقطعی می باشد...لطفاجواب بدهید
  • بدون نام
  • ۵ مهر ۱۳۹۱
    سلام من برای غدد لنفاوی گردنم رفتم دکتر .خیلی نگرانم آخه تو اینترنت که تحقیق کردم همش اسم سرطان و.... من خیلی نا امید شدم هنوزم آزمایش ندادم واسه همین اینجا پی ام دادم که شاید کسی اطلاعات بیشتری داشته باشه....1 سال پیش آنفولانزا گرفتم که قرص هام ام کامل نخوردم و عفونت گوش و حلق هم داشتم ...دندان خراب هم داشتم که آبسه کرده بود .و من زیر گردنم همچین چیزی رو احساس میکردم . تا اینکه چند ماه پیش رفتم دندانپزشکی و یکی از دندون ام رو کشیدم که دکتر گفتن زیر دندونم کیست بوده... حالا من نمیدونم بوجود اومدن غدد لنفاوی گردن ربطی میتونه داشته باشه به این مشکلاتی که داشتم؟ ممنون میشم کمکم کنید.
  • بدون نام
  • ۲۱ شهریور ۱۳۹۱
    سلام. برادر من مبتلا به این بیماریه. بیماریش بسیار پیشرفت کرده و حالا اصلا حال خوبی نداره. واسش دعا کنید. واسه همه سرطانی ها دعا کنید. به نظر من عدم بررسی درست پزشک معالجش باعث پیشرفت بیماریش شد. آخه سه سال پیش هم مبتلا بود که درمان شد. بعد از اون مرتب دو هفته یکبار پیش دکتر میرفت و او معاینش می کرد. اما یه روز دلش درد گرفت و بعد از بررسی دیدیم تو کلیه چپش عود کرده و وقتی فهمیدیم که بسیار بزرگ شه بود. اگه دکتر تو معایناتش هر دو ماه یکبار یک سی تی اسکن کامل میگرفت شاید این جور نمیشد. ممنون دعا یادتون نره
  • عامر
  • ۳ شهریور ۱۳۹۱
    باسلام خیلی ممنون از اطلاعات شما از خدا واسه ی کسانی که مبتلا هستند ارزوی سلامتی دارم
  • بدون نام
  • ۲۴ مرداد ۱۳۹۱
    من هم 21ساله هستم در بیمارستان امام خمینی انستیو کانسر شیمی درمانی و رادیوتراپی شدم خدارو شکر خوب شدم چون خواستم تاکیید میکنم خواستم چون روحیه خوبی داشتم و واقعا توکل کردم نه اینکه حرف بزنم به کسایی که الان هین بیماری رو دارن فقط روحیه و توکل به خدا شرط خوب شدنته . یا علی
  • معصومه
  • ۲۲ مرداد ۱۳۹۱
    میخواستم بدونم بعد از درمان هوچکین از نظر تغذیه ای و روش زندگی رعایت چه نکاتی مهمتره و ممکنه از بازگشت دوباره بیماری جلوگیری کنه؟با تشکر
  • ندا
  • ۱۲ مرداد ۱۳۹۱
    lk hc n,من از دو سال پیش مبتلا به این بیماری گشتم که در بیمارستان امام خمینی پس از 12 جلسه کمو تراپی مرخص شدم اما بعد از 4 ماه بیماریم عود کرد که بعد از نمونه برداری از توده عود کرده مدیاستن تحت درمان دوره ای eshup.jemzar sis قرار گرفتم اما در اندازه تودهام تغییر حاصل نشد سپس تحت 22 جلسه رادیو تراپی قرار گرفتم که آن هم موثر نبود و بعد از دو ماه که از رادیو تراپی گذشت در سی تی اسکن متوجه وجود لنفوم جدید در ناحیه اگزیلاری چپ شدند.حالا باز هم به پله اول برگشتم باز هم از همان نقطه یعنی زیر بغل چپم که در ابتدای بیماریم جراحی شده بود باید غدد جدید را خارج کنند.آیا واقعا درمان این بیماری به همین سادگی که بیان میشود میباشد؟اگر اینطور است پس چرا در کشور ما برای سومین بار بیماری من عود کرده؟
  • mari
  • ۵ مرداد ۱۳۹۱
    سلام اگه ممکنه در مورد ازدواج افرادی که مبتلا به لنفوب بودن و درمان شدن بگید وهمینطور اینکه نیازی هست به طرف مقابلشون بگن یا نه؟ اگه نیازه در چه حد؟ ممنون
  • پویا حق نژاد
  • ۱۵ تیر ۱۳۹۱
    باسلام وخسته نباشید. خواهرمن هوکچین داره ازمغزه استخوان نمونه گرفتن مشخص شده که مغز استخوان مبتلا شده میخواستم بدونم در این مرحله درمان قطعی داره چقدر میتونیم امیدوار به درمان قطعی باشیم. با تشکر
  • بدون نام
  • ۱۲ تیر ۱۳۹۱
    متشكرم از اطلاعات شما
  • z.a
  • ۳۱ خرداد ۱۳۹۱
    در رابطه با عود هوچكين توضيح دهيد .يكسال قبل مبتلا و در حال حاظر درمان شدم.نگران برگشت بيماري هستم. با تشكر
  • آرام
  • ۱۵ خرداد ۱۳۹۱
    سلام بسیار ممنون من 7 سال پیش این بیماری را داشتم و به لطف خدا، کاملا درمان شده ام و مشکلی ندارم. فقط دچار کم کاری تیروئید شده ام که احتمالا ناشی از رادیوتراپی می باشد. من هم اکنون زنی 26 ساله هستم، چندین سوال دارم، آیا باردار شدن خطری برای من دارد؟ آیا احتمال اینکه فرزندم دچار عوارض و یا بیمارییهایی ناشی از مراحل درمان من بشود؟ ( درمان من: 6 مرحله شیمی درمانی و 24 روز رادیو تراپی) چه مراقبت هایی می توانم انجام دهم تا همیشه سالم باشم و در کنار همسرم سالیان دراز با سلامتی زندگی کنم؟ ( از نظر تغذیه و پیگیری و شیوه زندگی و...) من در 18-19 سالگی به هوچکین مبتلا شدم و حدس می زنم که در مرحله ی دو B بودم. من در بیمارستان دکتر شریعتی تهران درمان شدم و از تمام تلاش ها و حمایت های شان تشکر می کنم. موفق و سلامت باشید.
  • صدیقه طرفی
  • ۱۳ خرداد ۱۳۹۱
    واقعا خسته نباشید.من یه بیمار لنفوم هوکچین دارم اگه اطلاعات بیشتری در مورد تغدیه بیماران این سرطان بدید ممنون میشم
  • بدون نام
  • ۹ خرداد ۱۳۹۱
    خوب ولی توضیح بدهید شیمی درمانی چند مرحله دارد بعداز چند مرحله خوب میشود بیمار.متشکرم
ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 5 - 9

مقالات آنچه باید دربارۀ لنفوم هوچکین بدانید
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء