موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > مقالات > تشنج
تشنج

تشنج

تشنج به معنی حرکت غیرقابل کنترل عضلات است. این حالت هنگامی اتفاق می‌‌‌افتد که سلول‌هاي عصبی در مغز بیش از حد تحریک‌شده و به‌طور طبیعی کار نمی‌‌‌کند. تشنج معمولاً کم‌تر از 5 دقیقه طول می‌کشد. بعد از تشنج دوره‌‌‌ای از خواب‌‌‌آلودگی و منگی به‌وجود می‌‌‌آید که ممکن است برای چندین ساعت طول بکشد. علل تشنج در بیماران سرطانی شامل: تب بالا، آسیب به سر، عفونت شدید اطراف مغز و ستون فقرات عدم تعادل در مواد شیمیایی بدن و رشد تومور در مغز یا نخاع است.

دنبال چه باشید

  • خیره شدن چشم‌‌‌ها یا چرخیدن چشم‌‌‌ها به سمت بالا.
  • از دست دادن ناگهانی کنترل ادرار و مدفوع
  • حرکات پرشی بدن خصوصاً بازوها و پاها

بیمار چه کار می‌‌‌تواند بکند:

  • دربارة تشنج خود با پزشک صحبت کنید. فردی را که شاهد تشنج شما بوده با خود به مطب پزشک ببرید تا بتواند به سؤالات وی جواب دهد. داروهای ضد تشنج تجویز شده را به‌طور کامل مصرف کنید.

مراقبین چه کار می‌‌‌توانند بکنند.

  • بیمار را از خطر دور نگه دارید.
  • اگر تشنج هنگامی رخ می‌‌‌دهد که بیمار در بستر است و یا روی صندلی نشسته است. برای جلوگیری از افتادن به وی کمک کنید.
  • همراه بیمار بمانید. آرامش خود را حفظ کنید. پوشش اطراف گردن بیمار را شل کنید. اگر بیمار روی زمین افتاده است پارچه یا حوله‌‌‌ای را زیر سر او بگذارید و وی را به سمت چپ بچرخانید. اگر بیمار به پشت خوابیده است در صورت امکان سر او را به‌آرامی به پهلو بچرخانید. هیچ قسمت از بدن را به زور حرکت ندهید. به نوع حرکات بیمار، مدت زمان تشنج و مدت زمانی را که بدن دچار تشنج شده است دقت کنید، حتی در صورتی‌که بیمار زبان خود را گاز گرفته باشد سعی در باز کردن دهان بیمار نکنید. دستان و انگشتان خود را از دهان بیمار دور نگه دارید. بیمار را حرکت ندهید مگر اینکه وی در موقعیت خطرناکی قرار گرفته باشد. (به‌عنوان مثال نزدیکی یک رادیاتور داغ، درب شیشه‌‌‌ای یا پلکان).
  • بعد از تشنج روی بیمار را با پتو بپوشانید و اجازه دهید بیمار استراحت کند. بدون دستور پزشک تا زمان هوشیاری کامل از دادن دارو، غذا و مایعات به بیمار خودداری کنید. اگر بیمار مستعد به تشنج است از تخت مجهز به نردة کناری استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید فردی بیمار را هنگام راه رفتن و نشستن روی صندلی کمک می‌‌‌کند. داروهای ضدتشنج تجویز شده را به موقع به بیمار بدهید.

در موارد زیر با پزشک تماس بگیرید.

  • پس از بروز تشنج هنگامی که بیمار احساس راحتی می‌‌‌کند (اگر فردی غیر از شما در کنار بیمار است از او بخواهید تا با پزشک تماس بگیرید).

ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 4 + 7

 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء