موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > مقالات > آنچه باید دربارۀ تومورهای مغزی بدانید
آنچه باید دربارۀ تومورهای مغزی بدانید

آنچه باید دربارۀ تومورهای مغزی بدانید

درباره این مقاله

این مقاله دربارة تومورهایی است که در مغز شروع می‌شود (تومورهای مغزی اولیه). هر ساله در ايران بيش‌تر از 180 نفر مبتلا به توموري هستند كه در مغز شروع مي‌شود.

این مقاله تنها در مورد تومورهای مغزی اولیه است؛ سرطانی که از قسمت دیگر بدن به مغز گسترش مي‌یابد، با تومورهای مغزی اولیه متفاوت است.

سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کلیه، ملانوم، و دیگر انواع سرطان معمولاً به مغز گسترش مي‌یابند. زمانی‌که این امر اتفاق مي‌افتد، این تومورها، تومورهای مغزی متاستاتیک نامیده مي‌شوند.

افراد مبتلا به تومورهای مغزی متاستاتیک گزینه‌های درمانی متفاوتی دارند. درمان اساساً به این بستگی دارد که سرطان در کجا آغاز شده است. به‌جای این مقاله، اگر بخواهید، مي‌توانيد گزیدة مقالات پايگاه علمي، پزشكي و آموزشي مؤسسة تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان (www.ncii.ir) را دربارة سرطان متاستاتیک مطالعه کنید.

این مقاله در مورد تشخیص، درمان و مراقبت‌های حمایتی به شما اطلاعات مي‌دهد؛ آگاهی از مراقبت‌های پزشکی در تومور‌های مغزی، به شما کمک مي‌کند تا  نقش مؤثری در انتخاب مراقبت از خود داشته باشید.

این مقاله شامل فهرستی از سؤالات است که مي‌توانيد از پزشک خود بپرسید. بسیاری از مردم فکر می‌کنند که به‌همراه داشتن فهرستی از سؤالات هنگام ديدار پزشک مفید است؛ برای فراموش نكردن آنچه پزشک به شما می‌گوید می‌توانید یادداشت‌برداری کرده یا از ضبط صوت استفاده کنید؛ همچنین می‌‌توانید یکی از اعضای خانواده و یا یکی از دوستانتان را جهت یادداشت‌برداری، پرسیدن سؤال یا فقط گوش‌دادن به صحبت‌هاي پزشك با خود ببرید.

برای آگاهي از جدیدترین اطلاعات دربارة سرطان مغز، لطفاً به پايگاه ما: http://www.ncii.ir مراجعه کنید.

مغز

مغز تودۀ نرم و اسفنجی از بافت‌ها است، كه محافظت می‌شود توسط :

  • استخوان جمجمه
  • سه لایه نازک از بافت‌ها، مننژها یا آبشامه (Meninges)
  • مایع آبکی (مایع مغزی نخاعی) که در فضای بین مننژها و در فضاهای داخل مغز (بطن‌های مغز) جریان دارد.

مغز کارهایی را که تصميم به انجام آن مي‌گيريم (مانند راه ‌رفتن و یا حرف‌ زدن) و کارهایي را که بدن ما بدون فکر کردن انجام می‌دهد (مانند تنفس) هدایت مي‌كند. مغز همچنین مسئول حواس پنجگانة ما (بینایی، شنوایی، بساوايي، چشایی و بویایی)، حافظه، احساسات، و شخصیت ما است و شبکه‌ای از عصب‌ها، پیام‌ها را از مغز به بقیه‌ بدن و بالعکس می‌رسانند؛ برخی عصب‌ها مستقیماً از مغز به چشم‌ها، گوش‌ها، و دیگر قسمت‌های سر می‌روند؛ عصب‌هاي ديگر در درون نخاع قرار دارند تا مغز را به دیگر قسمت‌های بدن وصل كنند.

در داخل مغز و ستون فقرات، سلول‌های گلیال (Glial )، سلول‌های عصبی را محاصره مي‌كنند و آنها را در مکان خود ثابت نگه می‌دارند.

سه بخش مهم در مغز فعالیت‌های مختلفی را کنترل مي‌كنند :

مخ: مخ از اطلاعات داده شده توسط حواس استفاده مي‌كند تا به ما بگوید در اطراف ما چه می‌گذرد و بدن ما چگونه بايد به آنها پاسخ دهد. این بخش از مغز، کنترل‌کنندۀ مطالعه، تفکر، یادگیری، صحبت، و احساسات است.

مخ به نیمکره‌های مغزی چپ و راست تقسیم می‌شود. نیمکره راست عضلات سمت چپ و نیمکره چپ عضلات سمت راست بدن را کنترل مي‌كند.

  • مخچه : مخچه تعادل در راه رفتن و ایستادن و دیگر فعالیت‌های پیچیده را کنترل مي‌كند.
  • ساقة مغز : ساقة مغز، مغز را به ستون فقرات متصل مي‌كند؛ وظيفة این بخش کنترل تنفس، حرارت بدن، فشار خون، و دیگر عملکردهای اساسی بدن است.

درجات تومور و انواع آن

درجة تومور

انواع تومورهای اولیة مغز

هنگامی‌که بیش‌تر سلول‌های طبیعی، پیر و یا آسیب‌دیده می‌شوند، از بین مي‌روند و سلول‌های جدیدي جای آنها را می‌گیرند. برخی اوقات، این فرآیند اشتباه پیش می‌رود؛ سلول‌های جدید در هنگامی‌که بدن به آنها نیاز ندارد تشکیل مي‌شوند و سلول‌های پیر و یا آسیب‌ دیده عادی ازبین نمی‌روند. توليد سلول‌های اضافی اغلب تشکیل توده‌ای از بافت را می‌دهد، که به آن رشد زائد و یا تومور اطلاق می‌شود؛ تومورهای اولیة مغز می‌توانند خوش‌خیم و یا بدخیم باشند.

تومورهای خوش‌خیم مغزی دارای سلول‌های سرطانی نيستند.

  • معمولاً تومورهای خوش‌خیم قابل برداشتن هستند و به ندرت دوباره رشد می‌کنند.
  • تومورهای مغزی خوش‌خیم معمولاً دارای مرز و یا لبة مشخصی هستند. سلول‌های تومورهای خوش‌خیم به ندرت بافت‌های اطراف خود را مورد هجوم قرار می‌دهند و در دیگر قسمت‌های بدن گسترش نمی‌یابند. به هرحال، تومورهای خوش‌خیم می‌توانند با فشار بر نقاط حساس مغز باعث مشکلات جدی در سلامتي شوند.
  • برخلاف تومورهای خوش‌خیم بیش‌تر قسمت‌های ديگر بدن، برخي اوقات تومورهای مغزی خوش‌خیم زندگی فرد را تهدید مي‌كنند.

تومورهای مغزی بدخیم (که سرطان مغزی نیز نامیده‌ می‌شود) حاوی سلول‌های سرطانی هستند :

  • تومورهای مغزی بدخیم عموماً جدی‌تر و اغلب تهدیدی برای زندگی محسوب می‌شوند.
  • احتمال دارد سریع‌تر رشد و تجمع کرده یا به بافت‌های مغزی مجاور حمله كنند.
  • سلول‌های سرطانی ممکن است از تومورهای مغزی بدخیم بیرون آيند و در دیگر قسمت‌های مغز و یا نخاع گسترش یابند، ولي به‌ندرت در دیگر قسمت‌های بدن گسترش می‌یابند.

درجه بندی تومور

پزشکان، تومورهای مغزی را براساس درجه آنها دسته‌بندی مي‌كنند؛ تومور درجه یک، توموري است که سلول‌هايش در زیر میکروسکوپ قابل رؤيت باشند.

درجه يك : بافت خوش‌خیم است. سلول‌ها تقریباً شبیه سلول‌های طبیعی مغزی هستند و به آرامی رشد می‌کنند.

درجه دو : بافت بدخیم است و در مقایسه با تومورهای درجه1، سلول‌ها شباهت کم‌تری به سلول‌های طبیعی دارند.

درجه سه : بافت‌ بدخیم، سلول‌هایی دارد که با سلول‌های طبیعی متفاوت است؛ سلول‌های غیرطبیعی فعالانه رشد مي‌كنند (آناپلاستیک Anaplastic).

درجه چهار : بافت‌های بدخیم سلول‌هایی بسیار شبیه به سلول‌های غیرطبیعی با تمایل به رشد سریع، دارند.

سلول‌های تومور‌های درجه پایین (درجه يك و دو) طبیعی‌تر به‌نظر مي‌رسند، و عموماً کندتر از سلول‌های تومورهای درجه بالا (درجه سه و چهار) رشد می‌کنند.

در طی زمان، یک تومور درجه پایین ممکن است تبدیل به تومور درجه بالا شود. به هرحال، اين تغییر اغلب در بین بزرگسالان بیش‌تر از کودکان اتفاق می‌افتد.

مي‌توانيد گزیدة مقالات سرطان پايگاه علمي، پزشكي و آموزشي مؤسسة تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان (www.ncii.ir) به نام درجة‌ تومور را مطالعه کنید.

انواع تومورهای مغزی اولیه

انواع مختلفی از تومورهای مغزی اولیه وجود دارند؛ تومورهای مغزی اولیه براساس نوع سلول‌ها و یا قسمتی از مغز که در آن شروع به رشد می‌کنند، نامگذاری می‌شوند. برای مثال، بیش‌تر تومورهای مغزی اولیه در سلول‌های گلیال (Glial) شروع می‌شوند. این نوع تومور گلیوم (Glioma) نامیده می‌شود.

شایع‌ترین انواع تومورهای مغزی دربزرگسالان عبارتند از:

آستروسیتوما(Astrocytoma) : اين تومور درسلول‌های گلیال (Glial) ستاره‌اي شكل، که آستروسیت (Astrocytes) نامیده می‌شوند، شروع می‌شود. این تومور می‌تواند در هر درجه‌ای باشد، در بزرگسالان، یک آستروسیتوما (Astrocytoma) اغلب در مخ به‌وجود آورد.

  • آستروسیتومای درجه يك و دو : گلیوم (Glioma) درجه پایین نیز نامیده مي‌شود.
  • آستروسیتومای درجه سه : آستروسیتومای آناپلاستیک نیز نامیده می‌شود.
  • آستروسیتومای درجه چهار : گلیوبلاستوما (Gliblastoma ) و یا گلیوم آستروستیک بدخیم هم نامیده می‌شود.

منینژیوم(Meningioma) : اين تومور در مننژ (Meninnges) بروز مي‌کند. این نوع تومور می‌تواند درجه يك، دو یا سه باشد. معمولاً به صورت خوش‌خیم (درجه یک) شروع مي‌شود و به‌آرامی رشد می‌کند.

الیگودندروبلاستوما (Oligodendroglimoa) : اين تومور در سلول‌های مادة چرب پوشش‌دهندة عصب‌ها، كه آن را محافظت می‌کند، بروز می‌کند. این اتفاق معمولاً در مخ رخ می‌دهد؛ این بیماری در افراد میانسال شایع‌تر است و می‌تواند در درجات دو و سه باشد.

شایع‌ترین انواع تومورهای مغزی درکودکان عبارتند از :

مدولوبلاستوما (Medulloblastoma ) : اين تومور معمولاً در مخچه بروز مي‌کند و به تومور اولیه نوروآکتودرمال (Neuroectodermal ) معروف است. این تومور درجه چهار است.

آستروسیتومای درجه يك و یادو : در کودکان، این تومور درجه پایین در هر قسمتي از مغز ممکن است بروز کند. شایع‌ترین آستروسیتوما در کودکان، آستروسیتوم پیلوسیتیک جوانان است. تومور این بیماری درجه يك است.

تومور اپاندیموم (Ependymoma) : اين تومور درسلول‌هایی که حفرة مغز و یا کانال مرکزی نخاع را می‌پوشانند بروز می‌کند. این نوع بیماری در کودکان و نوجوانان شایع‌تر است و می‌تواند درجه يك، دو و یا سه باشد.

گلیوم ساقه مغز (Brain Stem Glioma) : اين تومور در پایین‌ترین قسمت مغز بروز مي‌كند و می‌تواند درجه پایین و یا بالا باشد. شایع‌ترین نوع آن گلیوم منتشر داخل پل مغز است.

می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیش‌تر دربارۀ انواع تومورهای مغزی به پايگاه http://www.ncii.ir مراجعه کنید.

عوامل خطرزا

هنگامی‌که به شما می‌‌‌گویند دچار تومور مغزی شده‌ايد، طبیعی است اگر با خود بیاندیشید چه عاملی باعث بروز بیماری در شما شده است؛ اما هیچ‌کس علت دقیق تومورهای مغزی را نمی‌داند. پزشکان به‌ندرت می‌توانند توضیح دهند که چرا یک فرد دچار تومور مغزی مي‌شود ولی دیگری نمی‌شود.

محققان در حال مطالعه هستند که ببينند آیا افراد دارای عوامل خطرزا خاص، به نسبت دیگران، بيش‌تر در معرض خطر ابتلا به تومور مغزی هستند يا خير؛ عامل خطرزا آن چیزی است که احتمال ابتلا به یک بیماری را افزایش مي‌دهد.

در مطالعات به عوامل خطرزاي زیر برای تومورهای مغزی دست یافته‌اند :

  • پرتو یونیزه‌کننده : پرتو  یونیزه‌کننده‌اي که از اشعه‌های ايكس در دوزهای بالا (از قبیل پرتودرمانی با یک دستگاه بزرگ که پرتوهایی به ناحیه سر مي‌دهد) و دیگر منابع ساطع مي‌شود می‌تواند باعث صدمه به سلول‌ها شده منجر به ايجاد یک تومور شود. افرادي که در معرض پرتوهای یونیزه کننده قرار می‌گیرند، خطر ابتلای آنها به تومور مغزی، از قبیل مننژیم و گلیوم، بیش‌تر است.
  • پیشینة خانوادگی : به‌ندرت اتفاق می‌افتد که تومورهای مغزی در چند نسل از يك خانواده بروز كند؛ تنها تعداد بسیار کمی از خانواده‌ها، چندین عضو مبتلا به تومور مغزی دارند.

محققان در حال مطالعه این نکته هستند که آیا استفاده از تلفن همراه، داشتن جراحات در ناحیة سر، و یا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص در محل کار و یا میدان‌های مغناطیسی، عوامل خطرزای مهمی هستند یا نه؛ مطالعات هنوز ارتباط مداومی بین این عوامل بروز بیماری خاص و تومورهای مغزی نشان نداده‌اند، اما بايد مطالعات بیش‌تری در اين مورد انجام گيرد.

علائم بیماری

علائم تومور مغزی بستگی به اندازه تومور و محل آن دارد. علائم هنگامی‌ بروز مي‌كنند که تومور بر عصب‌های یک قسمت از مغز فشار آوردند و یا به آن صدمه بزنند. علاوه بر این، علائم ممکن است هنگامی آشكار شوند که تومور، مانع جریان مایع در داخل یا اطراف مغز، و یا تجمع مایع موجب تورم مغز شود. موارد زیر رایج‌ترین علائم تومورهای مغزی هستند:

  • سردردها (که معمولاً در اوايل صبح شدیدتر هستند)
  • حالت تهوع و استفراغ
  • تغییرات در صحبت، بینایی و شنوایی
  • مشکلات در تعادل و راه‌ رفتن
  • تغییرات در خلق، شخصیت، و توانایی تمرکز
  • مشکلات در حافظه
  • انقباض ماهیچه‌ای (صرع یا تشنج)
  • خواب‌رفتگی و یا سوزش در بازوها و پاها

اغلب اوقات، این علائم به‌علت وجود تومور مغزی نيستند و برخی دیگر از مشکلات سلامت نیز مي‌توانند باعث بروز این علائم شوند. اگر شما دارای هر يك از این علائم هستيد، بایستی با پزشک خود مشورت کنید تا این مشکلات تشخیص داده شده درمان شوند.

تشخیص بیماری

اگر شما دارای علائمی هستند که از احتمال وجود تومور مغزی خبر می‌دهد، پزشک بایستی یک معاینه فیزیکی از شما به‌عمل آورد و سؤالاتی دربارة سابقة بيماري‌هاي شخصي و خانوادگیتان بپرسد.

  • معاینة دستگاه عصبي: پزشک بینایی، شنوایی، هوشیاری، قدرت عضلات، هماهنگی، و (رفلکس‌ها) شما را بررسی مي‌كند و همچنین چشم‌هایتان را جهت بررسی تورمی که در اثر فشار یک تومور بر عصبی که چشم را به مغز وصل می‌نماید به‌وجود می‌آید، مورد معاینه قرار می‌دهد.
  • ام‌آر‌آی (MRI) : دستگاه بزرگي مجهز به آهنربای قوی، که به کامپیوتر متصل است، جهت عکس‌برداری دقیق از نواحی مختلف سر مورد استفاده قرار مي‌گیرد. برخی اوقات رنگ مخصوصی (مادة حاجب) هم به داخل رگ‌های خونی در بازو یا دست شما تزریق می‌شود، تا کمک کند تفاوت‌های بافت‌های مغز بیش‌تر نشان داده ‌شوند؛ اين عکس‌ها می‌توانند نواحی غیرعادی، از قبیل تومور، را نشان دهند.
  • سی‌تی‌اسکن (CT Scan) : دستگاه اشعة ايکس، متصل به کامپیوتر، یک‌سری عکس‌های دقیق از سر شما می‌گیرد؛ گاهي مادة حاجب نيز به داخل رگ‌های بازو یا دست شما تزریق مي‌شود. ماده حاجب باعث می‌شود كه نواحی غیرعادی راحت‌تر دیده‌شوند.

پزشک شما ممکن است دستور آزمایش‌هاي دیگری را نیز بدهد :

  • آنژیوگرام (Angiogaram) : مواد رنگی که به داخل جریان خون تزریق می‌شود موجب می‌شود كه رگ‌های خونی مغز در اشعه ايكس نشان داده شوند؛ اگر تومور در مغز وجود داشته‌باشد، اشعه ايكس تومور و یا رگ‌های خونی که آن تومور را تغذیه می‌کنند نشان می‌دهد.
  • نمونه‌برداری از مایع مغزی نخاعی : پزشک از مایع مغزی نخاعی شما (مایعی که فضا‌های داخل و اطراف مغز و نخاع را پر می‌کند) نمونه‌برداری مي‌كند. این فرآیند با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. پزشک از یک سوزن بلند نازک، جهت برداشتن مایع از داخل قسمت پایینی ستون فقرات، استفاده می‌کند. نمونه‌برداری از نخاع حدود 30 دقیقه طول می‌کشد. شما بایستی برای چندین ساعت بعداز نمونه‌برداری به پشت دراز بکشید تا دچار سردرد نشوید. اين مایع جهت كشف سلول‌های سرطانی و یا دیگر علائم بیماری، در آزمایشگاه مورد مطالعه قرار می‌گیرد.
  • نمونه‌برداری : به برداشتن بافت‌ها، جهت بررسی وجود سلول‌های تومور، نمونه‌برداری می‌گویند؛ آسیب‌شناس جهت كشف سلول‌های سرطاني، به بررسي سلول‌هاي غيرعادي زیر میکروسکوپ می‌پردازد. نمونه‌برداری می‌تواند سرطان، تغییر بافت منجر به سرطان و يا دیگر شرایط غيرعادي را نشان دهد؛ اين روش تنها راه مطمئن جهت تشخیص تومور مغزی، اطلاع از درجه آن وبرنامه‌ریزی درمان است.

جراح می‌تواند جهت بررسی سلول‌های توموری، به دو طریق به بافت‌ها دست بیاید :

  • نمونه‌برداری در هنگام درمان : جراح زمانی‌که در حال جراحی جهت برداشتن تمام يا قسمتي از تومور است، نمونه‌برداری مي‌كند. بخش جراحی را مطالعه کنید.
  • نمونه‌برداری استریو تاکتیک (Stereotactic ) : اين كار با بي‌حسي موضعي يا بيهوشي كامل انجام مي‌گيرد؛ ابتدا يك كلاه از جنس سخت بر سر بيمار مي‌گذارند، سپس جراح برش کوچکی در پشت سر ایجاد کرده و با مته سوراخ کوچکی در جمجمه ایجاد مي‌كند؛ جهت هدایت سوزن از طریق سوراخ به مکان تومور از CT و یا MRT استفاده می‌شود و جراح نمونه‌ای از بافت را توسط سوزن بیرون می‌آورد؛ زمانی‌که تومور به‌طور عمیقی در داخل مغز و یا در قسمتی از مغز باشد، به‌نحوي كه نتواند تحت عمل جراحی قرار گیرد، از نمونه‌برداري سوزن استفاده مي‌‌شود.

اگر تومور در ساقه مغز و یا بخش معین دیگری باشد، جراح نمي‌تواند بدون آسیب ‌رساندن به بافت‌های طبیعی مغز، از تومور نمونه‌برداری كند؛ در این شرايط، پزشک جهت آگاهي هر چه بیش‌تر از تومور مغز، از CT و یا MRI و یا دیگر آزمايش‌هاي تصویربرداری استفاده مي‌كند.

فردی که نیاز به بيوپسي دارد، مي‌تواند از پزشک این سؤالات را بپرسد :

  • چرا نیاز به نمونه‌برداری دارم و نتایج نمونه‌برداري برنامة درمانم را تا چه حد تحت‌تأثیر قرار می‌دهد؟
  • چه نوع نمونه‌برداری روي من انجام مي‌گيرد؟
  • چقدر طول می‌کشد؟ آیا هوشیار خواهم بود؟ آیا درد دارد؟
  • تا چه ميزان احتمال عفونت و خونریزی بعداز نمونه‌برداری وجود دارد؟ آیا خطرات دیگری هم وجود دارد؟
  • بعد از چه مدتی نتایج را دریافت مي‌كنم؟
  • اگر دارای تومور مغزي می‌باشم، دربارۀ درمان با چه كسي بايد صحبت كنم و چه زماني؟

درمان

جراحی

پرتودرمانی

شیمي‌درمانی

افرادی که دارای تومور مغزی هستند، چند گزینة درمان در اختیار دارند؛ این گزینه‌ها عبارتند از جراحی، پرتودرمانی، و شیمي‌درمانی. بسیاری از بيماران ترکیبی از این درمان‌ها را دریافت مي‌كنند.

انتخاب نحوۀ درمان اساساً بستگی به موارد زیر دارد :

  • نوع و درجۀ تومور
  • مکان تومور درمغز
  • اندازۀ آن
  • سن و سلامت عمومی

برای برخی از انواع سرطان مغز، پزشک بايد بداند آیا سلول‌های سرطانی در مایع مغزی نخاعی نیز وجود دارند يا نه.

پزشک می‌تواند گزینه‌های درمانی، نتایج احتمالی و عوارض جانبی را برای شما تشریح كند. از آنجا که درمان سرطان معمولاً به سلول‌ها و بافت‌های سالم نیز آسیب می‌رساند، عوارض جانبی هم بسیار شایع هستند. بنابراين قبل از آغاز درمان، از تیم خدمات پزشكي خود درباره عوارض جانبی احتمالی و اینکه در چه صورت درمان مي‌تواند فعالیت‌های طبیعی شما را تغییر دهد، سؤال کنید. شما به كمك تیم خدمات پزشكيتان می‌توانید برنامة‌ درمانی طراحی کنید که نیازهای پزشکی و شخصی شما را برآورده كند.

اگر مي‌خواهيد در مورد شرکت در پژوهش‌های بالینی، مطالعة تحقیقاتی شیوه‌های جدید درمان، اطلاعاتي به‌دست آوريد، به بخش شرکت در تحقیقات سرطان مراجعه کنید.

پزشک ممکن است شما را به نزد یک متخصص بفرستد، و یا اینکه شما چنین درخواستی از او داشته باشید؛ متخصصین درمان تومورهای مغزی عبارتند از: متخصص بیماری‌‌‌های مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب، سرطان‌‌‌شناس تومورهای مغزی، ‌‌‌راديوتراپيست آنكولوژيست (Radiation Oncologist) و رادیولوژیست عصبی.

گروه خدمات پزشكي همچنین شامل یک پرستار سرطان‌‌‌شناس، كارشناس تغذیه، مشاور بهداشت روان، مددکار اجتماعی، فیزیوتراپیست یا توان درمانگر، یک درمانگر شغلی و گفتار درمان، و نیز یک متخصص درمان فیزیکی است؛ کودکان هم شايد به یک مربی جهت کمک به انجام تكاليف درسيشان نياز داشته‌باشند. (اطلاعات بیش‌تري در مورد درمانگرها و مربیان به شما ارائه می‌دهد)

شايد لازم باشد قبل از شروع درمان، این سؤالات را از پزشکتان بپرسید.

  • به چه نوع تومور مغزی مبتلا هستم؟
  • این تومور خوش‌خیم است یا بدخیم؟
  • درجة تومور چند است؟
  • چه گزینه‌های درمانی دارم و کدام را توصیه می‌کنید؟ چرا؟
  • مزاياي احتمالی هر کدام از گزینه‌های درمان چه هستند؟
  • برای آماده شدن جهت درمان چه کاری می‌توانم و بايد انجام دهم؟
  • آیا نیازي هست که در بیمارستان بستری شوم؟ اگر چنین است، برای چه مدت؟
  • خطرات و عوارض جانبی احتمالی هر کدام از گزینه‌های درمانی چه هستند؟ چگونه با عوارض جانبی آن‌ها كنار بيايم؟
  • هزینة احتمالی درمان چقدر است و آیا بیمه آن را تحت‌پوشش قرار می‌دهد؟
  • درمان چگونه بر فعالیت‌های عادي من اثر می‌گذارد؟ چقدر احتمال دارد که بعد از درمان دوباره مجبور به یادگيري چگونه راه ‌رفتن، حرف زدن، خواندن و یا نوشتن شوم؟
  • آیا شركت در تحقيقات براي من مناسب است؟
  • آیا می‌توانید پزشکان دیگری را توصیه کنید که گزینة دومی را به‌جاي گزینه‌‌های درمانی من ارائه دهند؟
  • هرچند وقت یک‌بار بایستی معاینة عمومی شوم؟

جراحی

جراحی اولین شیوة معمول برای درمان اغلب تومورهای مغزی است. براي جراحی بایستی بیهوشی عمومی دریافت كنيد و قبلاً هم موی سر خود را بتراشید؛ البته هميشه نیازی به تراشیدن تمامی سر خود نداريد.

جراحی جهت بازکردن جمجمه را كرانيوتومي Craniotomy مي‌نامند؛ براي اين كار جراح برشي در پوست سر شما ایجاد كرده و از اره مخصوصي براي بريدن مقداری از استخوان جمجمه استفاده مي‌كند.

گاهي ممکن است هنگامی‌که جراح تمامی تومور مغز يا بخشي از آن را برمی‌دارد به هوش باشید؛ جراح تا مقدار ممکن تومور را بر می‌دارد و از شما خواسته مي‌شود که مثلاً پای خود را حرکت دهيد، بشمرید، یا الفبا را بگوييد و یا یک داستان نقل كنيد. توانایی شما در انجام این دستورها به جراح کمک می‌کند تا از بخش‌های مهم مغز مراقبت كند.

بعد از اینکه تومور برداشته‌ شد، جراح سوراخ جمجمه را با تکه‌ای از استخوان و یا با تكه فلز می‌پوشاند و سپس برش پوست را بخيه مي‌زند.

برخی مواقع جراحی غیرممکن است، مثلاً اگر تومور در ساقه مغز و یا بخش خاص دیگری باشد، جراح ممکن است قادر نباشد بدون آسیب رساندن به بافت‌های طبیعی مغز، تومور را بردارد. اين افراد ‌که نمی‌توانند مورد جراحی قرار گیرند، بايد پرتودرمانی و یا دیگر درمان‌ها را دریافت كنند.در چند روز اول پس از جراحي ممكن است سردرد داشته باشيد و يا احساس بيقراري كنيد در اين‌صورت دارو مي‌تواند معمولاً درد را كنترل كند.

قبل از جراحی، بایستی برنامة کاهش درد را با گروه پزشكي خود در میان بگذارید . بعد از جراحی، تیم شما می‌تواند، در صورتی‌که نیاز به تسکین درد بیش‌تری داشته‌باشد، برنامة خود را با شما تنظیم كند.

شما همچنین ممکن است گاهي احساس خستگی و یا ضعف کنید. زمان مورد نیاز برای دورة نقاهت در افراد مختلف متفاوت است. ممکن است چند روزی را هم در بیمارستان سپری کنید.

برخی مشکلات غیرمعمول ديگر نیز بعد از جراحی تومور مغزی اتفاق مي‌افتد. مغز ممکن است متورم شده یا مایع در جمجمه جمع شود. گروه پزشكي شما، علائم تورم و یا تجمع مایع را کنترل كند؛ به ‌طور مرتب در شما مورد بررسي قرار مي‌دهد. شما ممكن است براي كمك به كاهش تورم استروئيد (كورتن) دريافت كنيد.

جهت بیرون کشیدن مایع، شايد به جراحي دومي هم نیاز باشد. جراح یک لولة باريك بلند در بطن مغز قرار مي‌دهد. (برای برخی افراد، شانت قبل از انجام عمل جراحی تعبيه مي‌شود) لوله از زیرپوست به قسمت دیگري از بدن ـ معمولاً به شکم ـ وصل می‌شود. مایع اضافه از مغز بیرون کشیده ‌شده به داخل شکم ریخته می‌شود. برخی اوقات هم مایع به داخل قلب ریخته می‌شود.

عفونت مشکل دیگری است که ممکن است بعد از جراحی اتفاق بیفتد، در اين‌صورت گروه درماني به شما آنتی‌بیوتیک می‌دهد.

جراحی مغز گاهي مي‌تواند به بافت‌های سالم نیز آسیب برساند؛ آسیب مغزی ممکن است یک مشکل جدی باشد و مي‌تواند باعث بروز مشکلاتی در فکر کردن، دیدن، و یا صحبت ‌کردن شود. برخی اوقات هم اين آسیب مغزي دائمی و يا طولاني است. و شايد به توان درمانگری، گفتار درمانی، و یا درماني شغلی نیاز داشته‌ باشید. به بخش بازتوانی مراجعه کنید.

شما بهتر است در مورد جراحي این سؤال‌ها را از پزشکتان بپرسید :

  • آیا جراحی رابه من پیشنهاد می‌کنید؟
  • بعد از عمل چه احساسی خواهم داشت؟
  • اگر احساس درد داشته‌ باشم، شما چه کاری برای من انجام خواهید داد؟
  • چه مدت در بیمارستان بستری خواهم بود؟
  • آیا دچار عوارض طولانی‌مدت خواهم شد؟ آیا موهایم دوباره رشد خواهند کرد؟ آیا استفاده از فلز و یا پارچه، جهت جایگزینی استخوان جمجمه، عوارض جانبی خواهد داشت؟
  • چه موقع می‌توانم فعالیت‌های روزمره خود را از سر بگیرم؟
  • احتمال بهبودی کامل من چقدر است؟

پرتودرمانی

پرتودرمانی، با استفاده از اشعه ‌ايكس بسیار قوی، اشعه ‌گاما، و یا پروتون، باعث از بین بردن سلول‌های سرطانی مي‌شود.

پرتودرمانی معمولاً بعد از جراحی آغاز می‌شود. پرتو، سلول‌های توموری را که ممکن است در برخی بخش‌ها باقی مانده باشند از بین می‌برد. برخی اوقات، در مورد بيماراني که نمی‌توانند جراحی شوند، از پرتودرمانی استفاده مي‌كنند.

پزشکان جهت درمان تومورهای مغزی از انواع پرتودرمانی خارجی و داخلی استفاده می‌کنند.

• پرتودرمانی خارجی: اگر جهت درمان به یک درمانگاه و یا بیمارستان بروید، دستگاه بزرگی در خارج از بدن، اشعه‌های پرتو را به سر شما مي‌تاباند. از آنجايی‌که سلول‌های سرطانی مي‌توانند در بافت‌های سالم اطراف تومور نیز گسترش پیدا کرده‌ باشند، پرتو به تومور، بافت‌های مغزی اطراف و یا تمامی مغز نیز تابانده مي‌شود؛ همچنين برخی بيماران به تابش پرتو بر نخاع نيز نياز دارند. برنامة درمان به سن، نوع و اندازه تومور بستگي دارد. پرتودرمانی خارجی تفکیک شده (Fractionated External Beam Therapy) شايع‌ترين شیوة پرتودرمانی است، که برای افراد دارای تومور مغزی استفاده می‌شود. استفاده از دوز کامل پرتو در طول چندین هفته، به حفظ بافت‌های سالم در ناحیه تومور کمک می‌کند. معمولاً درمان پنج روز در هفته و به مدت چندین هفته است. یک ویزیت معمولی اغلب کم‌تر از یک ساعت و هر درمان فقط چند دقیقه طول می‌کشد.

برخی مراکز درمانی در حال بررسي روش‌هاي جديدی جهت به‌كارگيري پرتودرمانی خارجی هستند :

  • پرتودرمانی با شدت سازمان یافته یا پرتودرمانی سه بعدی تطبیقی : در این نوع درمان از کامپیوتر جهت هدف‌گيري دقیق تومورها استفاده می‌شود، تا میزان آسیب به بافت‌های سالم کاهش یابد.
  • پرتودرمانی با اشعه پروتون : به‌جای اینکه منبع پرتو اشعه ايكس باشد، منبع آن پروتون است و پزشک تومور را هدف اشعة‌ پروتون قرار می‌دهد. دوز تابش پرتو به بافت سالم از اشعة پرتون، کم‌تر از دوز اشعة ايكس است.
  • پرتودرمانی استریوتاکتیک : پرتوهای باریکی از اشعه ايكس و یا اشعه گاما از زوایای مختلف به سمت تومور هدف‌گیری می‌شوند. برای این فرآیند، شما کلاهي از جنس سخت را به سر مي‌گذاريد. ممكن است درمان در يك نوبت (جرحي استريوتاكتيك) و یا چندین نوبت انجام مي‌گيرد.

پرتودرمانی داخلی (پرتودرمانی ایمپلنت و یا براکی‌تراپی) : پرتودرمانی داخلی معمولاً برای درمان تومورهای مغزی رایج و در دست مطالعه است. پرتو از مادة رادیواکتیو موجود درایمپلنت‌هایی که دانه‌ها (Seeds) نامیده مي‌شوند، متصاعد مي‌شود. دانه‌ها در داخل مغز کار گذاشته مي‌شوند و برای ماه‌ها پرتوهایی متصاعد می‌کنند؛ بعد از تمام شدن پرتو، این دانه‌ها نیازی به برداشته ‌شدن ندارند.

برخی افراد بعد از درمان دچار عوارض جانبی کمی شده یا اصلاً دچار عوارض جانبی نمی‌شوند. در موارد نادری هم افراد تا چندین ساعت بعد از پرتودرمانی خارجی دچار حالت تهوع مي‌شوند. گروه پزشكي شما می‌تواند شیوه‌هایی ارائه دهد كه به شما برای غلبه بر این مشکل كمك كند. پرتودرمانی گاهي هم باعث مي‌شود شما بعد از هر درمان شديداً احساس خستگی کنید. البته استراحت کردن بسیار اهمیت دارد، اما پزشکان معمولاً به افراد توصیه می‌کنند تا آنجا که می‌توانند فعال باقی بمانند.

علاوه بر این، پرتودرمانی خارجی معمولاً باعث از دست دادن مو در آن قسمت از سر می‌شود که مورد درمان واقع شده است. معمولاً ظرف چندین ماه موها دوباره شروع به رشد می‌کنند. پرتودرمانی همچنین باعث مي‌شود که پوست سر و گوش‌ها قرمز، خشک و حساس شود. گروه خدمات پزشكي شما می‌تواند شیوه‌‌هایی را براي کاهش این مشکلات به شما پیشنهاد كند.

برخی اوقات پرتودرمانی باعث می‌شود که بافت مغز متورم شود. شما ممکن است دچار سردرد شويد یا احساس فشار کنید. گروه خدمات پزشكي شما می‌تواند مراقب علائم بروز این مشکلات باشد. آنها می‌توانند داروهایی را برای کاهش این ناراحتی‌ها تجويز كنند. پرتو گاهی بافت‌های سالم مغز را از بین می‌برد و اگرچه این امر بسیار نادر است، این عارضه جانبی می‌تواند باعث سردرد، تشنج و حتی مرگ شود.

پرتو ممکن است به غده هیپوفیز و دیگر قسمت‌های مغز آسیب برساند. برای کودکان، این عارضه باعث مشکلات یادگیری و كندي رشد و پیشرفت مي‌شود؛ علاوه بر این، پرتو خطر ايجاد تومورهای ثانویه را در مراحل بعدی زندگی افزایش می‌‌دهد.

مطالعة مقالة پايگاه علمي، پزشكي و آموزشي مؤسسة تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان (www.ncii.ir) به نام «پرتودرمانی و شما» می‌تواند مفید باشد.

بهتر است قبلاً این سؤال‌ها را دربارۀ پرتودرمانی از پزشکتان بپرسید :

  • چرا به این درمان نیاز دارم؟
  • درمان چه موقع شروع می‌شود و چه موقع پایان می‌یابد؟
  • در طی درمان چه احساسی خواهم داشت؟ آیا عوارض جانبی نیز وجود دارد؟
  • برای مراقبت از خودم در طی درمان، چه کاری بايد و می‌توانم انجام دهم؟
  • چگونه می‌توانم بفهمم که پرتودرمانی مؤثر بوده است؟
  • آیا قادر خواهم بود در طی درمان به فعالیت‌های روزمره خود بپردازم؟

شیمي‌درمانی

گاهی اوقات از شیمي‌درمانی، يعني استفاده از داروها برای از بين بردن سلول‌های سرطانی، جهت درمان تومور‌های مغزی استفاده می‌شود. داروها به شیوه‌های زیر به بيمار داده‌ مي‌شود:

  • خوراکی یا داخل وریدی : شیمي‌درمانی ممکن است در طی و یا بعد از پرتودرمانی انجام شود. داروها وارد جریان خون مي‌شوند و در تمام بدن جریان پیدا می‌کنند. اين داروها ممکن است در بخش بیماران سرپایی بیمارستان، درمطب پزشکان، و یا در منزل به بيمار داده‌ شوند. شما به‌ندرت نیاز خواهید داشت که در بیمارستان بمانید.

عوارض جانبی شیمي‌درمانی اساساً بستگی به این دارد که چه نوع دارو و چه مقدار از آن به بيمار داده ‌شده است. عوارض جانبی رایج عبارتند از حالت تهوع و استفراغ، از دست دادن اشتها، سردرد، تب و لرز، و احساس ضعف. اگر داروها سطح سلول‌های خونی سالم را پایین بیاورد، احتمال بیش‌تری دارد که شما دچار عفونت، کبودی و یا خونریزی و نیز احساس ضعف و خستگی شوید. گروه خدمات پزشكي شما به بررسی سطح پایین سلول‌های خونی خواهد پرداخت. برخی از عوارض با مصرف دارو کاهش پیدا خواهند کرد.

  • در ویفرهایی (Wafer) که در داخل مغز کار گذاشته می‌شوند : در برخی افراد بزرگسالی که دچار گلیوم درجه بالا هستند، جراح چندین ویفر را در داخل مغز قرار می‌دهد. هر ویفر تقریباً به اندازه 19 ميلي‌متر است. در طی چندین هفته، ویفرها حل شده و دارو را در داخل مغز آزاد می‌کند. دارو، سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد. این امر ممکن است مانع برگشت تومور در مغز بعد از جراحی جهت برداشتن تومور بشود.

افرادی که یک ایمپلنت (یک ویفر) حاوی دارو را دریافت مي‌كنند جهت کنترل علائم عفونت بعد از جراحی توسط گروه خدمات پزشكي تحت نظر قرار می‌گیرند. عفونت می‌تواند با استفاده از آنتی‌بیوتیک درمان شود.

براي اطلاعات بيش‌تر مي‌توانيد مقالة پايگاه علمي، پزشكي و آموزشي مؤسسة تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان (www.ncii.ir) به نام «شما و شیمي‌درمانی» را مطالعه كنيد.

بهتر است این سؤالات را درباره شیمي‌درمانی از پزشکتان بپرسید :

  • چرا به این درمان نیاز دارم؟
  • این درمان چه کاری انجام خواهد داد؟
  • آیا دارای عوارض جانبی است؟ من چه کاری می‌توانم دربارة آن انجام دهم؟
  • درمان چه موقع آغاز و چه موقع تمام می‌شود؟
  • درمان چگونه می‌تواند بر فعالیت‌های روزمرة من تأثیر بگذارد؟

نظر دوم

قبل از شروع درمان، شايد بخواهید از نظر دومی دربارۀ تشخیص بیماری و برنامه‌ درمانی خود آگاه شوید. برخی افراد نگران این هستند که پزشکشان ممکن است از این نظر دومی را درخواست کنند رنجیده‌خاطر شود. معمولاً خلاف این موضوع صحت دارد و بیش‌تر پزشکان از نظر دوم استقبال می‌کنند.

اگر شما نظر دومی دریافت کنید، پزشک جديد ممکن است با تشخیص و برنامة درمانی پزشک اول موافق باشد و يا شیوۀ دیگری را پیشنهاد كند. در هر دو صورت، اطلاعات شما بيش‌تر مي‌شود و شاید بتوانيد احساس کنترل بیش‌تری بر بیماری خود داشته ‌باشید. شما با دانستن اینکه گزینه‌هایتان را مورد بررسی قرار داده‌اید مي‌توانيد نسبت به تصمیماتی که اتخاذ کرده‌اید احساس اعتماد بیش‌تری کنید.

ممکن است جمع‌آوری نظرهاي مختلف پزشکی و دیدن پزشکان دیگر، مستلزم زمان و تلاش زیادی باشد. در بسیاری موارد، صرف چندین هفته وقت برای گرفتن نظر دوم مشکلی ندارد و تأخیر در شروع درمان معمولاً باعث کم‌اثر شدن آن نمی‌شود. برای کسب اطمینان، بایستی در مورد تأخیر در درمان با پزشکتان مشورت کنید. چون در برخی افراد مبتلا به تومور مغری درمان فوری لازم است.

شیوه‌هایی زیادی برای یافتن یک پزشک برای گرفتن نظر دوم وجود دارد. مي‌توانيد براي دستيابي به مراكز درماني و پزشكان متخصص مي‌توانيد به آدرس پايگاه علمي، پزشكي و آموزشي مؤسسة تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان (www.ncii.ir) مراجعه كنيد.

تغذیه

مهم است که شما با خوب غذا خوردن از خود مراقبت کنید. شما نیاز دارید که مقدار مناسبی از کالری‌ها را برای حفظ وزن مناسب مصرف کنید. شما همچنین نیاز دارید برای حفظ قدرت خود پروتئین کافی دریافت کنید. خوب غذا خوردن به شما کمک مي‌کند احساس بهتری کرده و انرژی بیش‌تری داشته باشید.

برخی مواقع به‌خصوص در طی و با بلافاصله بعد از درمان، ممکن است علاقه‌ای به غذا خوردن نداشته‌باشید. و احساس ناراحتی و خستگی کنید. ممکن است احساس کنید که غذاها به خوشمزگی گذشته نیستند. علاوه بر این، عوارض جانبی درمان (از قبیل اشتهای کم، حالت تهوع، استفراغ، و یا تاول زدن دهان) می‌توانند باعث شوند که غذا خوردن برایتان سخت شود. پزشک شما، یک متخصص تغذیه، و یا یک مراقب سلامت دیگر می‌توانند به شما پیشنهادهايي جهت کنار آمدن با این مشکلات ارائه دهند. علاوه بر این، مقاله پايگاه علمي، پزشكي و آموزشي مؤسسة تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان (www.ncii.ir) به نام «نکات خوردن» نظرات و دستورات غذایی مفیدی ارائه می‌دهد.

مراقبت حمایتی

تومور مغزی و درمان آن می‌تواند منجر به دیگر مشکلات سلامت شود. لازم است جهت جلوگیری و یا کنترل این مشکلات مراقبت حمایتی دریافت کنید.

می‌توانید قبل، در طی، و یا بعد از درمان سرطان مراقبت حمایتی دریافت کنید. این امر می‌تواند آرامش شما و کیفیت زندگی شما را در طی درمان بهبود ببخشید.

گروه خدمات پزشكي شما می‌تواند در مشکلات زیر به شما کمک نماید :

  • تورم مغز : بسیاری افراد مبتلا به تومورهای مغزی نیاز دارند برای کاهش تورم مغز استروئید مصرف كنند.
  • تشنج : تومورهای مغزی می‌توانند باعث تشنج یا صرع شوند . داروهای خاصی کمک مي‌كنند که مانع و یا باعث کنترل اين انقباضات شوند.
  • تجمع مایع در جمجمه : اگر مایع در جمجمه جمع شود، جراح یک شانت برای بیرون کشیدن مایع از مغز قرار مي‌دهد.

اطلاعات درباره شانت را می‌توان در قسمت جراحی از بخش درمان یافت.

  • غمگینی و دیگر احساسات : بعد از تشخیص یک بیماری جدی، احساس غمگینی، اضطراب و گیجی بسیار طبیعی است. برخی بيماران صحبت کردن درباره این احساسات را مفید می‌دانند. برای اطلاعات بیش‌تر به بخش منابع حمایتی مراجعه کنید.

بيماران بسياري که تومور مغزی دارند در طی درمان‌هایی که برای کند کردن پیشرفت بیماری انجام می‌شوند مراقبت حمایتی دریافت مي‌كنند.

برخی بيماران تصمیم می‌گیرند که درمان ضدتومور را دریافت نکرده‌ و تنها مراقبت حمایتی را جهت مدیریت علائم دریافت كنند.

بازتوانی

بازتوانی می‌تواند بخش مهمی از برنامه درمانی باشد. اهداف بازتوانی بستگی به نیاز شما و اینکه تومور چگونه بر توانایی شما درانجام فعالیت‌های روزمره تأثیر گذاشته است، بستگی دارد.

برخی افراد ممکن است هرگز نتوانند دوباره تمامی توانایی‌هایی را که قبل از تومور مغزی و درمان آن داشته‌اند به‌دست آورند. اما تیم پزشكي شما تمام تلاش خود را می‌کند تا شما هرچه زودتر به فعالیت‌های روزمره و طبیعی خود برگردید.

  • فیزیوتراپیست یا توان درمانگر(Physical Therapist) : تومورهای مغزی و درمان آنها شايد گاهي باعث فلج شود. آنها همچنین باعث ضعف و مشکلاتی در تعادل شوند. فیزیوتراپیست یا توان درمانگر به افراد کمک می‌کند تا قدرت و تعادل خود را دوباره به‌دست آورند.
  • گفتار درمان : گفتار درمان‌ها به افرادی که در صحبت کردن، ابراز افکار و فرو دادن غذا مشکل دارند، کمک مي‌كنند.
  • درمانگر شغلی : درمان‌شناس‌های شغلی به افراد کمک می‌کنند تا یاد بگیرند چگونه فعالیت‌های زندگی روزمرۀ خود از قبیل خوردن، استفاده از توالت، حمام ‌کردن و لباس‌ پوشیدن را مدیریت كنند.
  • متخصصان درمان فیزیکی : پزشکان با آموزش تخصصی به بيماران مبتلا به تومورهای مغزی کمک می‌کنند تا در حد ممکن فعال باقی بمانند. این امر به آنها کمک می‌کند تا توانایی‌های از دست ‌رفتۀ خود را به‌دست آورند و به فعالیت‌های روزمرۀ خود بازگردند. کودکانی که مبتلا به تومورهای مغزی هستند ممکن است نیازهای خاصی داشته‌باشند. برخی اوقات کودکان، مربیانی در بیمارستان یا در منزل دارند. کودکانی که مشکلاتی در یادگیری و یا به‌یاد آوردن آنچه یاد گرفته‌اند دارند ممکن است نیاز به مربی و یا کلاس‌های خاصی در هنگام برگشت به مدرسه داشته‌باشند.

پیگیری سلامتی بیمار پس از درمان

شما بعد از درمان تومور مغز به معاینه‌های عمومی منظم نیاز دارید. برای مثال، در مورد انواع خاصی از تومورهای مغزی، هر سه ماه یک‌بار نیاز به معاینه عمومی است. معاینه‌های عمومی کمک می‌کنند که این اطمینان را به‌وجود آورند که هرگونه تغییراتی در سلامت شما مورد توجه واقع شده و در صورت نیاز تحت درمان قرار خواهد گرفت.

اگر شما در حین معاینه‌های عمومی هرگونه مشکل سلامتي داشته‌باشید، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

پزشک شما را در مورد احتمال برگشت تومور معاینه مي‌كند علاوه بر این معاینه عمومی کمک مي‌كند مشکلات سلامتی که می‌توانند در اثر درمان سرطان به‌وجود آیند تشخیص داده شوند.

معاینه‌های عمومی شامل معاینات دقیق فیزیکی و عصبی و نیز MRI و سی‌تی‌اسکن است. اگر شما یک شانت داشته‌باشید، پزشک، شما آن را بررسی مي‌كند تا ببیند آیا به خوبی کار می‌کند یا نه.

در پايگاه علمي، پزشكي و آموزشي مؤسسة تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان (www.ncii.ir) در بخش انتشارات فهرست كتاب‌هايي مرتبط با سرطان وجود دارد كه به شما دربارة سؤالات دربارة پيگيري سلامتي بيمار پس از درمان و ديگر كران‌ها كمك مي‌كند. مطالعة مقالة پايگاه علمي، پزشكي و آموزشي مؤسسة تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان (www.ncii.ir) به نام امید به آینده: زندگی بعد از درمان سرطان مفید است. همچنین مي‌توانيد گزیدة مقالات مقالة پايگاه علمي، پزشكي و آموزشي مؤسسة تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان (www.ncii.ir) به نام پیگیری سلامتی بیمار پس از درمان سرطان را مورد مطالعه قرار دهید.

منابع حمایتی

آگاهی از اینکه مبتلا به تومور مغزی هستید می‌تواند زندگی شما و نیز زندگی افراد نزدیک شما را تغییر دهد. مدیریت این تغییرات می‌تواند سخت باشد. این امر طبیعی است که شما، خانواده شما، و دوستانتان برای غلبه بر احساساتی که تشخیص بیماری می‌‌تواند برای شما به همراه بیاورد نیاز به کمک داشته ‌باشید.

نگرانی‌ها دربارۀ درمان‌ و مدیریت عوارض جانبی آنها، ماندن در بیمارستان، صورت‌حساب‌های پزشکی، بسیار متداول است. شما ممکن است نگران مراقبت از خانواده، حفظ شغل، و یا ادامه فعالیت‌های روزمره خود باشید.

اینها افراد و مؤسساتي هستند که می‌توانید برای حمایت به آنها مراجعه کنید :

  • پزشکان، پرستاران، و دیگر اعضای گروه خدمات پزشكي شما می‌توانند به سؤالاتی دربارۀ درمان، کار کردن و دیگر فعالیت‌هایتان پاسخ دهند.
  • مددکاران اجتماعی، مشاوران می‌توانند به شما در مواقعی که نیاز دارید دربارة احساسات و نگرانی‌های خود صحبت کنید، کمک كنند. در اغلب موارد مددکاران اجتماعی می‌توانند منابعی را جهت کمک‌های مالی، رفت‌وآمد، مراقبت‌ در منزل و یا حمایت‌های عاطفی به شما پیشنهاد كنند.
  • گروه‌های حمایتی نیز می‌توانند به شما کمک نمایند. در این گروه‌ها، بیماران و اعضای خانواده‌ آنها با دیگر بیماران و اعضای خانواده‌شان، جهت مبادله آنچه که درباره غلبه بر بیماری و اثرات درمان یاد گرفته‌اند، ملاقات مي‌كنند. این گروه‌ها می‌توانند حمایت‌های خود را به‌صورت حضوري، از طریق تلفن، یا اینترنت ارائه دهند. شما می‌توانید با عضوی از گروه خدمات پزشكي خود درباره یافتن يك گروه حمایتی صحبت کنید.

مشارکت در تحقیقات سرطان

تحقیقات سرطان می‌تواند منجر به پیشرفت واقعی در تشخیص و درمان تومورهای مغزی شود. ادامه تحقیق، این امید را ایجاد می‌کند که درآینده حتماً افراد بیش‌تری که مبتلا به تومور مغزی هستند به‌طور موفقیت‌آمیز درمان شوند.

پزشکان سراسر دنيا در حال انجام پژوهش‌های بالینی متعددی هستند (مطالعات تحقیقاتی که درآن افراد به‌طور داوطلبانه شرکت می‌کنند). پژوهش‌های بالینی برای این طراحی شده‌اند تا بفهمند که آیا شیوه‌های جدید مطمئن و مؤثر هستند.

پزشکان در حال یافتن شیوه‌های بهتری برای مراقبت از بزرگسالان و کودکان مبتلا به تومورهای مغزی هستند. آنها در حال آزمایش داروهای جدید و ترکیب داروها با پرتودرمانی هستند. آنها همچنین در حال مطالعه این امر هستند که چگونه داروها ممکن است عوارض جانبی درمانی را کاهش دهند.

حتی اگر افراد در یک پژوهش بالینی به‌طور مستقیم از این امر منتفع نشوند،‌ احتمالاً مي‌توانند با کمک به پزشکان در آگاهی بیش‌تر از تومورهای مغزی و چگونگی کنترل آنها مشارکت مهمی در درمان سرطان داشته ‌باشند. اگرچه پژوهش‌های بالینی ممکن است ایجاد خطر كنند، پزشکان هر کاری را براي محافظت از بیمارانشان انجام می‌دهند.

اگر شما علاقه‌مند به مشارکت در پژوهش‌های بالینی هستید، با پزشک خودتان صحبت کنید. بهتر است مقالة پايگاه علمي، پزشكي و آموزشي مؤسسة تحقيقات، آموزش و پيشگيري سرطان (www.ncii.ir) به نام «مشارکت در مطالعات تحقیقاتی درمان سرطان» را مطالعه کنید. این مقاله چگونگی انجام مطالعات درمانی و منافع و خطرات احتمالی آنها را تشریح مي‌كند.


نــــــظرات
  • محسن
  • ۹ تیر ۱۳۹۴
    ممنون از اطلاعات خوبتون
  • علی
  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۴
    ممنون از اطلاعات مفیدی که دادید
  • روژین
  • ۸ اردیبهشت ۱۳۹۴
    خیلی ممنون از اطلاعاتتون...منم تازگیا فهمیدم که تومور خوش خیم دارم دعا کنید واسه من و همه سرطانیا
  • بدون نام
  • ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴
    برای مامانم دعا کنید
  • بدون نام
  • ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴
    ممنون از مطالبتون مامان منم تومور داره براش دعا کنید (التماس دعا)
  • بدون نام
  • ۲۶ فروردین ۱۳۹۴
    دوستم تمور خوش خیم داره عمل کرده ،پرتو درمانی رو داره انجام میده ،براش دعا کنید
  • مریم
  • ۲۲ فروردین ۱۳۹۴
    انشاالله همه مریض های سرطانی شفا پیدا کنن خدا بزرگه
  • بدون نام
  • ۱۱ فروردین ۱۳۹۴
    سلام.تورو خدا برا همه مریضا به خصوص تمور وسرطان دعا کنید.ما هم تازه گرفتار این بیماری شدیم.خیلی درد ناکه برای کل خانواده.توکل به خدا.خدایا همه مرضارو شفا بده به حق فاطمه زهرا...
  • بدون نام
  • ۵ فروردین ۱۳۹۴
    بابک هستم مرسی از اطلاعات خوب و مفید شما
  • مهدیننخعی
  • ۲۶ اسفند ۱۳۹۳
    سلام همکارم تومور داره خیلی ناراحت هستم برا سلامتی همه بیماران یه صلوات بفرستید
  • tvnoj
  • ۲۳ اسفند ۱۳۹۳
    واقعا اطلاعات عالی و منحصر به فردی بود و ما می توانیم با خواندن این مقاله از بیماری احتمالی خود مطلع شویم.
  • بابک
  • ۱۸ اسفند ۱۳۹۳
    با سلام و آرزوی بهبودی همه مریضها، خانم بنده هم سه سال پیش دچار تومور مغزی آستریستوما آناپلاستیک گرید 3 شد که پس از طی مراحل درمانی الان خدا رو شکر حالش خوبه از همه عزیزانی که درگیر تومور مغزی هستن خواهش میکنم پس از توکل به خدا و سیر مراحل درمانی به هیچ وجه دچار استرس نشوند دوری از استرس و اضطراب نقش مهمی در پیش برد روند درمان دارد.
  • ghazal
  • ۱۷ اسفند ۱۳۹۳
    كسي كه زندگيمه تومور مغز داره اول از همه شفا ي عاجل از خداوند براي تمامي مريضا ميخوام و خدا به جوونييشون رحم كنه بعد از اون ميخوام در سايه رحمت الهي حال سماي منم خوب شه و پيشم بمونه...
  • دختر یه مادردلسوز
  • ۲ اسفند ۱۳۹۳
    مادر عزیزم دچار تومور مغزی شده روحیه خودمون خرابه اما جلوی خودش بروز نمیدیم و امیدمون فقط به خداست. تاببینیم چی مصلحت میدونه... الهی به امید تو
  • حسام
  • ۳۰ بهمن ۱۳۹۳
    اصلا نگران نباشید. ایشالا خوبه خوب میشن. منم پارسال تومور مغزی داشتم.. مهرماه92 عمل جراحی شدم.. شکرخدا خیلی حالم خوبه. الان هم دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه تهران هستم.
  • نجمه
  • ۲۷ بهمن ۱۳۹۳
    شوهرم 36سالشه تومور مغزی داره،واسش دعاکنین،ی دختر ده ساله دارم ک خیلی ب باباش وابسته اس تورو خدا برامون دعاکنین
  • مریم
  • ۱۴ بهمن ۱۳۹۳
    سلام مادر من ابتدا مبتلا به سرطان سینه شد و بعد از ۵ سال فروردین 93 متاساز داد به ریه کبد استخوان و حالا به مغز دکترش بهم گفت قطعاً بهبود وجود نداره وامیدی نیست البته الان یکسال حدوداً شیمی درمانی میکنه و امروز دومین جلسه پرتو درمانی رو انجام داد من عاشق مادرم هستم فقط دعا میکنم و خیلی غمگینم. خدا شفای مریض ها رو خودت بده
  • زهرا
  • ۲ بهمن ۱۳۹۳
    بحق امام حسين خدا همه مريضها رو شفا بده همچنين دختر خاله عزيزم مژگان
  • ناهید
  • ۲۰ دی ۱۳۹۳
    باسلام من یک سال پیش به این بیماری مبتلا شدم عمل جراحی انجام دادم حالا هم به شکر خدای بزرگ و متعال حالم بهتره و مشکلی ندارم به دوستان توصیه می کنم روحیه خوبی داشته باشند تا نتیجه بگیرند
  • ناهید
  • ۲۰ دی ۱۳۹۳
    باسلام من یک سال پیش به این بیماری مبتلا شدم عمل جراحی انجام دادم حالا هم به شکر خدای بزرگ و متعال حالم بهتره و مشکلی ندارم به دوستان توصیه می کنم روحیه خوبی داشته باشند تا نتیجه بگیرند
  • فاطمه
  • ۱۳ دی ۱۳۹۳
    سلام براي آدريناي ماهم دعاكنيد امروزعمل كرد
  • یا من اسمه دوا و ذکره شفا
  • ۱۱ دی ۱۳۹۳
    سلام عليكم من هم تومور داشتم. ولی از نوع اولش بود عمل جراحی کردم و پرتو درمانی انجام دادم.MRI هم انجام دادم بردم پیش دکترم گفت دیگه چیزی ازش نمونده فقط شش ماه دیگه MRI بگیر و بیا پیش من. انشاءالله همه مریضا شفا یابند.
  • سجاد
  • ۱۰ آذر ۱۳۹۳
    بارخدایاهمه مریضاروشفابده
  • مهدی
  • ۸ آذر ۱۳۹۳
    نگران نباشید ، منم تومور مغزی گلیوما مختلط گرید 3 داشتم الان سه ماه عمل کردم و دارم پرتو درمانی میکنم همه چیز خوب به خدا توکل کنید ، همه چیز دست خودش و در کنا هر دردی درمانی قرار داده فقط به خودش امید داشته باشید کنار همه درمان ها اصل موضوع روحیه است.
  • امیر
  • ۱۷ آبان ۱۳۹۳
    ما آدمها تنها با امید زنده هستیم و لطف خدا پس هیچ وقت امیدمون رو نباید از دست بدیم به لطف اون بالایی همه چی حل میشه
  • بدون نام
  • ۱۹ مهر ۱۳۹۳
    یا من اسمه دوا و ذکره شفا
  • م
  • ۸ مهر ۱۳۹۳
    خیلی خوب بود
  • م
  • ۷ مهر ۱۳۹۳
    خواهر شوهرم 7سال پیش تومور داشت عمل کرد و خوب شد ولی الان دوباره تومور داره که گفتن بدخیم هست و همه دکترها گفتن اگه عمل کنه 1 درصد احتمال به هوش اومدنش هست ولی نمتیتونیم ذره ذره آب شدنش رو ببینیم. خدا ایشالا همه مریضا رو شفا بده
  • abolfazl
  • ۴ مهر ۱۳۹۳
    ممنون ان شاا... خداوند همه مریض ها رو شفا بدهند
  • بهمن
  • ۲ مهر ۱۳۹۳
    من هم مننژيما گريد ١ داشتم دو هفته پيش عمل كردم الان الحمدالله خوبم و مشكلي ندارم انشالله خداوند همه مريض ها رو شفا بده
  • ناهید
  • ۲۴ شهریور ۱۳۹۳
    مدتی است تومور بدخیم نوع 4دارم برام دعا کنید
  • مهسا
  • ۲۴ شهریور ۱۳۹۳
    خدا ایشاالله همه مریضارو شفا بده نامزد منم که دچار تومور مغزی هست و شفابده توروخدابراش دعاکنید
  • حسین
  • ۲۴ شهریور ۱۳۹۳
    باسلام خدمت همه دوستان من6ماه پیش با علائم سینوزیت به دکتر مراجعه کردم که اونها هم سینوزیت رو تائید کردند.اما بعداز چند روز حافظه کوتاه مدتم از بین رفت.بعد معاینه توسط متخصص وجراح مغزواعصاب مشخص شد مبتلا به تومور مغزی ام که بایستی بلافاصله عمل میشدم.بعداز عمل وبه محض به هوش اومدنم حافظه منم برگشت.خدارو شکر الان دیگه مشکلی ندارم.دعا کنید تومور دوباره برنگرده.اول خودم بعد همه اونایی که گرفتار این درد شدند بدونن که توکل و توسل به خدا و اعتماد به پزشکای کشورمون تنها راه مبارزه با این مشکله.پس خدا نگهدارتون.......
  • بنده خدا
  • ۱۲ شهریور ۱۳۹۳
    با سلام و آرزوی شفای عاجل برای تمامی بیماران.برای بیمار ما هم ازتون التماس دعا دارم.
  • بنده خدا
  • ۱۲ شهریور ۱۳۹۳
    با سلام و آرزوی شفای عاجل برای تمامی بیماران.برادر خانم من هم متاسفانه دچار تومور مغزی شده.از همتون براش التماس دعا دارم.دعا کنید که نتیجه پاتولوژی بدخیم و درجه بالا نباشه.
  • mAryAm
  • ۲۹ مرداد ۱۳۹۳
    خدا همه بیمارا مخصوصا سرطانیا رو شفا بده....
  • پرشه
  • ۲۷ مرداد ۱۳۹۳
    سلام به همه دوستای گلم/من32سالمه 4ماه پیش فهمیدم این بیماری رو دارم روزهای سختی بود ولی امیدم رو به خدا از دست ندادم وجراحی کردم حالا1ماهه از جراحی من گذشته حالم به لطف حق خوبه/از همتون میخوام زیاد مسئله رو بزرگ نکنید میگن اسم این بیماری از خودش وحشتناک تره نترسید و به عزیزانتان روحیه بدهید
  • مرضیه
  • ۱۸ مرداد ۱۳۹۳
    یکی از نزدیکان من دچار تومور شده 5 سال پیش عمل کرد خوب شد متاسفانه دوباره عود کرده بهمن ماه عمل کرد ولی بازم در امد به گرید4 رسید بیناییشو از دست داد خوب نمیتونه حرکت کنه احتمالا 2 شنبه دوباره عمل شه خیلی جوونه و تازه عروس التماس میکنم براش دعا کنید
  • غلامرضا غفارنیا
  • ۱۷ مرداد ۱۳۹۳
    سلام مطالب آموزنده و علی بود.لطفا بیشتر فرهنگ سازی کنید .اولا هر توموری موجب مرگ نیست و ثانیا عمر فقط دست یک نفره اونم حضرت حق . من خودم سرطان داشتم البته مغزی نبود ولی کلا درک میکنم .مدت یک سال شیمی درمانی شدم الان بهترم و تحت نظر .به تمام بیماران التماس میکنم روحیه داشته باشن و توکل به خداوند بزرگ
  • ساهساهره
  • ۹ مرداد ۱۳۹۳
    سلام به همه شما.اول از همه توکل بر خدا وتوسل به امامان بهترين راه درمانه.من هم دختر دو و نيم ساله اي دارم که اسفند سال پيش يهو سرش درد گرفت و تشخيص تومور مغزي مدولوپلاستوما درجه 4 دادند عمل شد الان شيمي درماني ميشه انشالا از مهر ماه پرتو درماني خواهد شد.خدا رو شکر حالش هم خوبه.من يه مادرم که دختر رمو خيلي دوست دارم.من به حضرت عباس متوسل شدم و جواب گرفتم.براي ايشون چهل روز نزر کردم نماز بخونم و ختم قران کنم.باور کنيد جواب ميده.حضرت عباس صبرش کمه و زود جواب ميده.انشالا همه مريضها زود زود شفا بگيرن به حق حضرت عباس
  • محمد
  • ۷ مرداد ۱۳۹۳
    ممنون خیلی اطلاعات جالبی دادین عالی بودالتماس دعا
  • پریسا
  • ۲۶ تیر ۱۳۹۳
    منم تومور دارم برام دعاکنید
  • کامران
  • ۲۴ تیر ۱۳۹۳
    تو رو به خدا واسه عمم دعا کنىد تازه اول جونى شه دچار اىن مشکلات شده
  • طاهره
  • ۱۹ تیر ۱۳۹۳
    ممنون خیلی جالب بود ایشالا همه شفاپیداکنن
  • تشکری
  • ۱۹ تیر ۱۳۹۳
    خواهرم همین دوروز اینده عمل داره برایش به همین ماه عزیز دعا کنید تا عمل مغزش با موفقیت انجام بگیرد ومشکلی نباشد
  • هانیه
  • ۱۵ تیر ۱۳۹۳
    سلام، امروز صبح فهمیدم خواهر هفده سالم که خیلی هم دختر خوبیه تومور مغزی داره، شمارو به همین ماه عزیز قسم سر سفره افکارتا. فاطمه خانم مارو از دعایتا. بی نصیب نذاري. التماس دعا
  • amin
  • ۱۲ تیر ۱۳۹۳
    واسه مادرم دعا کنید 5روز دیگه عمل داره
  • بدون نام
  • ۴ تیر ۱۳۹۳
    خدایا همه مریض را شفا بده
  • فقط خدا
  • ۴ تیر ۱۳۹۳
    واسه مریض ما که گلیوپلاستوما داره دعا کنید
  • بدون نام
  • ۴ تیر ۱۳۹۳
    ايشالا همه مريضا شفا بگيرن.دو روز فهميديم شوهرم تومور داره همش 27 سالشه توروخدا واسه سلامتيش دعا كنين.
  • سعید
  • ۲۷ خرداد ۱۳۹۳
    خدایا مهربون همه مریضا رو شفا بده ....یا امام رضا تورو به حق جوادت همه مریضا رو شفا بده یا ضامن اهو
  • مریم
  • ۲۰ خرداد ۱۳۹۳
    امروز متوجه شدم بابام تومور داره تو رو خدا واسه سلامتیش دعا کنید ...
  • مهران
  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۳
    مادرم 4سال عمل مننژوما داشته الان خدارو شکر از منم بهتره خوشخیم ترس نداره
  • امیر حسین
  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۳
    سلام من امیر هستم ممنون از اطلاعتتون یه خواسته ازتون داشتم خدا بعد از دوازده سال یه بچه به داییم داد از بعد عید امسال فهمیدیم که یه تومور تو سرشه به همین دلیل عملش کردیم اما کامل خوب نشد به دلیل شروع کردیم به شیمی درمانیش تو را بهمی همون خدایی که می پرستیتش واسش دعا کنید اخه اون یه طفله پنج ساله بیش تر نیست در ضمن اسمش حسینه ممنون!!!!!!!!
  • عادله
  • ۵ خرداد ۱۳۹۳
    منم تو سرم تومور دارم 26 سالمه یکشنبه عمل دارم برام دعا کنید. ممنون
  • مهدی
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۳
    خیلی ناراحت شدم وقتی دیدم این همه جوون التماس دعا داشتن برای مریضاشون. ایشالا همشون خوب شن. من خودم تازه امروز دارم میرم دکتر ببینم تومور دارم یا نه. ولی با وجود این همه بیمار اصلا دوس ندارم برای خودم دعا کنم. خدایا همه کسایی ک التماس دعا داشتنو مریضاشونو شفا بده.
  • ناصر
  • ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۳
    خدایا ستاره منم بهم برگردون مردم خوب ایران واسش دعا کنید شما رو ب قران قسم میدم واسش دعا کنید۱1
  • بدون نام
  • ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳
    انشا اله روزی برسه هیچ کسی مریض نشه...مادر دوستم تو سرش یه تومور داره براش دعا کنید توروخدا
  • آیدا
  • ۸ اردیبهشت ۱۳۹۳
    مقاله ناقصه حداقل 1 عکسم نداره
  • عاطفه
  • ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳
    مامانم مريضه تورو خدا واسش دعا كنيد
  • فرشته
  • ۱۳ فروردین ۱۳۹۳
    سلام بابام تومورمغزی داره یه سال ونیمه از عملش میگذره دوره ی پرتودرمانی وشیمی درمانیشم باکلی سختی گذروندیم و لی الان که ام ار ای گرفتیم تورم دیده شده دکتر میگه دوباره باید شیمی درمانی رو شروع کنیم. توروخدابراسلامتی بابام دعاکنین کناراومدن وتحمل این بیماری ها خیلی سخت ودلهوره آوره هم برا بیمار هم برا خوانوادش.خدایا به بزرگیت همه ی بیمارارو شفابده وهمه ی پدرومادراروو به بچه هاشون ببخش....
  • tesoo
  • ۲۷ اسفند ۱۳۹۲
    اشكم دراومد يا الله
  • بدون نام
  • ۲۷ اسفند ۱۳۹۲
    خوب بودولی چه فایده هرچه بیشتر می دانیم نگرانیمان بیشترمیشود
  • بدون نام
  • ۲۰ اسفند ۱۳۹۲
    دلم شکست این پیام ها رو خوندم ولی یادمون باشه که: هر که در این بزم مقرب تر است جام بلا بیشترش می دهند خدایا به حق خودت، به بزرگیت همه مریضارو شفا بده، آمین
  • بدون نام
  • ۱۹ اسفند ۱۳۹۲
    خدابه حق پنج تن به همه بیماران شفاء ودل نزدیگان وعزیزیانشان شاد کند آمین
  • خواهرزاده
  • ۶ اسفند ۱۳۹۲
    دایی من که خیلی خاطرش برام عزیزه حدودا دو ماه پیش جواب سی تی و ام آر تشخیص تومور گلیوبلاستوما داده پزشک مغزش اعتقاد به آبسه داره قراره فردا عملش کنند 44 سالشه یه دختر نازه 10 ساله داره دعاش کنید سالم و سلامت از عمل بیاد بیرون و عوارضی تهدیدش نکنه نمیدونم چطوریاست دو ماهی که بیمارستان بستریه نه سردرد نه تشنج نه تغییر رفتار هیچی نداره شکر خدا از صمیم قلب دعاش کنید
  • sahar
  • ۶ اسفند ۱۳۹۲
    واسه پسر داییم دعاکنید 28 سالشه 3روز پیش فهمید تومور داره از دیشبم رفت کما.خدا یا به جونیش رحم کن
  • بدون نام
  • ۳ اسفند ۱۳۹۲
    عزیزان من خدا مهربونه.برای همه تون دعا میکنم.به امید روزی که هیچ بیماری تو دنیا وجود نداشته باشه
  • علی
  • ۱ اسفند ۱۳۹۲
    ممنون از مطالب بسیار ارزشمندتون، پدر عزیزم چند ماهیه که GBM (تومور گرید 4 مغزی داره) ،بخاطر وابستگی شدید کل خانواده به پدرمون با کلی مکافات غیر قابل وصف به دو خواهر و مادرمون انتقال دادیم، روزگار سختیه، تا خود آدم درگیر این نوع بیماریها نشه هیچ وقت نمیتونه درک کنه، از وقتی این مشکل برامون پیش اومده دلم خیلی نازک شده الانم چشمانم پر از اشکه، من که میگم این ها همه نشانه اند یه تکونیه که ما باید به خودمون بدیم، دعا میکنم برای همه ی بیمارا دعا کنید برامون...
  • فریبا
  • ۲۶ بهمن ۱۳۹۲
    ممنون ازاطلاع رسانی خوبتون
  • بدون نام
  • ۲۶ بهمن ۱۳۹۲
    خدا به حق بزرگواریت قسمت میدم به تمام مریضا شفا بده.ه افسون
  • لیلا
  • ۲۱ بهمن ۱۳۹۲
    من مادرم الان شش ماهه که تومور داره تو مرحله 5 شیمی درمانی رفت توicu بستری شد مادرم مارو با بدبختی بزرگ کرد براش دعا کنید الهی به حق ابروی پیغمبر همه مریضا رو شفای عاجل عنایت بفرما...امین2
  • ندا
  • ۲۰ بهمن ۱۳۹۲
    سلام.شوهر خواهرم تومور بدخیم داره هر دو سه روزی میره پرتو درمانی البته عمل شده.دو تا دختر جوون داره براش دعا کنید.برادرزادمم 20 سالشه سرطان خون داره الان یک ساله تو راه بیمارستانه بینایی و شنواییشو از دست داده یه بچه یک ساله داره امیدوارم خدا به جوونیش رحم کنه و شفاش بده.برای شفای همه بیمارها صلوات.
  • مهران
  • ۲۰ بهمن ۱۳۹۲
    مر30 عالی بود
  • فیروزه
  • ۱۴ بهمن ۱۳۹۲
    از اطلاع رسانی مفیدتون ممنون
  • بدون نام
  • ۷ بهمن ۱۳۹۲
    خوب بود عاللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللي
  • محمد
  • ۷ بهمن ۱۳۹۲
    از اطلاعاتی داخل سایت گذاشته اید ممنون و متشکرم خدا به حق ناله های دل فاطمه زهرا تمام بیماران سرطانی را شفای عاجل عنایت بفرماید آمین یا رب العالمین خدا را فراموش نکنید
  • محمد
  • ۷ بهمن ۱۳۹۲
    از اطلاعاتی داخل سایت گذاشته اید ممنون و متشکرم خدا به حق ناله های دل فاطمه زهرا تمام بیماران سرطانی را شفای عاجل عنایت بفرماید آمین یا رب العالمین خدا را فراموش نکنید
  • لیلا
  • ۳ بهمن ۱۳۹۲
    اطلاعات عالی بود خدا همه بیماران رو شفا بده
  • سپیده
  • ۲۸ دی ۱۳۹۲
    من شوهر خواهرم تومور مغزی داره ولی به ما گفتن بعده عمل معلوم میشه خوش خیمه یا بد خیم ایشالا به حق همین شب خدا کمک که ک تومور خوش خیم باشه یا امام زمان.... مرسی از اطلاعاتتون خدا همه مریضارو شفا بده هیچی سلامتی نمیشه واقعا
  • مریم
  • ۲۸ دی ۱۳۹۲
    سلام. مادر من 65 سال داره و الان یک ماه میشه که متوجه شدیم تومور مغزی داره . عمل جراحی کرده و تومور را بطور کامل در آوردند و الان جواب آزمایش رو گرفتیم باید ببریم دکتر ببینیم چی تجویز میکنه. نوع تومورش oligodendroglioma از درجه 3 هست. خیلی نگران هستم نمیدونم چی بر سرش خواهد اومد . من به غیر از اون هیچ کس راندارم. من و مادرم تنها زندگی میکنیم. بابام 6 سال پیش فوت کرده. خرج زندگی رو من در میارم با ماهی 500 تومان نمیدونم چطوری هم خرج خونه رو بدم هم هزینه درمان مادرم را. میترسم مادرم را از دست بدهم. از شما خواهش میکنم دعایش کنید . از خدا میخواهم به من رحم کند و مادرم را از دست من نگیرد.
  • فاطمه
  • ۲۶ دی ۱۳۹۲
    من برای تحقیقم به این سایت اومدم مطالب خوبی بود...
  • پریسا
  • ۲۲ دی ۱۳۹۲
    سلام من تومور دارم خوش خیم اما جاش بده دکتر گفته احتمالا اگه جراحی کنم توانایی راه رفتنمو از دست میدم بخاطر همین نمیخوام دنبال ادامه ی درمانم برم تازه امید زندگیمو پیدا کردم برام دعا کنید
  • دل شکسته
  • ۱۸ دی ۱۳۹۲
    تو را به خدا برای همه ی جو ان ها دعا کنید برای جوان 27 ساله ی ما که سرشار از فضیلت و علم و ایمان و همه ی خوبی هاست دعا کنید تومور مغزی براش تشخیص داده اند یکشنبه عمل داره .
  • اعظم
  • ۱۷ دی ۱۳۹۲
    تورا به بزرگواری حضرت فاطمه زهرا قسمتون میدم برای خواهرم اکرم که تومور مغز ی گلیوبلاستوما داره دعا کنید عاجزانه تقاضا دارم التماس دعا دارم
  • علی
  • ۱۲ دی ۱۳۹۲
    2. . پدرم 75 سالش هست، و خداروشکر تقریبا بعد 15 روز از گذشت عمل توانایی تفکر و احساساتش رو که در طول اوج تومور از دست می داد، به دست میاره اما خدا تا الان نذاشته این سلامتی براش دوام داشته باشه و خوشحالی ما همیشگی باشه اما همچنان به امید زمانی هستیم که این بیماری کاملا از بین بره. آمین یا رب العالمین. التماس دعا
  • الهه
  • ۱۲ دی ۱۳۹۲
    از اطلاعات خوب وجامع شما ممنونم.پدرم سه ماهه که دچارتومورمغزی شده ازنوع بدخیم. مهرماه جراحی شده اما تمام توده خارج نشده وحدود یه ماه هم پرتو درمانی شده. دعا میگنم خدا همه مریضارو شفای کامل بده و پدر منم...
  • بدون نام
  • ۸ دی ۱۳۹۲
    موقعی که با خدای خدتتون خلوت می کنید و دل ها تون اسمونی می شه... التماس دعا
  • بدون نام
  • ۸ دی ۱۳۹۲
    موقعی که با خدای خدتتون خلوت می کنید و دل ها تون اسمونی می شه... التماس دعا
  • محمود
  • ۸ دی ۱۳۹۲
    از اطلاعات مفيدتون خيلي ممنونم خدا بهتون توفيق خدمت بيشتر رو عنايت كنه ، پدر من هم دچار مشكل تومور در مغز و گردن شده ، من براي همه ي مبتلايان از خدا طلب شفا و سلامتي مي كنم ، يا من اسمه دوا و ذكره شفا "اي كسي كه اسمت دوا و يادت شفاست"
  • سامان
  • ۷ دی ۱۳۹۲
    برای همه بیماران دعا کنید .ممنون
  • ا م ی د
  • ۴ دی ۱۳۹۲
    سلام من خودم تومور مغزی دارم اصلا غصه نمیخورم چرا؟چون یه خدایی دارم و یه خانواده خوب...شما هم اصلا ناامید نباشین.دنیا ارزش غم خوردنو نداره.انشالله خدا همه مریضارو شفا میده
  • سعید
  • ۴ دی ۱۳۹۲
    خدا همه ی مرض هارو شفا بده به حق علی و به حق فاطمه. همه باهم سرنماز برای همه مریضا دعا کنیم. خدا خودش انشاا... شفای همرو میده . من همیشه امام رضا رو خیلی دوست داشتم و دارم ازش میخوام خودش شفای همه ی مریض هارو از خدا بگیره.
  • بهرام
  • ۲ دی ۱۳۹۲
    سوزش چشم -سردرد -تهوع اول صبح-بدخلقی -درد چشم وفشار چشم -تغیرات در صحبت کردن وضعف ماهیچه های صورت و وزوز گوش نشانه چیست .ام ار ای رفتم گفتد مشکلی ندارد ولی تو جواب نوشته داخل سینوس تحتانی سمت چب ضایعه کوچک دیده شده .قرص دیپاکین 500تجویز کردن
  • بدون نام
  • ۲۵ آذر ۱۳۹۲
    خداوندا به حق دستان بریده ی ابالفضل(ع) به سر بریده ی امام حسین (ع) قسمت میدهم همه ی مریض ها رو شفا بده. آمین یا رب العالمین الهم صل علی محمد و آله محمد
  • بدون نام
  • ۲۵ آذر ۱۳۹۲
    با سلام.مادر من در سال 1381 دچار تومور کلیه چپ شد به طوری که تومور آنقدر دور کلیه پیچید که دکتر گفت کلیه به وسیله ی تومور کشته شده. در خرداد سال 91 دچار کانسر معده شد (البته 5 یا 6 ماهی بود که دل درد و حالت تهوع داشت) حدود دو سوم معده ی مادرم را خارج کردند آیا خدایی نا کرده زبانم لال ممکن است که باز هم رشد کند راه کاری برایم قرار دهید. عزیزان التماس دعا دارم ازتون
  • بدون نام
  • ۲۳ آذر ۱۳۹۲
    سلام به همه ضمن تشکراز اطلاعات بسیارمفیدشما امیداوام بحق امام زمان تمام بیماران شفگای عاجل بگیرن بند یه پسرعمه دارم که چندروزی هست متوجه شدیم که تومارمغز داره قرارعمل کنه برای سلامتیش دعاکنید.
  • بدون نام
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۲
    با تشکر از اینکه اطلاعات خوبی رو در اختیار ما گذاشتید.خاننم 19 سالشه و بعد از تشخیص دادن بیماریش ( تمور مغزی در ناحیه پینال مغزی) گامانایف شده و بعد از 6 ماه دوباره دو تا تمور در ناحیه نخاع باعث ایجاد تداخل حرکتی شد و در حال حاظر داره رادیو تراپی میکنه.به امید شفای همه ی مریض ها.
  • حدیث
  • ۱۳ آذر ۱۳۹۲
    به حق آیه امن یجیب مضطر اذا ذعا و یکشف سو پروردگارا همه مریضا رو شفا بده و تو تنهایی هاشون و تو لحظات سخت درمان بیماریشون یارشون باش ای پروردگار بهترین نامها
  • بدون نام
  • ۵ آذر ۱۳۹۲
    مرسی از این پست اموزنده . من برای تمامی مریضا و شما هم برای خواهر من دعا کنین.
  • خواهر
  • ۲ آذر ۱۳۹۲
    خواهش میکنم برای برادرم دعا کنید، اون تو آی سی یو بستری شده و هوشیاری اون کمتر شده، جونه براش دعا کنید تا خدا اونو ببخشه. خدا همه ما رو ببخشه. انشاءالله
  • بدون نام
  • ۱ آذر ۱۳۹۲
    خوب است
  • احمدرضا
  • ۳۰ آبان ۱۳۹۲
    ممنون از اطلاعات بسیار خوبتان
  • ایکس
  • ۲۴ آبان ۱۳۹۲
    خیلی متشکرم از اطلاعات تخصصی و پزشکی که واقعا کمتر دیده میشه همچین مطالب جامعی در سایت های دیگه. انشاءا... در زمینه های دیگر هم به همین شکل موفق و مؤید باشید. کارشناس اتاق عمل
  • امیر
  • ۱۹ آبان ۱۳۹۲
    فقط خدا...
  • خواهر
  • ۱۶ آبان ۱۳۹۲
    7 ماه پیش، تومور بدخیم مغز (گلیوبلاستوما) برادرم را تشخیص دادند. دو بار عمل شده و رادیوتراپی هم انجام داده.الان فشار مغزش زیاد شده، خواهش می کنم براش دعا کنید. امیدوارم به احترام ماه محرم همه مریض ها شفا پیدا کنند.
  • بدون نام
  • ۱۶ آبان ۱۳۹۲
    خدایا همه ی مریض ها رو شفا بده .برادرم تومور مغزی داره تورو خدا برایش دعا کنید
  • ناشناس
  • ۱۶ آبان ۱۳۹۲
    سلام من یه دایی دارم که چند وقت پیش حالش بد شد و در راه رفتن و حرف زدنش مشکلاتی واسش بوجود اومد و دکترا با سیتی اسکن تشخیص تومور دادن.البته بلافاصله جراحی کردن و تومور رو کامل از سرش دراوردن.بعد از نمونه برداری دکترا توو تشخیص تومور بودن یا کیست بودنش شک کردن و بیشتر از یک ماه طول کشید تا تشخیص دادن توموره.بعد از عمل داییم حال عمومیش خوب بود و راه رفتنش به حد نرمال رسیده بود اما تازگیا بازم یکم کنترل نداره من خیلی میترسم که نکنه شاید بازم تومور رشد کرده باشه.دکترا واسش اشعه درمانی نوشتن تورو خدا واسش دعا کنین
  • بهار
  • ۱۱ آبان ۱۳۹۲
    اول برای سلامتی همه یه صلوات.من از سرم عکس گرفتم ولی تا جوابش بیاد من دق کردم راهنمایی های شما داره به من امید میده لطفا برام دعا کنید
  • بدون نام
  • ۸ آبان ۱۳۹۲
    با سلام مادر منم هم تومور مغزي داشت وهم يه تومور توگردنش هر دو تاشو جراحي كرد الان خدارو شكر حالش خوبه فقط بايدپرتو درماني هم انجام بده اميدوارم خدا همه مريضا رو شفا بده مادر منم شفا بده
  • زنده باد زندگي
  • ۲۷ مهر ۱۳۹۲
    مطالب خوب بود شوهر 39 ساله من تومور بدخيم نوع 4 داره يه كوچولوي 5 ساله هم داريم 9 ماه پيش عمل شد شرايط سختي داشتيم الان بد نيست خودش نميدونه بدخيمه من هنوز نااميد نشدم توكلم به خداست ميدونم بندشو نااميد نميكنه به قول پسر كوچولوم زنده باد زندگي التماس دعا
  • بدون نام
  • ۲۲ مهر ۱۳۹۲
    خوب بود
  • samane
  • ۱۴ مهر ۱۳۹۲
    ازامام رضا میخواهم به حرمت این روز عزیزهمه مریضهاروشفادهدمخصوصاداودجان!
  • م.م
  • ۷ مهر ۱۳۹۲
    خدایا به حق محمد و آل محمد تمام بیماران رو شفا بده! داداش منم...
  • بدون نام
  • ۴ مهر ۱۳۹۲
    اطلاعات خوبی بود ممنون سمانه از شیراز
  • مهلا
  • ۲۷ شهریور ۱۳۹۲
    خدايا تو رو به آبروي حضرت ابوالفضل العباس تمام مريضا رو شفا بده.الهي آمين
  • رضوی
  • ۲۶ شهریور ۱۳۹۲
    پدرم دو سالی هست که تومور مغزی داره و همون ابتدا جراحی و پرتودرمانی و شیمی درمانی انجام شد که تا مدتی شرایط عمومی نرمالی داشت اما متاسفانه با رشد مجدد تومور، تکلم و نیمه راست بدن دچار اختلال شده که به تشخیص پزشک باید مجددا جراحی شود ولی به علت ضغیف شدن بدن جراحی انجام نمیشه و باید پرتودرمانی شروع کنه ...نیازمند دعای تک تک شما عزیزان میباشم و آرزوی شفای همه بیماران خصوصا بیماران خاص از سلطان علی بن موسی الرضا..
  • بدون نام
  • ۲۶ شهریور ۱۳۹۲
    انشا... خدا همه مریضا رو شفای عاجل عنایت کنه.الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم به حق زینب (س)
  • mina
  • ۲۵ شهریور ۱۳۹۲
    یکی از عزیزام تومور داره.هنوز معلوم نیس بدخیمه یا خوشخیم.ولی گفتن احتمال زیاد بدخیمه.قسمتون میدم واسش دعا کنید.جوووووونه خیلی.امشب شب میلاد امام رضاس دعاش کنید...
  • اسمان
  • ۲۴ شهریور ۱۳۹۲
    سلام برادر38ساله من تومور مغزي استروسي تيمادرجه 2داشت جراحي كرد ولي تمامتومورراخارج نكردندحالاپيش هر دكتري مي رويم يك نظر دارديكي ميگويد بايددوباره جراحي بشود يكي مي گويدباشيمي درماني يا پرتودرماني خوب ميشود نميدانيم چكار كني كسي هست كه ماراراهنمايي كند برايش دعا كنيد دوبچه كوچك دارد باتشكر14
  • بانو
  • ۱۸ شهریور ۱۳۹۲
    عشق من ...همه زندگیم کسی که همه چیزمه...یک ماه که دچار تومور شده....در مورد بیماریش هیچی به من نمیگه.....فقط میدونم خوش خیمه و داره دارو مصرف میکنه....و اگر خدایی نکرده دارو ها جواب نده باید عمل کنه.....به خاطر همین قضیه میخواد ترکم کنه.....خیلی نا امیده...من خیلی واسش دعا میکنم...انشاا... همه مریضا شفا پیدا کننن....واسه عشق منم دعا کنین
  • س
  • ۷ شهریور ۱۳۹۲
    سلام مرسی از راهنمایی هاتون نامزد من یک بار تومور داشته عمل کرده اما ا ز نوغ بدخیمه ایا با چراحی مجدد و شیمی درمانی و پرتو درمانی خوب میشه. هنوز خیلی جوونه تو رو خدا واسش دعا کنید واسه سلامتیش یه صلوات بفرستید لطفا
  • تورو خدا دعا کنید
  • ۶ شهریور ۱۳۹۲
    یکی از بستگان نزدیک تومور بد خیم مخچه داره از همتون التماس دعا دارم تورو خدا دعاش کنید هنوز خیلی جوونه
  • یاسمن
  • ۲۸ مرداد ۱۳۹۲
    سلام مرسی از اطلاعات خوبتون...یکی از عزیزانم تومور مغزی داره و فردا عمل میشه...دوتا بچه کوچیک داره...به حضرت محمد قسمتون میدم براش دعا کنید خوب بشه و انشاالله تومورش خوش خیم باشه...ممنون
  • رویا چنگیزی
  • ۲۸ مرداد ۱۳۹۲
    ممنون
  • علی
  • ۲۲ مرداد ۱۳۹۲
    من مهر سال قبل تومور مغزی اون هم از نوع خوش خیم عمل کردم الان هم خیلی حالم خوب است البته خیلی شرایط سختی بود .....
  • حافظه
  • ۲۰ مرداد ۱۳۹۲
    برای شفای همه ی مریض ها یک صلوات بفرستین
  • حسام الدين غياثي
  • ۱۸ مرداد ۱۳۹۲
    از همه كساني اين مطلب را ميخوانند التماس ميكنم دعا بفرماييد .چون خواهرم عمل مغز انجام داده . از همه متشكرم
  • مرتضی
  • ۱۶ مرداد ۱۳۹۲
    امشب فهمیدم عزیزترین کسم تومور داره..اونم بدخیم...تو رو خدا براش دعا کنید.....): خیلی داغونم..آخه چرا...امیدوارم خدا همه مریضا رو شفا بده..
  • sara
  • ۱۳ مرداد ۱۳۹۲
    سلام من سه ماهه فهمیدم تومور دارم از هفته دیگه جلسات شیمی درمانیم شروع میشه. لطفا برام دعا کنین
  • بهزاد
  • ۱۲ مرداد ۱۳۹۲
    بسیار مفید و خیلی علی بود کلی اطلاعات کسب کردم از خداوند منان میخواهم همه بیماران شفا پیدا کنن به امید فردایی بهتر
  • lمریم
  • ۲۸ تیر ۱۳۹۲
    سلام متشگرم از مطالب خوبتان.اللهم اشف کل مریض بحق محمد و آل محمد صلی الله علیه وآله
  • الهام
  • ۲۶ تیر ۱۳۹۲
    ازهمه خواهش میکنم واسه نامزدم دعا کنند چیزی ازعمرش باقی نمونده
  • امید
  • ۲۳ تیر ۱۳۹۲
    امیدوارم افریدگار جهانیان به همه انسانها سلامتی و امید به زندگی عطا فرماید . همگی دعا کنید
  • بدون نام
  • ۸ تیر ۱۳۹۲
    ارزوی من شفای همه ی بیمارانه
  • علی
  • ۳۱ خرداد ۱۳۹۲
    شفای همه ی مریضا
  • فرزاد حقیقی
  • ۳۱ خرداد ۱۳۹۲
    سلام با تشکر از اطلاع رسانی خوبتان
  • kiana
  • ۲۴ خرداد ۱۳۹۲
    امیدوارم خداوند تمامی بیماران را شفا بده و هیچ خانواده ای را داغ دارعزیزش نکنه دوست منم برای مداوا داره میره لندن شیمی درمانی کرده و تور کوچک شده که بتونه جراحی کنه خواهش میکنم براش دعا کنید برای همه دعا کنید در ضمن از ااطلاعات مفیدتان خیلی ممنون.
  • شایان
  • ۱۸ خرداد ۱۳۹۲
    لطفا برای بردارم من دعا کنید او تومور داره تنها ارزوی من اینه که برادرم از این مریضی بدش نجات پیدا کنه
  • پژمان
  • ۸ خرداد ۱۳۹۲
    خدا همه بیمارها رو شفا بده ، آرزوی سلامتی برای همه هموطنان
  • بدون نام
  • ۶ خرداد ۱۳۹۲
    سلام جدیدا متوجه شدم پدرم تومور مغزی داره اون بهترین وکاملترین مراقبتهای لازم رواز خودشداشته است ولی حالا.... تورابه خدا دراین ماه رجب برای همه مریضا دعا کنین بابای عزیز مراهم او بهترین پدر ونمونه کامل محبت وتلاش است
  • سينا
  • ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲
    من تومور بدخيم تو سرم دارم.خواهشا برام دعا كنيد
  • بیژن
  • ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲
    بسیار خوب بودمتشکرم وممنونم بسیار کامل، با ارزش و سودمند.
  • بدون نام
  • ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲
    از اطلاعاتی که ارائه نمودید سپاسگزارم
  • سحر
  • ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۲
    salam chand sali ast k dar ghesmati az saram bar amadegi kochaki pyda kardam in bar amadegi mitavanad tomor bashad ya ghesmati az jomjome ast?
  • محمد رضا سوري
  • ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۲
    مطالب بسيار مفيد بود دوست عزيز من نيز چند روزاست دچار تومور مغزي گليوما شده است خواهشمندم براي ايشان دعا كنيد0
  • فرزانه
  • ۴ اردیبهشت ۱۳۹۲
    سلام . دوست من تومور بدخیم داره امکان خوب شدنش چند درصده؟
  • setare
  • ۳۰ فروردین ۱۳۹۲
    من دختري 26 ساله ام تومور مغزي نجام دادم ولي از لحاظ حركتي دچار مشكل شده ام ولي خوبم خداروشكر برام دعا كنيد زودتر عادي شم
  • مهدی
  • ۲۸ فروردین ۱۳۹۲
    سلام پدر من هم تومور مغزی عمل کرده براش دعا کنین اخه اون همه کس منه خدارو شکر تومورش خوشخیم بود
  • فقط خدا
  • ۲۸ فروردین ۱۳۹۲
    برای پدرام عشق منم دعا کنید.دکتر گفته تومور مغزی خوش خیم داره..شب و روز ندارم باورم نمیشه ...امیدم فقط به خداست...دعا کنید سلامتیشو بدست بیاره...ایشالا. همه مریضا شفاپیدا کنن و هیچکس درد کشیدن عزیزشو نبینه....
  • بدون نام
  • ۲۷ فروردین ۱۳۹۲
    خدا همه بیمارارو شفا بده
  • parichehr
  • ۲۵ فروردین ۱۳۹۲
    برای همسر م دعاکنید26سالشه.
  • parichehr
  • ۲۵ فروردین ۱۳۹۲
    سلام.همسر من سمت چپ سرش بالای مخچه تومر خوش خیم داره.دکتربهش6ماه قرص داده بعدش اگه خوب نشد شیمی درمانی و اگه بازجواب نداد مرحله اخرجراحی.ایا راهی هست؟ایا شیمی درمانی بدتربیماری را نمیکندوممنون میشم کمکمون منید.ما تازه 6 ماهه ازدواج کردیم؟؟؟
  • دختر ۲۶ ساله
  • ۲۴ فروردین ۱۳۹۲
    باسلام و تشکر از زحمات بی دریغتان...آیا درد در نقطه ای از نیمکره چپ سر پشت چشمها بدون تهوع و استفراغ نشانه تومور هست ؟ درحالیکه ‏CTاسکن سالم بودن رانشان میدهدوپزشکان چشم گوش حلق بینی و دندان سلامت را بیان میکنند، پس علت سردرد که روزها ادامه دارد وبعد ساعاتی باز میگردد چیست؟از لحاظ عمومی هم در وضعت مطلوبی قراردارم ،خواهش میکنم در باره اینگونه سردردها اطلاعاتی ارائه دهید ..
  • مریم
  • ۱۹ فروردین ۱۳۹۲
    باسلام و تشکر از اطلاعات خوبتون می خواستم بدونم عوارض جانبی بعداز درمان چیست و ایا درمانی براش وجود داره چون مادرم4سال پیش به سرطان مغز(متاستاز سینه)مبتلاشدسال پیش هم سکته مغزی کرد در حال حاضر حافظه کوتاه مدتش مختل شده و خدا میدونه ما همیشه برای شفای مادرم و تمام مریضا علی الخصوص مادرای عزیز دعا میکنیم التماس دعا
  • دوست
  • ۱۸ فروردین ۱۳۹۲
    با تشکر مطالب بسیار جامع و گامل بود .
  • بدون نام
  • ۱۶ فروردین ۱۳۹۲
    سلام.پدرم 2 ماه پیش عمل تومور مغز داشت.خدارو شکر العان حالش خوبه بعد از اینکه متوجه شدیم تومور داره خیلی وحشت کردم.یخ زدم.تا یه هفته اصلا نخوابیدم.حتما خیلی ها این تجربه رو داشتن. اما دوستای گلم از تومور مغزی نترسید.می دونم سخته اما باید بسپاریدش به خدا و توکل کنید.من با گفتن این جمله آرامش پیدا می کردم : خدایا هر چه صلاح میدونی همونه .سپردم به تو خدایا همه ی مریضا رو شفا بده.انش ا...
  • شهريار
  • ۱۲ فروردین ۱۳۹۲
    خوب بود من لذت بردم
  • شهريار
  • ۱۲ فروردین ۱۳۹۲
    خوب بود
  • بدون نام
  • ۲۲ اسفند ۱۳۹۱
    ممنون از مطالبتون.خدا همه مریضارو شفا بده ایشالا.
  • کیمیا
  • ۱۶ اسفند ۱۳۹۱
    سلام ممنون از اطلاعاتتون.برادرم تومور مغزی داره دکتر ایشونو عمل کرد ولی فقط نصف تومورشو خارج کرد چون نصف باقی مونده تومورش توی قسمت حساسی از مغزش قرار داشت و میگفت در آوردنش خطرناکه الان داره جلسات رادیو تراپی شو میره.جلسه 18 از 30 هستش.توروخدا براش دعا کنید.کامیاب داداشی کوچولوی من فقط 20 سالشه.خدا انشالا همه مریضارو شفا بده
  • مینو
  • ۱۵ اسفند ۱۳۹۱
    باسلام وتشکر دیروز متوجه شدیم که پدرم تومور داره وضعیتشم حاده انشاالله همه مریضا شفا پیدا کنن پدر منم شفا پیدا کنه التماس دعای فراوان
  • زهرا
  • ۱۰ اسفند ۱۳۹۱
    تومور مغزی دارم
  • محمد
  • ۷ اسفند ۱۳۹۱
    سلامم بابای من مدتیه دچار این مشکل شده است :-* اوایل گوششان صدا می کرد و وقتی ام ار ای گرفتیم مشخص شد که توموری در معز وجود دارد هنوز تو نوبت عمل هستیم و معلوم نیست کی نوبتمان شود
  • نسرین
  • ۲ اسفند ۱۳۹۱
    ایا عمل جراحی تومور محدودیتی برای بیماران دیابتی وقلبی عروقی داره
  • آزاده
  • ۲۹ بهمن ۱۳۹۱
    خدایاااااااااااااااااااا همه مریضارو شفا بده...
  • شیوا
  • ۲۹ بهمن ۱۳۹۱
    واقعا عالی بود فقط در مورد مدت درمان و احتمال خوب شدن کامل اگر امکان دارد مطالبی را قرار دهید
  • ندا
  • ۲۹ بهمن ۱۳۹۱
    ممنون از مطالبتون والتماس دعابرای پدرم
  • رويا
  • ۲۸ بهمن ۱۳۹۱
    سلام مي خواستم بدونم آيا علايم بيماري مثل سردرد و كاهش بيماري و.... پس از اتمام دوره درمان كاملا از بين ميره ؟ ممنون
  • بدون نام
  • ۲۸ بهمن ۱۳۹۱
    عالی بود دستتون درد نکنه ،متاسفانه مادر منم دوبار جراحی شده خدا رو شکر مشکلی نداره فقط دکترش میگه محل جراحی آلوده هستش نمیدونم چقدر خطرناکه امیدوارم خداوند بزرگ همه بیماران رو شفا بده مادر منم شفا بده انشاالله
  • بدون نام
  • ۲۴ بهمن ۱۳۹۱
    التماس دعا. خیلی زیاد.
  • javad
  • ۲۳ بهمن ۱۳۹۱
    من خانم یکی از دوستام از تاجیکستان مبتلا به تومور بود اوردمش مشهد عمل کرد بااینکه دیدش کم شده بود وسمت راست بدنش کم تحرک بود الحمد الله خوب شد
  • فاطمه
  • ۲۳ بهمن ۱۳۹۱
    سلام.من سردرد های مزمنی دارم.اما فقط در ناحیه چپ سرم.به طوری که مجبور میشم استامونوفین مصرف کنم.آیا این میتونه علامت تومور باشه؟
  • فاطمه
  • ۲۱ بهمن ۱۳۹۱
    سلام . من مدتی است دچار سر درد شدم . بعضی وقتا که عصبی میشم سر درد سراغم میاد بعضی وقتا هم خود به خود. و با شروع سر درد پشت گردنم یعنی دو طرف گودی پشت سرم خیلی درد میکنه به حدی نگه داشتن گردنم برام سخته موقع دراز کشیدنم به هیچ طرفی راحت نیستم . اگه میشه خواهشا در این مورد برام توضیح دهید .ممنون
  • حمید
  • ۱۹ بهمن ۱۳۹۱
    سلام یکی از عزیزانم دچار توموری شده که بینایش کم شده لطفن توضیح دهید
  • anna
  • ۱۷ بهمن ۱۳۹۱
    aali bud merci az deghat o hoselatun
  • آناهیتا
  • ۱۷ بهمن ۱۳۹۱
    بابت توضیحات مناسب و مفهومتون ممنون
  • mehdi
  • ۱۶ بهمن ۱۳۹۱
    vaqean mamnonam,aaaaaaaaaaaaalllllllllliiiiiiiiiiiiiiii booooooooodddd
  • امیر
  • ۱۶ بهمن ۱۳۹۱
    همه زندگیم عشقم برای جراحی رفت ایتالیا اما جراح میگه30درصد احتمال خوب شدن داره تازه فلج میشه مقالتون امیدوارم کرد دوستای خوبم برای parva هم دعا کنید همه چیزمه بدون اون میمیرم
  • بدون نام
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۱
    فقط واسه ما دعا کنید
  • اتنا
  • ۱۴ بهمن ۱۳۹۱
    سلام من17 سالمه چندروزیه ای دردشدیدی توشقیقه ی سمت راستم احساس میکنم.گاهی هم سرگیجه دارم.می خواستم بدونم اینا میتونه نشو نه های اولیه ی تومور باشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بدون نام
  • ۱۳ بهمن ۱۳۹۱
    بسیار عالی واموزنده
  • هادی
  • ۹ بهمن ۱۳۹۱
    باتشکر.دوست من تومورخوش خیم داره جراحی واسش مشکلی ایجادنمیکنه
  • minar
  • ۸ بهمن ۱۳۹۱
    من 5 سال پیش تومور آستریستوما درجه 3 داشتم .جراحی و رادیو تراپی و دارو درمانی کردم الان خوبم و اثری از تومور نیست.
  • ن.فرجی
  • ۸ بهمن ۱۳۹۱
    باسلام واحترام. خیلی عالی بود
  • طاهره
  • ۸ بهمن ۱۳۹۱
    سلام نامزد من سردرد شدیدی داشت دکترا شک کردن که تومور داره من خیلی میترسم کلی گریه میکنم.هنوز امید دارم که نباشه.تورو خدااااا خیلی دعا کنید.
  • حمید
  • ۸ بهمن ۱۳۹۱
    متاسفانه برادر خانمم مبتلا شده،این مقاله خیلی کمکم کرد.متشکرم
  • بدون نام
  • ۴ بهمن ۱۳۹۱
    سلام خیلی ممنون ازاطلاعات خوب شما که مارا درجریان تورمغزی پدرم قرارداده است وباید پذیرفت که اینها واقعیتهای زندگی است وباید تحمل وتوکل بخدا نمود خداوند حافظ جامعه علمی کشور باشد پدرم دوهفته است تومور مغزی درنیمکره چپ دارد ودکترتشخیص عمل کرانیوتومی انجام می دهدودرحال حاضر دست راست بی حس شده ونوع ودرجه و....هنوز مشخص نیست لطفا راهنمائی بفرمایئد از موفقیت عمل وعوارض ویا بهبود کامل باتوجه به تجاربی دارید متشکر قاسمی ازتهران
  • بدون نام
  • ۲ بهمن ۱۳۹۱
    سلام من 3 ماه پيش متوجه تومور در مخچه وبصل النخاع شدم احتمالا از نوع اپانديوم پزشكان اعتقاد دارند جراحي خطرناك است حالا پس از گذشت 3 ماه علائم مانند سرگيجه وتهوع و دوبيني كاهش يافته آيا اين كاهش علائم دليل خاصي دارد؟
  • foroozan
  • ۳۰ دی ۱۳۹۱
    that was so good
  • م.و
  • ۲۸ دی ۱۳۹۱
    مطالب به من كمك كردند، تشخيص ٤ سال پيش تومور پسر٨ ساله من اپانديموم بود كه با راديوتراپي بسيار كوچك شد ولي امسال مجدد رشد كرد، ناگزير از جراحي شديم كه بخش كمي از آن را برداشتند و متاسفانه بيناييش رو از دست داد، تشخيص پاتولوژي مجدد آستروسيتوماي پيلوسيتيك است، نظر به مطالب شما اين بافت تومور جديد احتمالاً به علت پرتودرماني قبلي است. اميدوارم اينبار به شيمي درماني جواب خوب بدهد. تو رو خدا خيلي دعاش كنيد 
  • محمد
  • ۲۶ دی ۱۳۹۱
    عالی بود.من بعضی وقتا سردردهایی تقریبا وسط سرم مایل به سمت چپ دارم و این درد به ناحیه ی چپ گیجگاه و چشم و گوش وقسمت چپ گردنم هم اثر میذاره؛جوری که شبیه به گرفتگی رگ باشه البته این دردها با مسکن معمولی برای چند روز اروم میشه ولی باز شروع میشه حدود 1سال اینجوریم ممکن این علائم از تومور باشه؟
  • sarina
  • ۲۵ دی ۱۳۹۱
    slm merc babate in etela ate daghigheton vaghean khb bud.tashakor
  • حامد محمدی
  • ۱۸ دی ۱۳۹۱
    بسیار خوب بود امیدوارم بیماران بهبود یابند
  • سامان
  • ۱۷ دی ۱۳۹۱
    با تشکر از شما. خواستم بدونم آیا تومور خوش خیم قابل درمان هست یا نه؟
  • سعید
  • ۱۶ دی ۱۳۹۱
    خیلی علی بود کلی اطلاعات کسب کردم باز هم از این کار ها بکنید.
  • حمید
  • ۱۲ دی ۱۳۹۱
    با تشکر از شما وبه امید بهبود بیماران .اگر در خصوص تغذیه بیشتر بحث شود سپاسگزار خواهم بود .
  • سایه
  • ۹ دی ۱۳۹۱
    با سلام . مطالبتون حتی برای غیر بیماران هم مفید است. متاسفانه یکی از دوستان نزدیک به این بیماری مبتلا گشته و تحت عمل جراحی قرار گرفته و متاسفانه نوع آن بدخیم است مراحل پرتو درمانی و شیمی درمانی هنوز آغاز نشده لطفا راهنمایی کنید که این بیمار 45 ساله چطور باید تغذیه کند که بتواند در برابر بیماریش استقامت داشته باشد
  • علي
  • ۵ دی ۱۳۹۱
    با سلام و خسته نباشيد خدمت شما ؛ گزاررش در مورد تومور بسيار عالي بود . اگه ميشه با ذكر منبع عنوان كنين با تشكر
  • یلدا
  • ۲ دی ۱۳۹۱
    ممنون از شما ......
  • یلدا
  • ۲ دی ۱۳۹۱
    ممنون از شما ...عالی بود
  • مارال
  • ۲ دی ۱۳۹۱
    ممنون . راهنمایی ها عالی بود
  • armin
  • ۱ دی ۱۳۹۱
    motshakeram
  • بدون نام
  • ۲۶ آذر ۱۳۹۱
    مرسی از اطلاعات خوب شما
  • بدون نام
  • ۲۳ آذر ۱۳۹۱
    سمیه هستم پدرم همچنین بیماری داشت ولی حیف دیر به وبلاگ نگاه کردم پدرم فوت کرد
  • امیر
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۱
    عالی بود الان که این مطلبو میخونم نامزدم زیر تیغ عمل هستش واقعا داغونم
  • سارا
  • ۱۴ آذر ۱۳۹۱
    من دوم دبیرستانم متاسفانه من بعضی از این علامت هارو دارم ایا داشتن تمامی این علامت ها لازمه؟
  • sahar
  • ۱۳ آذر ۱۳۹۱
    سلام.ممنونم از اطلاع رسانی خوبتون.یه مدته که من تمام علائم سرطان فغز رو دارم و حتی دکتر هم شک کرد.ام آر آی و اسکن داد،اما چیزی مشخص نشد.امکان داره توموری باشه،اما الان خودش رو نشون نده؟
  • ماری
  • ۱۱ آذر ۱۳۹۱
    سلام ممنون از اطلاعاتی که دادین من دوستم فک کنم یه تورمو خوش خیم داره نمی دونم چه طوری می تونم بهش کمک کنم اگه میشه در مورد مثبت فکر کردن و انگیزه داده به بیمار هم مطلب بزارین ممنونم ... خدایا هدیه امسال امام حسین به من برای عزاداریش شفای دوستم باشه آمین شفای همه مریضا رو از خدا خواستارم دوستون دارم بای
  • مهدی
  • ۱۰ آذر ۱۳۹۱
    ممنون از راهنمایی های خوبتون. من دوستم دیروز فهمیده تومور خوشخیم مغذی داره. به جز من با هیچ کس دیگه ای حرف نزده. من چیکار میتونم بکنم؟ آیا درسته که به خانوادش بگم. آخه اون از من خواسته که نگم. خدا ایشالا شفای تموم مریضارو بده
  • امير
  • ۸ آذر ۱۳۹۱
    ممنون از اطلاعاتي كه در اختيار گذاشتيد اميدوارم به همين صورت به كار خود ادامه دهيد
  • آزاده
  • ۷ آذر ۱۳۹۱
    بسیار مطالب خوبی بود.من نویسنده هستم و این اطلاعات بسیار مفیدی در روند نوشتنم که داستانی در باره ی این بیماریست بود.ممنونم از این اطلاعات
  • بدون نام
  • ۴ آذر ۱۳۹۱
    انشا اله روزی برسه هیچ کسی مریض نشه...دوستم تو سرش یه تومور داره براش دعا کنید توروخدا
  • بدون نام
  • ۱۷ آبان ۱۳۹۱
    مرسی .خیلی خوب بود
  • بهنام
  • ۱۵ آبان ۱۳۹۱
    خیلی خوب بود.
  • بدون نام
  • ۱۵ آبان ۱۳۹۱
    خداوند خیرتان بدهد و همه مریضها راشفا دهد
  • عباسی
  • ۱۳ آبان ۱۳۹۱
    مفید بود ممنونم
  • مجتبی کبودی
  • ۱۱ آبان ۱۳۹۱
    باسلام خواهشمندم ما را راهنمایی کنید مدت دو سال است که پسرم امیر حسین که 6سال داره دچار تومور پشت چشمی گلیوما شده و متاسفانه این تومور به نزدیکی کیاسما رسیده و پزشک ها قادر به عمل جراحی نیستند آیا این نوع بیماریها قابل درمان هستند؟ (با سایبر نایف یا شیمی درمانی) با تشکر فراوان
  • مسنا
  • ۳ آبان ۱۳۹۱
    بسیار عالی بود من تومر مغزی خوش خیم داشتم و4سال پیش عمل شدم الان از نظر جسمی مشکلی ندارم فقط هرز گاهی سردرد های شدیدی می گیرم که در بینایم اختلال ایجاد می شود تا جای که احساس می کنم چیزای رنگی میبینم من تا یک سال پیش قرص کارپامازپین مصرف می کردم ایا تومر من برگشته یا احتمال دارد برگردد
  • امیر
  • ۱ آبان ۱۳۹۱
    اطلاعات خوبی بود.ممنون. به امید بهبودی کامل برای همه کسانی که درگیر این مسئله هستند.
  • احمد
  • ۲۳ مهر ۱۳۹۱
    ممنون
  • حامد
  • ۲۱ مهر ۱۳۹۱
    با سلام اول از همه از اطلاعات شما تشکر میکنم یک سوالی دارم من پدرم دچار تومور مغزی شد از نوع گیلا پلسما مولتی فور در سمت چب مغز عمل جراحی پرتو درمانی شیمی درمانی انجام دادیم ولی متاسفانه جواب نداد و پدرم یعد از یک سال نیم فوت کردند سوال من این ایا احتمال ارثی بودن دارد ایا احتمال این که ما هم دچار این تومور بشیم هست یا نه ؟ و ایا راهی برای جلوگیری وپیشگیری وجود دارد یا خیر با تشکر
  • بدون نام
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۱
    ممنون
  • بدون نام
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۱
    خیلی بدبود
  • سمیه الماسی
  • ۱۱ مهر ۱۳۹۱
    بسیار مفید برد.ممنرن
  • بدون نام
  • ۸ مهر ۱۳۹۱
    عالي بو د.ممنونم.
  • الهام
  • ۵ مهر ۱۳۹۱
    سلام.من پدرم 3 بار تومور مغزی داشته اند که بار اول خوش خیم و بار 2 و 3 بدخیم شده است.که بعد از بار سوم 40 جلسه پرتو درمانی کردند اما بعد از 6 ماه تومور به ران راستشان سرایت کرد که با بی حسی عمل شدند .اما باز هم بعد از 1 ماه تومور به مغزشان زد و دکتر ایشان میگویند دیگر امکان عمل شدن وجود ندارد.تومور به شدت در حال رشد است.تعادل جسمانی ندارند و کنترل ادرارشان از بین رفته و در تکلم دچار مشکل شده اند.و خوابشان زیاد است.داروهایشان سدیم والپروآد و فنی تویین است و 20 عدد آمپول دگزامتازون زده اند.لطفا راهنماییم کنید چیکار کنم؟آیا درمانی هست؟دکتر میگوید به مرور آنقدر خوابشان زیاد میشود که به کما میروند.آیا صحت دارد؟ ممنونم از مطالب جامعتان
  • mehdi
  • ۲۴ شهریور ۱۳۹۱
    slm mc az etelaateton man az parsal be hamin moshkelati ke goftin dochar shodam dr magzo asab ham raftam mri raftam ama hichi neshon nadad avayel in jariyanat kam bod ama hala in dardha o halate tahavo zeyad shode mikhastam bebinam etefag meyofte dafeye aval to mri chizi neshon nade badan ba bozorg shodan tomor in halat ha bad tar she
  • مینا
  • ۱۹ شهریور ۱۳۹۱
    اطلاعات خوبی بود با تشکر
  • مینا
  • ۱۵ شهریور ۱۳۹۱
    خیلی مفید بود
  • امیر
  • ۱ شهریور ۱۳۹۱
    متشکرم عالی بود
  • مهدی
  • ۲۵ مرداد ۱۳۹۱
    واقعا ممنونم من تازه از تومور مغز پدرم خبر دار شدم اطلاعات خوبی دریافت کردم
  • مهدی
  • ۲۵ مرداد ۱۳۹۱
    واقعا ممنونم من تازه از تومور مغز پدرم خبر دار شدم اطلاعات خوبی دریافت کردم
  • افخم
  • ۲۱ مرداد ۱۳۹۱
    با تشكر درباره مراقبتهاي بعد از عمل توضيحي ندادين
  • معصومه
  • ۱۷ مرداد ۱۳۹۱
    سلام خسته نباشيد نامزد من تومور وغزي داره نمونه برداري هم كردن گفتن خطر داره عمل بشه - ميخواستم ببينم تا چند وقت احتمال زنده موندنش هست - ممنونم
  • هستی
  • ۲۶ تیر ۱۳۹۱
    مطالب خیلی کلی بود
  • bahar
  • ۲۵ تیر ۱۳۹۱
    عالی بود ممنون
  • yasreh
  • ۱۲ تیر ۱۳۹۱
    خیلی ممنون واقعا مفید بود
  • فرشید
  • ۶ تیر ۱۳۹۱
    تب کردن بعداز جراحی تومور مغزی نشانه چیست
  • آرزو
  • ۲۲ خرداد ۱۳۹۱
    mikhastam bedonam age kasi astrocytoma no`e glioblastomas dashte bashe age amal beshe khob mishe?amalesh khatarnake?dr hazeghi hast k in amal ro anjam bede?kheili fori niaz daram.mikhstam bedonam doctor samii in amal ro ghabol mikone?
  • محمد علی
  • ۱۳ خرداد ۱۳۹۱
    بسیار کامل، با ارزش و سودمند.
  • معصومه غنی زاده
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱
    از اطلاعات بسیار خوبی که دراختیار عموم می گذارید واقعاً سپاسگزارهستم .مطالب فوق العاد کامل و جامع بود. باسپاس
  • معصومه غنی زاده
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱
    با سلام از اطلاعات بسیار خوبی که در اختیار ما می گذارید بسیار سپاسگذارم.
  • رضایی
  • ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱
    باسلام وتشکرازدرج مطالب باارزش یک ماه قبل باشروع سردردهای مادرم وانجام آزمایشات باتشخیص تومور گیلیابلاستوما تحت عمل جراحی قرارگرفت ، پزشک مربوطه شروع رادیوتراپی رادردستورکارقرارداده است ، پیشنهادوراهنمایی های شما باعث دلگرمی من ومادرم خواهدشد . سپاسگزارم
  • رامین
  • ۳۱ فروردین ۱۳۹۱
    من سوالی داشتم. من 3 هفته پیش جراحی تمور داشتم که 3 ماه پیش متوجه وجودش شده بودم . تمور بعد از برداشتن نوعش مشخص شد . که از گروه gangaiol هستش .میشه توضیحی راجع این نوع تمور بدهید ؟؟ ممنون
  • مهنوش
  • ۲۶ فروردین ۱۳۹۱
    خیلی عالی بود
  • عرفان
  • ۱۵ فروردین ۱۳۹۱
    واقعا عالی بود خواهشمند است درخصوص مراقبت بعد از عمل جراحی تومور مغز کودکان مطالب بیشتری ارایه گردد
  • سعید.م
  • ۸ فروردین ۱۳۹۱
    سلام با تشکر از شما میخواستم در مورد عوارض پرتو درمانی سوال کنم.
  • محمد
  • ۲۲ اسفند ۱۳۹۰
    عالي بود
  • رامین
  • ۱ اسفند ۱۳۹۰
    سلام بنده رامین هستم .ساکن امریکا . 2 ماه قبل متوجه شدم یک تمور در ناحیه تکلم در سمت چپ مغزم رشد کرده و دارای ورم هست . سایز تمور به اندازی یک گردوی کوچک هستش . قرار شد جراحی شوم ولی در اخرین MRI متوجه شدن که ورم تمور کم شده. دارو های که مصرف میکنم عبارتند از : pantoprazole 40mg- levetiracetam 1000mg -dexamethasone 1mg - naproxen 500mg میخواستم نظر شما رو راجع تمور م بپورسم ....
  • اشکان
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۰
    عالی بود ممنون
  • اشکان
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۰
    عالی بود ممنون
  • اشکان
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۰
    عالی بود ممنون
  • اشکان
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۰
    بسیار خوب بودمتشکرم وممنونم
  • الهه
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۰
    عالی بود باتشکر از شمابابت اطلاعات جامعی که قراردادید
  • بدون نام
  • ۲ بهمن ۱۳۹۰
    خیلی جامع بود.ممنون
  • سمیه
  • ۱۹ دی ۱۳۹۰
    بسیار مفید بود .سپاس گزارم و امید وارم بیماران بهبود یابند
  • ايلار
  • ۱۴ آذر ۱۳۹۰
    عالي بود كلي اطلاعات كسب كردم
ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 2 + 4

مقالات آنچه باید دربارۀ تومورهای مغزی بدانید
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء