موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > مقالات > درمان سرطان خون CML
درمان سرطان خون CML

درمان سرطان خون CML

Chronic Myelogenous Leukemia Treatment

اطلاعات عمومی مربوط به سرطان خون CML

نکات کلیدی این بخش

  • سرطان خون CML سرطانی است که درآن مغز استخوان بسیار بیش از حد گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید تولید می‌‌‌‌‌‌‌کند.
  • از نشانه‌‌‌‌‌‌‌های احتمالی سرطان خون CML می‌‌‌‌‌‌‌توان به خستگی، تعریق شبانه و تب اشاره کرد.
  • بیش‌تر مبتلایان به سرطان خون CML، دچار جهش(تغییر) ژنتیکی موسوم به کروموزوم فیلادلفیا هستند.
  • آزمایش‌‌‌‌‌‌‌هایی که خون و مغز استخوان را بررسی می‌‌‌‌‌‌‌کنند جهت کشف (یافتن) و تشخیص سرطان خون CML مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
  • برخی عوامل بر پیش آگاهی سرطان (احتمال بهبودی) تأثیر می‌‌‌‌‌‌‌گذارند.

سرطان خون CML سرطانی است که در آن مغز استخوان بسیار بیش از حد گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید تولید می‌‌‌‌‌‌‌کند.

لوسمي ميلوژنيك مزمن CML (یا لوسمی گرانولوسیتی مزمن) نوعی بیماری پیشرونده خون و مغز استخوان است که به‌کندی پیشرفت می‌‌‌‌‌‌‌کند و معمولاً در دوران میانسالی یا پس از آن روی می‌‌‌‌‌‌‌دهد، و به‌ندرت در کودکان دیده می‌‌‌‌‌‌‌شود

در حالت طبیعی، مغز استخوان سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی خونی (سلول‌‌‌‌‌‌‌های نارس) می‌‌‌‌‌‌‌سازد که به مرور به سلول‌‌‌‌‌‌‌های خونی كامل تبدیل می‌‌‌‌‌‌‌شوند. یک سلول بنیادی خونی ممکن است به یک سلول بنیادی میلوئید یا یک سلول بنیادی لنفوئید تبدیل شود. سلول بنیادی لنفوئید به گلبول‌‌‌‌‌‌‌ سفید تبدیل می-شود. سلول بنیادی میلوئید به یکی از سه گونه سلول‌‌‌‌‌‌‌های خونی كامل زیر تبدیل می‌‌‌‌‌‌‌شود:

  • گلبول‌‌‌‌‌‌‌های قرمز که وظیفه رساندن اکسیژن و دیگر مواد را به تمام بافت‌‌‌‌‌‌‌های بدن بر عهده دارند.
  • پلاکت‌‌‌‌‌‌‌ها که موجب انعقاد خون مي‌شوند و از خونريزي جلوگيري مي‌كنند.
  • گرانولوسیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها (گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید) که وظیفه مبارزه با عفونت و بیماری را دارند.

در سرطان خون CML، تعداد بسیار زیادی از سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی به گونه‌‌‌‌‌‌‌ای از گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید به نام گرانولوسیت‌‌‌‌‌‌‌ها تبدیل می‌‌‌‌‌‌‌شوند. این گرانولوسیت‌‌‌‌‌‌‌ها غیرطبیعی هستند و به گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید كامل تبدیل نمی‌‌‌‌‌‌‌شوند. می‌‌‌‌‌‌‌توان این سلول‌‌‌‌‌‌‌ها را سلول‌های لوکمیک نیز نامید. سلول‌های لوکمیک می‌توانند در خون و مغز استخوان جمع شوند و بنابراین فضای کم‌تری را برای گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید، گلبول‌‌‌‌‌‌‌های قرمز و پلاکت‌‌‌‌‌‌‌های سالم باقی بگذارند. درنتيجه بیمار ممکن است گرفتار عفونت و کم‌‌‌‌‌‌‌خونی شده و به‌سادگی دچار خونریزی شود.

این مقاله مربوط به سرطان خون CML است. برای کسب آگاهي بیش‌تر دربارۀ سرطان خون به خلاصه‌‌‌‌‌‌‌های زیر مراجعه کنید:

  • درمان سرطان خون ALL بزرگسالان.
  • درمان سرطان خون ALL اطفال.
  • درمان سرطان خون AML بزرگسالان.
  • درمان سرطان خون AML / دیگر انواع بدخیمی‌‌‌‌‌‌‌های میلوئید.
  • درمان سرطان خون CLL.
  • درمان سرطان خون سلول مويي

از نشانه‌‌‌‌‌‌‌های احتمالی سرطان خون CML می‌‌‌‌‌‌‌توان به خستگی، تعریق شبانه و تب اشاره کرد.

این علائم و دیگر نشانه‌ها ممکن است بر اثر سرطان خون CML ایجاد شوند. بايد توجه داشت كه مشکلات دیگر نیز می‌‌‌‌‌‌‌توانند چنین علائمی ایجاد کنند. در صورتی‌‌‌‌‌‌‌که هر یک از مشکلات زیر برای شما پیش آمد باید به پزشک مراجعه کنید:

  • احساس خستگی مفرط.
  • کاهش وزن بدون دلیل مشخص.
  • تعریق شبانه.
  • تب.
  • درد یا احساس پری زیر دنده‌‌‌‌‌‌‌های سمت چپ بدن.

گاهی، سرطان خون CML به هیچ وجه موجب ایجاد علائم خاصی نمی‌‌‌‌‌‌‌شود.

بیش‌تر مبتلایان به سرطان خون CML دچار جهش (تغییر) ژنتیکی موسوم به کروموزوم فیلادلفیا هستند.

هر سلولی در بدن حاوی دی.اِن.اِی DNA (ماده‌‌‌‌‌‌‌ای ژنتیکی) است که تعیین‌کننده ظاهر و نوع فعالیت آن سلول است. کروموزوم‌‌‌‌‌‌‌ها حاوی دی.اِن.اِی هستند. در سرطان خون CML، بخشی از دی.اِن.اِی یک کروموزوم به کروموزومی دیگر می‌‌‌‌‌‌‌چسبد. این دگرگونی «کروموزوم فیلادلفیا» نام دارد. این کروموزوم موجب ساخته شدن آنزیمی به نام تیروزین کیناز در مغز استخوان می‌‌‌‌‌‌‌شود که این آنزیم به نوبه خود موجب تبدیل تعداد بسیار زیادی سلول بنیادی به گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید (گرانولوسیت‌‌‌‌‌‌‌ها یا بلاست‌ها) می‌‌‌‌‌‌‌شود.

کروموزوم فیلادلفیا: از طریق والدین به فرزندان منتقل نمی‌‌‌‌‌‌‌شود.

کروموزوم فیلادلفیا. قسمتی از کروموزوم 9 و قسمتی از کروموزوم 22 می‌‌‌‌‌‌‌شکنند و جایشان را با یکدیگر عوض می‌‌‌‌‌‌‌کنند. هنگامی‌‌‌‌‌‌‌که قسمت جدا شده کروموزوم9 به کروموزم 22 می‌‌‌‌‌‌‌چسبد، ژن bcr-abl تشکیل می‌‌‌‌‌‌‌شود. کروموزوم 22 تغییر یافته، «کروموزوم فیلادلفیا» نام دارد.

از آزمایش‌‌‌‌‌‌‌هایی که خون و مغز استخوان را بررسی می‌‌‌‌‌‌‌کنند جهت کشف (یافتن) و تشخیص سرطان خون CML استفاده می‌‌‌‌‌‌‌شود.

ممکن است از آزمایش‌‌‌‌‌‌‌ها و فرایندهای زیر استفاده شود:

  • معاینات فیزیکی و بررسي سوابق پزشكي: معاینه بدن به منظور بررسی نشانه‌‌‌‌‌‌‌های عمومی سلامت، از جمله بررسی وجود نشانه‌‌‌‌‌‌‌های بیماری‌‌‌‌‌‌‌ها، مانند بزرگ شدن طحال. سابقه عادت-های مربوط به سلامت بیمار و بیماری‌‌‌‌‌‌‌ها و درمان‌‌‌‌‌‌‌های گذشته وی نیز تهیه می‌‌‌‌‌‌‌شود.
  • آزمایش شمارش کامل سلول‌های خونی (CBC): فرایندی که در آن از خون نمونه‌اي گرفته مي‌شود و موارد زیر را بررسی می‌‌‌‌‌‌‌کنند:
  • تعداد گلبول‌‌‌‌‌‌‌های قرمز، گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید و پلاکت‌‌‌‌‌‌‌ها.
  • میزان هموگلوبین (پروتئینی حاوی اکسیژن) در گلبول‌‌‌‌‌‌‌های قرمز.
  • درصد گلبول‌‌‌‌‌‌‌های قرمز تشکیل دهنده نمونه خون

در آزمایش شمارش کامل سلول‌‌‌‌‌‌‌های خونی(CBC). با فرو کردن سرنگ به درون رگ، از خون نمونه مي‌گيرند. نمونه خون به آزمایشگاه ارسال شده و گلبول‌‌‌‌‌‌‌های قرمز، سفید و پلاکت‌‌‌‌‌‌‌های آن شمارش می‌‌‌‌‌‌‌شوند. از CBC به منظور تشخیص و نظارت بر بسیاری از اختلالات و مشکلات استفاده می‌‌‌‌‌‌‌شود.

بررسی ساختار شیمیایی خون: فرایندی که در آن، نمونه خون به منطور اندازه‌‌‌‌‌‌‌گیری میزان مواد خاصی كه از اندام‌‌‌‌‌‌‌ها و بافت‌‌‌‌‌‌‌های بدن در خون آزاد می‌‌‌‌‌‌‌شود، مورد بررسی قرار می‌‌‌‌‌‌‌گیرد. غیرطبیعی (بالاتر یا پایین‌‌‌‌‌‌‌تر از حد طبیعی) بودن میزان این مواد می‌‌‌‌‌‌‌تواند نشانه بیماری در اندام یا بافتی باشد که آنها را تولید می‌‌‌‌‌‌‌کند.

تحلیل سیتوژنتیک: آزمایشی که در آن، سلول‌‌‌‌‌‌‌های موجود در نمونه خون یا مغز استخوان، به جهت بررسی تغییرات خاص در کروموزوم‌‌‌‌‌‌‌ها، مانند کروموزوم فیلادلفیا زیر میکروسکوپ مورد معاینه قرار می‌‌‌‌‌‌‌گیرند.

آسپیراسیون و نمونه‌برداری مغز استخوان : برداشتن نمونه‌اي از مغز استخوان، خون و قطعه کوچکی از استخوان با فرو کردن سوزنی توخالی به استخوان لگن یا قفسه سینه، كه آسیب‌شناس آن را جهت بررسی سلول‌‌‌‌‌‌‌های غیرطبیعی، زیر میکروسکوپ معاینه می‌‌‌‌‌‌‌کند.

آسپیراسیون و نمونه‌‌‌‌‌‌‌برداری مغز استخوان. پس از بی‌‌‌‌‌‌‌حس کردن ناحیه‌‌‌‌‌‌‌ای کوچک، سرنگ جمشیدی (سرنگی بلند و توخالی) در داخل استخوان لگن بیمار قرار داده می‌‌‌‌‌‌‌شود. نمونه‌‌‌‌‌‌‌هایی از خون، استخوان و مغز استخوان به منظور بررسی در زیر میکروسکوپ برداشته می‌‌‌‌‌‌‌شود.

برخی عوامل بر پیش آگاهی سرطان (احتمال بهبودی) تأثیر می‌‌‌‌‌‌‌گذارند.

پیش آگاهی سرطان (احتمال بهبودی) و گزینه‌‌‌‌‌‌‌های درمانی به عوامل زیر بستگی دارد:

  • سن بیمار.
  • سرطان خون CML در چه مرحله‌اي قرار دارد.
  • میزان بلاست‌‌‌‌‌‌‌های موجود در خون یا مغز استخوان.
  • اندازه طحال در هنگام تشخیص.
  • وضعيت عمومی بیمار

مراحل سرطان خون CML

نکات کلیدی این بخش

  • پس از تشخیص سرطان خون CML، آزمایش‌‌‌‌‌‌‌هایی برای پی بردن به میزان گسترش آن انجام می‌شود.
  • سرطان به سه شکل در بدن گسترش می‌‌‌‌‌‌‌یابد.
  • سرطان خون CML سه مرحله دارد:
  • مرحله مزمن (Chronic)
  • مرحله تسریع شده (Accelerated)
  • مرحله بلاستیک (Blastic)

پس از تشخیص سرطان خون CML، آزمایش‌‌‌‌‌‌‌هایی برای پی بردن به میزان گسترش سرطان انجام می‌‌‌‌‌‌‌شود.

مرحله‌بندی سرطان فرایندی است که از آن به منظور پی بردن به میزان گسترش سرطان دربدن استفاده می‌‌‌‌‌‌‌شود. برای سرطان خون CML مرحله‌بندی استانداردی وجود ندارد. در عوض، وضعیت این سرطان را با سه مرحله: مزمن، تسریع‌‌‌‌‌‌‌شده یا بلاستیک توصیف می‌‌‌‌‌‌‌کنند. تعیین مرحله سرطان برای مشخص کردن برنامه درمان حائز اهمیت است. می‌‌‌‌‌‌‌توان از آزمایش‌‌‌‌‌‌‌ها و فرایندهای زیر به منظور تعیین مرحله سرطان استفاده كرد:

  • تحلیل سیتوژنتیک: آزمایشی که در آن، سلول‌‌‌‌‌‌‌های موجود در نمونه خون یا مغز استخوان، به جهت بررسی تغییرات خاص در کروموزوم‌‌‌‌‌‌‌ها، مانند کروموزوم فیلادلفیا زیر میکروسکوپ مورد معاینه قرار می‌‌‌‌‌‌‌گیرند.
  • آسپیراسیون و نمونه‌‌‌‌‌‌‌برداری مغز استخوان : برداشتن مغز استخوان، خون و قطعه کوچکی از استخوان با فرو کردن سوزنی توخالی به استخوان لگن یا قفسه سینه، كه آسیب‌شناس نمونه را جهت بررسی سلول‌‌‌‌‌‌‌های غیرطبیعی، زیر میکروسکوپ معاینه می‌‌‌‌‌‌‌کند.

سرطان به سه شکل در بدن گسترش می‌‌‌‌‌‌‌یابد.

هنگامی‌‌‌‌‌‌‌که سلول‌‌‌‌‌‌‌های سرطانی به خارج از خون سرایت کنند، می‌‌‌‌‌‌‌توانند یک تومور توپر ايجاد كنند. به این فرایند متاستاز می‌‌‌‌‌‌‌گویند. سه شکل گسترش سلول‌‌‌‌‌‌‌های سرطانی در بدن عبارتند از:

  • از طریق خون. سلول‌‌‌‌‌‌‌های سرطانی به همراه خون حرکت می‌‌‌‌‌‌‌کنند و به بافت‌‌‌‌‌‌‌های سخت داخل بدن مانند مغز یا قلب حمله کرده و غده‌اي توپر را شکل می‌‌‌‌‌‌‌دهند.
  • از طریق دستگاه لنفاوی. سلول‌‌‌‌‌‌‌های سرطانی به دستگاه لنفاوی حمله می‌‌‌‌‌‌‌کنند، به عروق لنفاوی نفوذ کرده و در دیگر قسمت‌‌‌‌‌‌‌هاي بدن توموری توپر را تشکيل می‌‌‌‌‌‌‌دهند.
  • از طریق بافتی سخت. سلول‌‌‌‌‌‌‌های سرطانی که غده‌اي توپر را شکل داده‌‌‌‌‌‌‌اند، به بافت‌‌‌‌‌‌‌هاي مجاور خود سرایت می‌‌‌‌‌‌‌کنند.

جنس تومور جدید (متاستاتیک)، از همان نوع سرطان اولیه است. برای مثال، در صورتی‌‌‌‌‌‌‌که سلول‌های لوکمیک به مغز سرایت کنند، سلول‌‌‌‌‌‌‌های سرطانی موجود در مغز در واقع سلول‌های لوکمیک هستند. نوع بیماری، سرطان خون متاستاتیک خواهد بود و نه سرطان مغز.

سرطان خون CML سه فاز دارد.

با افزایش میزان سلول‌‌‌‌‌‌‌های بلاست در خون و مغز استخوان، فضای کم‌تری برای گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید، گلبول‌‌‌‌‌‌‌های قرمز و پلاکت‌‌‌‌‌‌‌های سالم باقی می‌‌‌‌‌‌‌ماند. این امر می‌‌‌‌‌‌‌تواند منجر به عفونت و کم‌‌‌‌‌‌‌خونی شده و نیز بیمار به سادگی دچار خونریزی شود؛ همین‌‌‌‌‌‌‌طور درد استخوان و درد یا احساس پُري در زیر دنده‌‌‌‌‌‌‌هاي سمت چپ بدن نیز می‌‌‌‌‌‌‌تواند از دیگر آثار این وضعیت باشد. با توجه به تعداد سلول‌‌‌‌‌‌‌های بلاست موجود در خون و مغز استخوان، و شدت علائم بروز یافته، مرحله سرطان را تعیین می‌‌‌‌‌‌‌کنند.

مرحله مزمن:

در مرحله مزمن سرطان خون CML، سلول‌‌‌‌‌‌‌های بلاست، کم‌تر از 10% سلول‌‌‌‌‌‌‌های خون و مغز استخوان را تشکیل می‌‌‌‌‌‌‌دهند.

مرحله تسریع شده:

در مرحله تسریع‌‌‌‌‌‌‌شده سرطان خون CML، سلول‌‌‌‌‌‌‌های بلاست، بین 10% تا 19% سلول‌‌‌‌‌‌‌های خون و مغز استخوان را تشکیل می‌‌‌‌‌‌‌دهند.

مرحله بلاستیک:

در مرحله بلاستیک سرطان خون CML، سلول‌‌‌‌‌‌‌های بلاستیک، بیش از 20% سلول‌‌‌‌‌‌‌های خون و مغز استخوان را تشکیل می‌‌‌‌‌‌‌دهند. در صورتی‌‌‌‌‌‌‌که مرحله بلاستیک، با خستگی، تب و بزرگ شدن طحال همراه شود، به آن بحران ‌پلاست (blast crisis) می‌‌‌‌‌‌‌گویند.

سرطان خون CML راجعه

در سرطان خون CML راجعه، تعداد سلول‌‌‌‌‌‌‌های بلاست پس از یک دوره بهبودی، افزایش می‌‌‌‌‌‌‌یابد.

گزینه‌‌‌‌‌‌‌های درمانی در یک نگاه

نکات کلیدی این بخش

  • گزینه‌‌‌‌‌‌‌های درمانی متفاوتی برای مبتلایان به سرطان خون CML وجود دارد.
  • شش نوع درمان استاندارد مورد استفاده عبارتند از:
    • درمان با استفاده از بازدارنده «تیروزین کیناز»
    • شیمی‌درمانی.
    • درمان بیولوژیک.
    • شيمي‌درماني با میزان بالا همراه با پیوند سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی.
    • تزریق لنفوسیت اهدایی (Donor Lymphocyte infusion: DLI).
    • جراحی.
  • روش‌‌‌‌‌‌‌های جدید درمانی در پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی مورد بررسی قرار می‌‌‌‌‌‌‌گیرند.
  • ممکن است بیماران بخواهند شرکت در پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی را در نظر بگیرند.
  • مبتلایان به سرطان می‌‌‌‌‌‌‌توانند پیش از آغاز درمان سرطان، در حین آن و یا پس از آغاز درمانشان در پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی شرکت کنند.
  • ممکن است انجام آزمایش‌‌‌‌‌‌‌های پیگیری سلامت بیمار پس از درمان لازم باشد.

گزینه‌‌‌‌‌‌‌های درمانی متفاوتی برای مبتلایان به سرطان خون CML وجود دارد

گزینه‌‌‌‌‌‌‌های درمانی متفاوتی برای مبتلایان به سرطان خون CML وجود دارد. برخی از درمان‌‌‌‌‌‌‌ها استاندارد هستند (درمان‌‌‌‌‌‌‌هایی که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌‌‌‌‌‌‌گیرند)، و برخی دیگر از آنها در حال بررسی در پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی هستند. پژوهش بالینی یک بررسی تحقیقاتی است که به‌منظور کمک به بهبود درمان‌‌‌‌‌‌‌های جاری یا به‌‌‌‌‌‌‌دست آوردن اطلاعاتی دربارۀ درمان‌‌‌‌‌‌‌های جدید سرطان انجام می‌‌‌‌‌‌‌شود. در صورتی‌‌‌‌‌‌‌که پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی نشان دهند که درمان جدید بهتر از درمان استاندارد است، ممکن است از آن به بعد درمان جدید به‌عنوان درمان استاندارد مورد استفاده قرار گیرد. ممکن است بیماران بخواهند شرکت در یک پژوهش‌‌‌‌‌‌‌ بالینی را در نظر بگیرند، ولي بايد توجه داشت كه برخی از پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی تنها بیمارانی را می‌‌‌‌‌‌‌پذیرند که درمانی را آغاز نکرده باشند.

شش نوع درمان استاندارد مورد استفاده عبارتند از:

درمان با استفاده از بازدارنده «تیروزین کیناز».

از دارویی به‌‌‌‌‌‌‌نام ایماتینیب مسیلِات (Imatinib mesylate) به‌عنوان درمان اولیه بعضی از گونه‌‌‌‌‌‌‌های سرطان خون CML در بیمارانی که سرطانشان تازه تشخیص داده شده است، استفاده می‌شود. این دارو جلوی فعالیت آنزیمی با نام «تیروزین کیناز» را که موجب می‌‌‌‌‌‌‌شود سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی، بیش از نیاز بدن، به گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید (گرانولوسیت‌‌‌‌‌‌‌ها یا بلاست‌‌‌‌‌‌‌ها) تبدیل شوند. از یکی دیگر از داروهای بازدارنده تیروزین کیناز با نام داساتینیب (Dasatinib) جهت درمان بیمارانی که مبتلا به برخی گونه-های پیشرفته سرطان خون CML هستند استفاده می‌‌‌‌‌‌‌شود و در حال حاضر این روش درمان به‌عنوان درمان اولیه این گونه‌‌‌‌‌‌‌ها شناخته مي‌شود.

شیمی‌درمانی

شيمي‌درماني یک روش درمان سرطان است که در آن از داروها برای متوقف کردن گسترش سلول‌‌‌‌‌‌‌های سرطانی، با از بین بردن آنها و یا جلوگیری از تقسیم شدنشان، استفاده می‌‌‌‌‌‌‌شود. درصورتی‌‌‌‌‌‌‌که شيمي‌درماني از طریق دهان یا تزریق درون رگ یا عضله انجام شود، داروها وارد جریان خون شده و می‌‌‌‌‌‌‌توانند به سلول‌‌‌‌‌‌‌های سرطانی در سراسر بدن دسترسی یابند (شيمي‌درماني فراگیر). در صورتی‌‌‌‌‌‌‌که شيمي‌درماني مستقیماً درون ستون فقرات، یک اندام یا یک حفره بدن مانند شکم (abdomen) انجام شود، تأثیر عمده داروها بر سلول‌‌‌‌‌‌‌های سرطانی آن نواحی خواهد بود (شيمي‌درماني منطقه‌‌‌‌‌‌‌ای). روش انجام شيمي‌درماني به نوع و مرحله سرطان بستگی دارد.

درمان بیولوژیک

درمان بیولوژیک، درمانی است که در آن از سیستم ایمنی خود بیمار برای مبارزه با سرطان استفاده می‌‌‌‌‌‌‌شود. از موادی که در بدن یا آزمایشگاه تولید می‌‌‌‌‌‌‌شوند به‌منظور تقویت، هدایت یا ترمیم سیستم دفاعی طبیعی بدن بر ضدسرطان استفاده می‌‌‌‌‌‌‌شود. نام‌‌‌‌‌‌‌های دیگر این روش درمان، زیست درمانی یا ایمیون‌تراپی است.

شيمي‌درماني با میزان بالا همراه با پیوند سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی.

شیمی‌درماني با میزان بالا به همراه پیوند سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی روشی است که در آن ابتدا شيمي‌درماني را با میزان‌‌‌‌‌‌‌های بالا انجام داده و سپس سلول‌‌‌‌‌‌‌های خونسازی را که بر اثر این درمان از بین رفته‌‌‌‌‌‌‌اند جایگزین می‌‌‌‌‌‌‌کنند. سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی (سلول‌‌‌‌‌‌‌های خونی نارس) از خون یا مغز استخوان بیمار یا فرد اهداکننده جدا شده، منجمد و ذخیره می‌‌‌‌‌‌‌شوند. پس از به پایان رسیدن شیمی‌درمانی، یخ سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی ذخیره‌‌‌‌‌‌‌شده را آب کرده و آنها را به بیمار تزریق می‌‌‌‌‌‌‌کنند. این سلول‌‌‌‌‌‌‌های تزریقی به سلول‌‌‌‌‌‌‌های خونی بدن تبدیل می‌شوند و آنها را ترمیم می‌‌‌‌‌‌‌کنند.

تزریق لنفوسیت اهدایی (DLI).

تزریق لنفوسیت اهدایی (DLI) درمانی است که می‌‌‌‌‌‌‌توان آن را پس از پیوند سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی آن را انجام داد. لنفوسیت‌‌‌‌‌‌‌های (گونه‌‌‌‌‌‌‌ای از گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید) سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی پیوندی اهدایی، از خون اهدا کننده جدا شده و ممکن است آنها را برای ذخیره‌‌‌‌‌‌‌سازی منجمد کنند. اگر لنفوسیت‌‌‌‌‌‌‌ها را منجمد کرده باشند، هنگام مصرف، یخ آنها را آب کرده و سپس طی یک یا چند مرحله به بیمار تزریق می‌‌‌‌‌‌‌کنند. لنفوسیت‌‌‌‌‌‌‌ها به سلول‌‌‌‌‌‌‌های سرطانی، که به نظر آنها متعلق به بدن نبوده و بيگانه به‌حساب مي‌آيند، حمله می‌‌‌‌‌‌‌کنند.

جراحی.

طحال برداری (Splenectomy)، نوعی جراحی برای برداشتن طحال است.

روش‌‌‌‌‌‌‌های جدید درمانی در پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی مورد بررسی قرار می‌‌‌‌‌‌‌گیرند.

ممکن است بیمار بخواهد در پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی شركت جويد.

برای برخی از بیماران، شرکت در پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی می‌‌‌‌‌‌‌تواند بهترین گزینه درمانی باشد. پژوهش‌های بالینی بخشی از فرایند تحقیقات بر روی سرطان هستند. هدف از انجام پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی، مشخص شدن بی‌‌‌‌‌‌‌خطر و مؤثر بودن درمان‌‌‌‌‌‌‌های جدید و بهتر بودنشان از درمان‌‌‌‌‌‌‌های استاندارد است.

بسیاری از درمان‌‌‌‌‌‌‌های استاندارد امروزی، حاصل پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی گذشته هستند. بیمارانی که در پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی شرکت می‌‌‌‌‌‌‌کنند، ممکن است تحت درمان استاندارد قرار بگیرند و یا جزء نخستین افرادی باشند که درمان جدید بر رویشان انجام می‌‌‌‌‌‌‌شود.

از طرفی بیمارانی که در پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی شرکت می‌‌‌‌‌‌‌کنند به بهبود روش‌‌‌‌‌‌‌های درمان سرطان در آینده کمک می‌‌‌‌‌‌‌کنند. حتی در صورتی‌‌‌‌‌‌‌که پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی منجر به درمان‌‌‌‌‌‌‌ها جدید و مؤثری نشوند نیز، اغلب ابهامات بسیاری را برطرف می‌‌‌‌‌‌‌کنند و به پیشرفت تحقیقات کمک می‌‌‌‌‌‌‌کنند.

مبتلایان به سرطان می‌‌‌‌‌‌‌توانند پیش از آغاز درمان، در حین آن و یا پس از آغاز درمان در پژوهش-های بالینی شرکت کنند.

برخی از پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی تنها شامل بیمارانی می‌‌‌‌‌‌‌شود که هنور هيچ درماني را آغاز نكرده‌اند. برخی دیگر از پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی برای بیمارانی است که سرطانشان بهبود نیافته است. همچنین پژوهش‌‌‌‌‌‌‌های بالینی دیگری نیز وجود دارد که در آنها روش‌‌‌‌‌‌‌های جدید جلوگیری از عود (بازگشت) سرطان یا کاهش عوارض جانبی ناشی از درمان را مورد بررسی قرار مي‌دهند.

ممکن است انجام آزمایش‌‌‌‌‌‌‌های پیگیری سلامت بیمار پس از درمان لازم باشد

پس از پايان درمان برخی از آزمایش‌‌‌‌‌‌‌هایی که قبلاً جهت تشخیص سرطان یا مرحله‌بندی آن انجام شده است دوباره انجام مي‌شود. تکرار برخی از آزمایش‌‌‌‌‌‌‌ها جهت مشخص شدن میزان کارایی درمان است. تصمیم دربارۀ ادامه، تغییر یا توقف درمان براساس نتایج این آزمایش‌‌‌‌‌‌‌ها اتخاذ مي‌شود. به این کار مرحله‌بندی مجدد می‌‌‌‌‌‌‌گویند.

پس از پایان درمان نیز، لازم است هر از گاهی برخی از آزمایش‌‌‌‌‌‌‌ها انجام شود. نتایج این آزمایش‌‌‌‌‌‌‌ها می‌‌‌‌‌‌‌تواند نشان‌‌‌‌‌‌‌دهنده تغییر وضعیت یا عود (بازگشت) سرطان باشد. به این آزمایش‌‌‌‌‌‌‌ها، آزمایش‌‌‌‌‌‌‌های پیگیری سلامت بیمار پس از درمان یا معاینات منظم نیز می‌‌‌‌‌‌‌گویند.

گزینه‌‌‌‌‌‌‌های درمانی برای سرطان خون CML.

مرحله مزمن سرطان خون CML

درمان مرحله مزمن سرطان خون CML می‌‌‌‌‌‌‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • دارودرمانی با استفاده از بازدارنده «تیروزین کیناز.»
  • شيمي‌درماني با میزان بالا همراه با پیوند سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی اهدایی.
  • درمان بیولوژیک (اینترفرون(interferon)) با، یا، بدون استفاده از شیمی‌درمانی.
  • شیمی‌درمانی.
  • طحال‌برداری.
  • پژوهش بالینی شامل شيمي‌درماني با میزان پایین همراه با پیوند سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی اهدایی.
  • پژوهش بالینی یک درمان جدید.

برای کسب نتایج دقیق‌تر، دیگر ویژگی‌های جست‌وجویتان مانند مکان انجام آن پژوهش‌های بالینی، نوع درمان، یا نام داروی مورد استفاده را نیز وارد کنید. اطلاعات دربارة پژوهش‌های بالینی در NCI موجود است.

مرحله تسریع‌‌‌‌‌‌‌شده سرطان خون CML

درمان مرحله تسریع‌‌‌‌‌‌‌شده سرطان خون CML می‌‌‌‌‌‌‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • پیوند سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی.
  • دارو درمانی با استفاده از یک بازدارنده تیروزین کیناز.
  • درمان بیولوژیک (اینترفرون) با، یا، بدون استفاده از شیمی درمانی
  • شيمي‌درماني با میزان بالا.
  • درمان با تزريق خون و يا تركيبات آن (Transfusion). جایگزین کردن گلبول‌‌‌‌‌‌‌های قرمز، پلاکت‌‌‌‌‌‌‌ها و گاهی گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید، به منظور تسکین علائم سرطان و بهبود کیفیت زندگی بیمار.
  • پژوهش بالینی به‌عنوان یک درمان جدید.

برای کسب نتایج دقیق‌تر، دیگر ویژگی‌های جست‌وجویتان مانند مکان انجام آن پژوهش‌های بالینی، نوع درمان، یا نام داروی مورد استفاده را نیز وارد کنید. اطلاعات دربارة پژوهش‌های بالینی در NCI موجود است.

مرحله بلاستیک سرطان خون CML

درمان مرحله بلاستیک سرطان خون CML می‌‌‌‌‌‌‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • دارودرمانی با استفاده از یک بازدارنده تیروزین کیناز.
  • شيمي‌درماني با استفاده از یک یا چند دارو.
  • شيمي‌درماني با میزان بالا.
  • پیوند سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی اهدایی.
  • شيمي‌درماني به‌عنوان درمان مسکن (Palliative therapy) به منظور تسکین علائم و بهبود کیفیت زندگی بیمار.
  • پژوهش بالینی به‌عنوان یک درمان جدید.  

برای کسب نتایج دقیق‌تر، دیگر ویژگی‌های جست‌وجویتان مانند مکان انجام آن پژوهش‌های بالینی، نوع درمان، یا نام داروی مورد استفاده را نیز وارد کنید. اطلاعات دربارة پژوهش‌های بالینی در NCI موجود است.

سرطان خون CML راجعه

درمان سرطان خون CML راجعه شامل موارد زیر است:

  • دارو درمانی با یک بازدارنده تیروزین کیناز.
  • پیوند سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی اهدایی.
  • تزریق لنفوسیت اهدایی.
  • درمان بیولوژیک (اینترفرون).
  • پژوهش بالینی شامل درمان بیولوژیک، شيمي‌درماني ترکیبی یا دارودرمانی.

اطلاعات بیش‌تر دربارۀ سرطان خون CML

برای به‌دست آوردن اطلاعات بیش‌تر دربارۀ سرطان خون CML از طریق پايگاه NCI به بخش‌های زیر مراجعه کنید:

  • صفحه اصلی سرطان خون.
  • آنچه باید دربارۀ سرطان خون بدانید.
  • مجموعه آشنایی با سرطان: پیوند سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی.
  • درمان‌‌‌‌‌‌‌های بیولوژیک سرطان: پرسش و پاسخ.
  • پیوند مغز استخوان و پیوند سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی خون محیطی: پرسش و پاسخ.

برای کسب اطلاعات عمومی دربارة سرطان و دیگر منابع از طریق پایگاه علمی، پزشکی و آموزشی مؤسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان به نشانی (www.ncii.ir) با بخش‌های زیر مراجعه کنید.

برای کسب اطلاعات عمومی دربارۀ سرطان و دیگر منابع از طریق انجمن ملی سرطان، به بخش‌‌‌‌‌‌‌های زیر مراجعه کنید:

  • آنچه باید دربارۀ سرطان بدانید – در یک نگاه.
  • مجموعه آشنایی با سرطان: سرطان.
  • مرحله‌بندی سرطان: پرسش و پاسخ.
  • شما و شیمی‌درمانی: حمایت از مبتلایان به سرطان.
  • شما و پرتودرمانی: حمایت از مبتلایان به سرطان.
  • کنار آمدن با سرطان.
  • پشتیبانی و من
  • کتابخانه سرطان.
  • اطلاعاتی برای نجات‌یافتگان/ مراقبان/ وکلا.

نــــــظرات
  • طاها
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴
    من هفت سالمه تقریبا دوساله مبتلا بهcmlشدم اول ایماتینیب استفاده میکردم الا نزدیک به یک هفته است دساتینیب استفاده میکنم خدا رو شکر حام خوبه خدا همه مریضا رو شفا بده منم شفابده آمین
  • بدون نام
  • ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۴
    مادر من حدود دو ساله ک این بیماری رو داره ازمایش ژنتیکش رو ب بهبود بود اما الان که دوباره ازمایش داده بی سی ار افزایش پیدا کرده,قراره امروز ازمایش مقاومت ب ایماتینیب بده ک یا قرصهاشو اففزایش بدن یا نعشو تغییر بدن,مادر من تو زندگیش خیلی صبوری کرده اما از بیماریش میترسه,ازخدا میخوام همه بیمارهارو بهشون اول ارامش بده و بعد شفا,برای مامانه منم دعاکنید........
  • بدون نام
  • ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سلام،برادر من هشت ساله cml داره، سه سال ایماتینیب مصرف کرد، بعد بیماریش بدتر شد، الانم نیلوتینیب مصرف میکنه، روزی 800mg', داروی موثری هست، ولی هزینه اش بالا هست ، امیدوارم روزی برسه که خوب بشه
  • davood
  • ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سلام.7 سال ایماتینب مصرف میکنم و بیماریم رو به بهبوده.
  • بدون نام
  • ۹ اردیبهشت ۱۳۹۴
    سلام پدر من هم8ساله ایماتنیب مصرف میکنه حالش خوبه فقط زیادخسته میشه
  • بدون نام
  • ۲۹ فروردین ۱۳۹۴
    سلام بابای من نزدیک 1ساله بهcml مبتلاست و هر ماه دکترش براش آزمایش خون میخواد و هرماه هر6ساعت براش هیدروکسید اوره تجویز میکنه .بابام حالش خوبه فقط خیلی و زنش کم شده وما خیلی غصه می خوریم اگه کسی تو این شرایط بوده جواب بده که بهتر شده یا نه اصلا عاقبت چطور میشه کامل درمان میشه من خیلی غصه بابامو می خورم تو رو خدا دعاش کنيد
  • رها
  • ۲۵ فروردین ۱۳۹۴
    لطفا میشه بگیند آیا کسی هست که بعد از یک دوره چند ساله درمان قرص ایماتینیب را کلا قطع کرده باشه....کاربر گرامی که با ١٢٨خودشا معرفی کرد و آذر ٩٣قرصشا قطع کرد آیا دیگه مشکلاتی نداشته؟
  • رها
  • ۲۴ فروردین ۱۳۹۴
    سلام من مادرم 8 ماهه که به سی ام ال مبتلا شده....اول خیلی بیحال بود حالا بهتره
  • بدون نام
  • ۱۶ فروردین ۱۳۹۴
    با سلام 1/5 ماهه که از بیماریم میگذره وشروع به مصرف دارو (ایماتینیب) نمود ه ام. از همه کسانی که تجربیات خود را به اشتراک میگذارند متشکر م .و برای همه ارزوی سلامتی دارم
  • بدون نام
  • ۷ فروردین ۱۳۹۴
    سلام من 26سالمه 5 ساله از ایماتینیب استفاده میکنم الحمدلله حالم خوبه نترسید اصلا خطرناک نیست خداهمه ماراشفا بده «محمد کاکه»
  • بدون نام
  • ۲ اسفند ۱۳۹۳
    سلام دوستای خوبم منم شوهرم 3ساله داره قرص ایماتیب رومصرف میکنه ولی حالش خوبه خداروشکر
  • بدون نام
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۳
    من 6سال است cmlدارم ایماتنیب مصرف می کنم حالم خیلی خوب است فقط نمی دانم تاکی باید دارو بخورم به حق امام رضا(ع)خداوند به همه مریضها شفا بدهد
  • ف
  • ۱۰ بهمن ۱۳۹۳
    سلام منم دو ماهه فهمیدم cml دارم. اتفاقی با یه چک آپ متوجه ش شدم. خدا همه بیمارا رو شفا بده. ایشالا همه خوب میشین توکل کنید به خدا
  • یافاطمه الزهرا
  • ۲ بهمن ۱۳۹۳
    سلام مادرم 10 ساله که بیماری cmlداره وقرص ایماتینبیب مصرف میکنه ولی الان حالش بدشده والان واردفاز بلاستیک شده توراخدادعاش کنید خوب بشه شایدخدابه دل شمانگاه کنه.وامیدوارم بحق اقاابوالفضل مریضهای شمام هرچه زودتر خوب بشن
  • مزدک
  • ۲ بهمن ۱۳۹۳
    برای همه بیماران دعای خیر میکنم. تنها راه علاج این بیماری بعد از توکل به خدا داشتن روحیه بالاست. خداوند بر تن همه لباس آفیت بپوشاند انشاالله.
  • بدون نام
  • ۱ بهمن ۱۳۹۳
    سلام باارزوي سلامتی براي همه مريضها،من هم CML دارم
  • بدون نام
  • ۲۱ دی ۱۳۹۳
    انشاالله خداوند همه بیماران راشفا دهد
  • بدون نام
  • ۲۱ دی ۱۳۹۳
    انشاالله خداوند همه بیماران راشفا دهد
  • مهرنگار
  • ۱۲ دی ۱۳۹۳
    سلام.من دانشجوی پزشکی هستم پروژه کاریم راجع به مکانیسم مولکولیه بیماری CML هست.خواهشا بیشتر از نظر مولکولی بررسیش کنید.ممنون
  • بدون نام
  • ۱۲ دی ۱۳۹۳
    انشا ا... خدا همه مریض ها را شفا بده
  • 128
  • ۱ آذر ۱۳۹۳
    سلام دوستان. امیدوارم همه خوب خوب باشند.من امروز پس از دو سال درمان داروهامو قطع کردم.به همین سادگی.الان که نگاه می کنم فقط یه خاطره ازش تو ذهنم مونده.من در سخت ترین شرایط این دو ساله فقط و فقط به خدا توکل کردم.مطمئن باشید جواب می گیرید.من از ساعن 8 می رفتم سر کار و همکارام اصلا از این موضوع اطلاع نداشتن.این رو می گم که فقط بدونید این بیماری نمی تونه محدودیتی بوجود بیاره.خداجون همه مریضارو شفا بده.در آخر از همسرم که مثل کوه دماوند پشتم ایستاد سپاسگذارم.و البته دکتر معالجم.
  • احمد 23 سال
  • ۲۲ آبان ۱۳۹۳
    سلام من الان شش ماهه ک فهمیدم cmlدارم. ایماتیب مصرف میکنم. حالم خوبه مشکلی هم ندارم. امیدوارم هر کی بیماره اول امیدش از دست نده بعد هم انشاالله خدا شفاش بده. باتشکر.
  • زهرا
  • ۵ آبان ۱۳۹۳
    سلام داداشم 8 ساله بیماری cmlداره خیلی دوست دارم دامادیش و ببینم تو رو خدا براش دعا کنید.خداجونم شفاش بده
  • عاطفه
  • ۳۰ مهر ۱۳۹۳
    باسلام.پدرمن الان 9سال بیماریcmlداره ودرطی این 9 سال داره قرص ایماتیب میخوره....ایا احتمالش هست درمان بشه؟خدا هیچ فرزندی رو بی پدر ومادر نکنه تو روخدا براش دعا کنید الان خیلی احساس درد مفصل میکنه؟ینی بیماریش افزایش پیدا کرده؟
  • نفس
  • ۳۰ مهر ۱۳۹۳
    سلام من برای همه مریضا آرزوی سلامتی میکنم دوستان سرطان اسمش وحشتناکه ولی ما از لحاظ علمی و پزشکی پیشرفت کردیم فقط روحیه داشته باشید مراقب خودتون باشید و به خدا توکل کنید
  • امید
  • ۲۴ مهر ۱۳۹۳
    منم از سال87مبتلا به بیماری cmlهستم اماتاحالاحالم بهتره وهر روز قرص ایماتینیب می خورم ودعامی کنم که خدا همه بیماران شفا بده
  • سعید شبانی
  • ۹ مهر ۱۳۹۳
    با سلام به انشاالله خدا همه بیماران شفا بده برا همه خواهر برادر هام دعا میکنم
  • am
  • ۲۲ شهریور ۱۳۹۳
    باسلام من حدودا"2سال است بیماری cmlدارو وداروی ایماتنیب مصرف می کنم وجواب گرفتم آزمایشم هنوز صفر نشده ولی خدا را شکر مشکلی ندارم
  • احمدی
  • ۱۷ شهریور ۱۳۹۳
    با سلام من 45 سال سن دارم مدت یک سال است که به سرطان خون cml مبتلا شده ام و الان از قرص ایما تنیب هر شش ساعت یک بار استفاده می کنم میخواستم سئوال کنم تا کی باید از این قرص استفاده نمایم با تشکر برایم دعا کنید
  • شاهین
  • ۱ شهریور ۱۳۹۳
    سلام با ارزوی سلامتی برای همه بیماران مییخواستم بگم اول ازهر چیزی روحیه قوی خیلی شرطه اینکه قوی باشی وخودتو نه بازی وباهاش مبارزه کنی وبه زندگی خود ادامه بدی
  • بدون نام
  • ۲۸ مرداد ۱۳۹۳
    سلام، من برادرم هفت ساله که قرص مصرف میکنه، سه سال ایماتینیب مصرف میکرد ولی الن چهار ساله که نیلوتینیب مصرف میکنه،ولی ازمایش ژنتیکش هنوز صفر نشده، الن هم چند روز هست که داساتینیب رو شروع کرده، براش خیلی نگرانم، چون خیلی با هم سختی کشدیم، ولی هنوز امیدوارم، امیدوارم به خدا که یه روز براش یه معجزه رخ بده و از شر این بیماری رهای پیدا کنه، برای سلامتی همه مریض ه و خانواده هاشون دعا میکنم و بهتون اینو میگم که از هیچی جز خدا نترسید و همیشه در هر شرایطی یادش رو فراموش نکنید چون اونه که میتونه توی تمام لحظات بحرانی به دادتون برسه
  • به نام خدا
  • ۱۳ مرداد ۱۳۹۳
    سلام,..با تلفنای یکی از فامیلامون الان تازه 2 هفتس فهمیدم مادرم cmlداره,..هر شب سرش عرق میکرد,.حالت تهوش دیگه دائمی شده,..نمیخواست ما بفهمیم.دوسش دارم جوونه,..هنوز چیزی از زندگی نفهمیده.خودش میگه قرصهای روزی 400 گرم مصرف کرده,ولی الان قطع کرده,..هر 15روز با سرم شیمی درمانی شده,..حالا دیگه نمیره ,..دکتر گفته هروقت حس کردی بهتر شدی بیا ازمایش بده.خیلی جوونه.توروخدا براش دعا کنید.الان که دارم اینو مینویسم اشک از چشام میریزه,..خدایا همه بیمارا رو شفا بد
  • بدون نام
  • ۱۳ تیر ۱۳۹۳
    شش سال پیش همسرم مبتلا به cml شد و الان حالش خوبه و روزانه ششصد گرم ایماتیب مصرف می کنه تا بیماریش عود نکنه . دوستان عزیز امیدوارم هی وقت بیماری به سراغتان نیاد و اگر هم بیماری خاصی داشتید از آن نترسید و با امید به آینده به زندگی نگاه کنید که خود مهمترین درمان برای شماست . ما امسال سه نفر می شیم و خدا رو شکر فرزندمان هم سالمه . دلم می خواد به همه بیمارانی که دچار cml هستند و حتی خانواده هایشان بگویم این بیماری با علم پزشکی روز مثل یک سرماخوردگی سادست و مانع زندگی نمیشه . با آرزوی سلامتی برای همه .
  • ka
  • ۲۵ خرداد ۱۳۹۳
    باسلام من یک ساله که متوجه شدم بیماری cml دارم وروزی سه قرص ایماتیب مصرف میکنم فعلا مشکلی ندارم فقط میخواستم بدونم آیا این بیماری کاملا درمان میشه یا نه خواهشا جوابمو بدید ممنونم /؟
  • 128
  • ۷ خرداد ۱۳۹۳
    سلام دوستان من 21 ماهه که متوجه شده ام که cml دارم.حالمم خوبه پاسخ آزمایش زنتیک ام منفی بوده.حالا دکتر قراره که آذرماه بیوپسی بگیره ببینیه که می شه دارو رو قطع کنه.با هم دیگه دوست شدیم.الانم خیلی با محبت با هم داریم زندگی می کنبم.
  • S.M
  • ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۳
    با سلام دوست من هم بعد مصرف 18 ماه داروی ایماتینیب با دوز 400 درمان شد و ازمایش ژنتیک منفی شده در طول بیماری از روحی خوبی برخوردار بود با توکل به خدا و روحی خوب هر بیماری میتونه بیماریشو شکست بده ورزش کنید از زندگیتون لذت ببرید.
  • بدون نام
  • ۲۶ فروردین ۱۳۹۳
    مادر منم cmlداره وبعداز مصرف2ماه ایماتینیب فیلادلفیاش منفی شده و برای عدم عود بیماریش قرص رو ادامه میده_روزهای سختی رو گذروندیم اما با توکل بر خدا همه چیز به روال عادی برگشته_خدا بزرگ و مهربونه
  • من رحیم
  • ۱۳ فروردین ۱۳۹۳
    من 11 سال هست که بیماری سرطان خونی دارم روزانه هشت صد گرم ایماتینیب مصرف میکنم حالم خوب است فقط توکل به خدا کنید خوب میشوید یا من اسمهت دوا ذکرهدشفا
  • محمد
  • ۲۱ اسفند ۱۳۹۲
    سلام من 41 سال سن دارم و حدود سه سال و هشت ماه از بیماری cml خودم آگاه شده ام و از همان موقع روزانه 400 میلی گرم ایماتینیب مصرف میکنم و حدود یک ساله که آزمایش ژن bcr-abl من صفر شده و در حال حاضر از نظر پزشکی سالم شده ام ولی به توصیه پزشکم برای جلوگیری از بازگشت مجدد بیماری بایستی دارو را مرتب مصرف کنم. به دوستانی که مبتلا به این بیماری هستند، با توجه به تجربه خودم،توصیه اکید میکنم: اول با توکل و یاد خدا اصلاً استرس بیماری خود را نداشته باشید چون یکی از مهمترین دلایل پیشرفت این بیماری، استرس و اضطراب می باشد و دوم اینکه حتماً حتماً داروی خود را سر وقت مصرف کنید و به هیچ وجه در این مورد کاهلی نکنید.... یا من اسمه دوا و ذکره شفا
  • بدون نام
  • ۱۴ اسفند ۱۳۹۲
    مادرمنم cmlداره براشدعاکنید
  • mohana
  • ۶ اسفند ۱۳۹۲
    سلام من تازه 2روزه فهمیدم مادرم cml داره بهش قرص آلوکیم و hydrine دادنو طحالشم نرمال بوده , نگرانم این داروها خوبن؟ لطفا جوابمو بدین
  • zohreh
  • ۴ اسفند ۱۳۹۲
    سلام .من به تازگی با این سایت اشنا شدم از خداوند خواستارم که همه بیماران را مخصوصا بیماران سرطانی را شفا بدهد به لطف و کرمش.پسردایی من هم 15 روزه که فهمیدن سرطان خونcmlداره براش خیلی دعا کنید همش 26ساله شه .از خدا میخوام همه را شفا بده آمین
  • بدون نام
  • ۱۸ بهمن ۱۳۹۲
    باسلام همسرم 8سال است که cml دارد وداروی ایماتینیب مصرف میکند ولی هنوز ازمایش فیلادلفیا مثل قبلاست در واقع جلوی پیشرفت بیماری گرفته شده است...ولی مثل یک انسان عادی زندگی میکند وما هم با خیلی عادی رفتار میکنیم.
  • بدون نام
  • ۱۴ دی ۱۳۹۲
    سلام من با خوندن این سایت اطلاعات خوبی دست بیدا کردم از خدا برای بیماران سرطانی ارزوی سلامتی میکنم
  • 128
  • ۹ آبان ۱۳۹۲
    سلام.من الا یک سال که متوجه شده ام cml دارم.خدا رو شکر الان 3 بار که جواب ازمایش ژنتیکم منفی می یاد.توکل به خدا کنید.
  • بدون نام
  • ۵ آبان ۱۳۹۲
    سلام ، مادر من سه ساله كه سي ام ال داره و من تحقيقات زيادي در مورد اين بيماري انجام دادم و به تمام مبتلايان ميكم كه اين بيماري در اكثر مواقع با درمان پي در پي و بدون قطع دارو، بعد از حدوز ٤ سال جواب قطعي داده و مريض درمان كامل شده به شرطي كه با قطع و وصل كردن دارو بدنشو مقاوم به دارو نكنيد، انشاالله حتما شفا ميگيرند. التماس دعا
  • امیر نجاتی
  • ۳ آبان ۱۳۹۲
    مرسی از اطلاعات مفیدی که گذاشتین.ایشالا همه مریضا شفا پیدا کنن
  • ری ری
  • ۸ مرداد ۱۳۹۲
    سلام.از دوستان نزدیک من الان ۳_۴ساله این بیماری رو داره که با هیدروکسی اوره و ایمیتی نیب تحت درمانه.به تازگی فیلادلفیاش منفی شده و دکترش هم گفته به زودی کلا درمانش قطع میشه چون بهبودی کامل داره.طحالش نرماله.گفتم خیالتون راحت بشه چون باتوکل به خدا این بیماری قابل درمانه.
  • moradiiiiiii
  • ۳ مرداد ۱۳۹۲
    سلام من 22 سالمه و حدود یک سال است بیماری cml دارم و الان قرص ایماتینیب م صرف میکنم. میخواستم بدونم آیا کسی هست که تمام درمان شده باشد ودیگر نیازی به قرص نداشته باشه.تو رو خدا جوابمو بدید خیلی ضروریه.جراک الله کثیرا
  • یاس
  • ۳۱ خرداد ۱۳۹۲
    سلام.من یک ساله که مبتلا به cmlشدم.وضعیت جسمی ام بد نیست.استرس دارم.نگران اینده دوتا بچه هام هستم.ایا زنده باشم و بتونم بزرگشون کنم.التماس دعا
  • neda
  • ۴ خرداد ۱۳۹۲
    سلام من گذرم به این سایت افتاد از ته دل برای همه ی مریضا ی سرطانی دعا کردم انشاالله همشون شفا پیدا کنند و به خانواده هاشون صبر بده سخته پدر یا مادر یا همسر یا بچه ات گرفتار باشه .من کاری نمیتونم انجام بدم جز دعا خدا کمکتون کنه.دوست شما
  • مهدي
  • ۶ اردیبهشت ۱۳۹۲
    باسلام وخسته نباشيد بابت اطلاعات مفيدتون.مادر من 4 ساله دچار بيماري cmlشده الان داره  قرض ايماتيني ميخوره فردا قراره آزمايش ژنتيك بگيرن خيلي استرس دارم .خواستم بدونم چند درصد احتمال بهبودي اين نوع بيماري هست.انشااله همه بيماران شفا بگيرن
  • 128
  • ۱۷ اسفند ۱۳۹۱
    سلام. منون از مطالب مفیدتون. من الان 4 ماه متوجه شدم که cml دارم. خدارو شکر تحت نظر پزشکم همه چیز خوبه. روحیه ام در حد تیم ملی ایه. یه استقلالی دو آتیشم. همه چیزو به خدا و ائمه واگذار کردم.
  • فرشته
  • ۲۸ بهمن ۱۳۹۱
    سلام.با تشکر از اطلاعاتی ک در اختیلر بیماران قرار دادید.آیا بیمار رژیم غذایی خاصی دارد؟مصرف 600 واحد ایماتینیب در روز چه عوارضی دارد؟لطفا پاسخ دهید
  • mani
  • ۲۵ بهمن ۱۳۹۱
    با سلام پدرم 9 ماه است که به لوسمی میلوئئدی مزمن مبتلاست و به تجویز پزشک 400 میلی گرم ایماتبنیب مصرف میکنه من تا حالا جایی نخوندم که کسانی که مبتلا شدند ایا کاملا بهبود پیدا کردن یا نه این قرص فقط زمان عمر رو کمی افزایش میده؟ خیلی داغونم همش استرس دارم که احتمالا 2 یا 3 سال دیگه تومور یا چیزه دیگه ای و بعدشم..... خواهشا کسی اگه تجربه ای داره در اختیار بذاره ممنون میشم
  • بدون نام
  • ۲۵ بهمن ۱۳۹۱
    با سلام.همسر من به لوسمی(بلاستیک) دچار شده ودر مرحله شیمی درمانی هست.میخوام بدونم بطور مطلق خوب میشه؟ یاهمیشه درگیره؟ خواهشا اگر کسی آگاهی کامل داره جواب منو بده.خیلی ممنون میشم.
  • بدون نام
  • ۲۱ بهمن ۱۳۹۱
    با تشکر از اطلاعات کامل و دقیق شما.صمیمی ترین دوستم الان 7 ماه است که به لوسمی مزمن مبتلا شده.من توی سایتای خارجی هم مطالعه کردم با پیشرفت علم پزشکی جای امیذواری داره واسه سرطان خون . امیدوارم خدا تمام بیمار ها رو شفا بده از جمله نفس من دوست عزیزم...
  • زهرا
  • ۱۹ دی ۱۳۹۱
    با سلام از اینکه دانش عالیتان را برای بالا بردن سطح آگاهی مردم نسبت به بیماری لوسمی را به اشتراک نهاده اید کمال تشکر را دارم
  • بدون نام
  • ۱۵ آذر ۱۳۹۱
    خوب بود مرسی
  • MOZHDE
  • ۲۸ آبان ۱۳۹۱
    آیا بیمار CMLمی تواند پیوند کلیه انجام دهد؟
  • احمد
  • ۸ مهر ۱۳۹۱
    آيا بيمارانcmlميتوانند عمر طبيعي داشته باشند؟
  • بدون نام
  • ۱۸ شهریور ۱۳۹۱
    سلام احتمال بازگشت سرطان خون cml پس از پیوند مغز استخوان چقدر است؟
  • azi
  • ۳ مرداد ۱۳۹۱
    it was greate
  • FARNAZ
  • ۱۰ اسفند ۱۳۹۰
    it was helpful thank you so much
  • روناک
  • ۳ اسفند ۱۳۹۰
    با سلام آیا وجود کرومزوم فیلادلفیا 100% نشان دهنده CML است؟ آیا بیماری فیلادلفیا یک بیماری پنهان و بدون علايم است؟و آیا با خونریزی بینی ارتباطی دارد؟
  • بدون نام
  • ۶ بهمن ۱۳۹۰
    تشکر فراوان بابت مطالب مفید وارزشمند که دراختیار ما میگذارید
ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 2 + 6

مقالات درمان سرطان خون CML
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء