موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > مقالات > دئودورانت‌ها یا ضدعرق‌ها و سرطان پستان (پرسش‌ و پاسخ‌)
دئودورانت‌ها یا ضدعرق‌ها و سرطان پستان (پرسش‌ و پاسخ‌)

دئودورانت‌ها یا ضدعرق‌ها و سرطان پستان (پرسش‌ و پاسخ‌)

Antiperspirants/Deodorants and Breast Cancer: Questions and Answers

نکته‌های کلیدی:

  • هیچ تحقیقی وجود ندارد که بین ضدعرق‌های زیر بغل و دئودورانت‌ها و ابتلا به سرطان پستان ارتباطی قطعی نشان دهد (به پرسش 1 مراجعه کنید).
  • مطالعه‌های تحقیقی در مورد ضد عرق‌های زیربغل و دئودورانت‌ها و سرطان پستان انجام شده و نتایج متناقضی به‌دست آمده است (به پرسش 3 مراجعه کنید).

1. آیا ضدعرق‌ها و دئودورانت‌ها موجب بروز سرطان پستان می‌شوند؟

برخی مقاله‌ها در روزنامه‌ها و اینترنت هشدار داده‌اند که ضدعرق‌های زیر بغل (موادی که عرق زیربغل را کاهش می‌دهند) یا دئودورانت‌ها (موادی که بوی ناخوشایند را از بین می‌برند) موجب ابتلا به سرطان پستان می‌شوند . گزارش‌ها نشان داده‌اند که این تولیدات حاوی مواد مضری است که از طریق پوست جذب مي‌شوند یا از شکاف‌های ایجاد شده بر اثر اصلاح، ‌وارد بدن می‌شوند. بعضی دانشمندان نیز بیان کرده‌اند که محتویات خاصی در ضدعرق‌های زیربغل و دئودورانت‌ها احتمال دارد با سرطان مرتبط باشد، زیرا از آنها در ناحیه‌ای نزدیک پستان استفاده می‌کنند.

به هر‌حال، پژوهشگران  هنوز هیچ‌ دليل قطعی، مبنی بر ارتباط استفاده از ضد عرق‌های زیربغل یا دئودورانت‌ها با ابتلا بعدی به سرطان پستان، به‌دست نياورده‌اند. ادارۀ غذا و دارو (FDA) که قوانین مربوط به غذا، مواد آرایشی بهداشتی، دارو و خدمات دارویی را تنظیم می‌کند، به‌ هیچ‌ دليل یا یافتۀ تحقیقی مبنی بر تأثیر محتویات ضدعرق‌های زیربغل یا دئودورانت‌های بر ابتلا به سرطان، دست نیافته‌ است.

2. دانشمندان از تركيبات ضدعرق‌ها و دئودورانت‌ها چه می‌دانند؟

در ضدعرق‌ها از ترکیبات آلومینیومی، به‌عنوان محتویات فعال، استفاده می‌کنند. این ترکیبات سدی موقت در مجرای عرق تشکیل می‌دهند که از جریان یافتن عرق به سطح پوست جلوگیری می‌کند. بعضی پژوهشگران مي‌گويند این ترکیبات آلومینیومی که اغلب در پوست نزدیک پستان استفاده از آن می‌شود،‌ بعید نیست که پوست آن را جذب کند و منجر به تأثیرات شبه استروژنی (هورمونی) شود . چون استروژن موجب تشدید رشد سلول‌های سرطان پستان مي‌شود، بعضی دانشمندان فكر مي‌كنند شايد ترکیبات آلومینیومی موجود در ضدعرق‌ها در رشد سرطان پستان نقش داشته باشد .

برخی تحقیقات بر «پارابن‌ها» که مواد نگهدارندۀ موجود در بعضی دئودورانت‌ها و ضدعرق‌ها هستند و معلوم شده است که شبیه استروژن در سلول‌های بدن عمل می‌کنند، متمرکز شده‌اند.  اگرچه از پارابن‌ها در بسیاری از تولیدات دارویی، غذایی و آرایشی هم استفاده می‌کنند، ولی طبق گزارش‌های ادارۀ غذا و دارو آمریکا، بيش‌تر انواع مهم دئودورانت‌ها و ضدعرق‌ها پارابن ندارند. مصرف کنندگان بروشور این محصولات را مطالعه کنند تا ببینند آیا دئودورانت یا ضدعرق محتوی پارابن است یا نیست. پارابن‌ها معمولاً از نامشان به آسانی قابل تشخیص هستند. مثل متیل پارابن، ‌پروبیل پارابن، بوتیل پارابن یا بنزیل پارابن.

مطالعه‌ای تحقیقاتی در سال 2004، در این مورد که شايد پارابن‌ها در بافت‌ پستان تشکیل شوند، بررسي‌هايي انجام داد؛ محققان در این مطالعه‌ پارابن‌ها را در 18 تا 20 نمونه از بافت تومورهای پستانی انسان پیدا کردند،  ولي این تحقیق ثابت نکرد که پارابن‌ها به تومورهای پستان منجر می‌شوند . پژوهشگران در این مطالعه، بافت‌های سالم پستان یا بافت‌های مناطق دیگر بدن را بررسي نکردند و نشان ندادند که پارابن‌ها تنها در بافت‌های سرطانی پستان یافت می‌شوند . علاوه برآن، این تحقیق منبع این پارابن‌ها را نيز مشخص نکرد، و معین نکرد که ايجاد این پارابن‌ها در نتیجۀ استفاده از دئودورانت‌ها یا ضدعرق‌ها است.

برای پاسخ به این پرسش که استفاده از دئودورانت‌ها یا ضدعرق‌ها به ایجاد پارابن و ترکیبات آلومینیومی در بافت پستان منجر می‌شود یا نه، تحقیقات بيش‌تري لازم است. همچنین، ‌برای مشخص کردن اینکه این مواد شیمیایی DNA را در برخی سلول‌ها تغییر می‌دهند یا منجر به تغییرات سلولی ديگري در پستان می‌شوند تا سرطان پستان ایجاد شود، تحقیقات بيش‌تري لازم است.

3. دانشمندان از ارتباط ضدعرق‌ها یا دئودورانت‌ها با سرطان پستان چه آموخته‌اند؟

در سال 2002، نتایج یک مطالعۀ تحقیقاتی در مورد ارتباط ضدعرق‌ها / دئودورانت‌ها با سرطان پستان،‌ منتشر شد. در این بررسی هیچ نشانه‌ای از افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط با استفادۀ زنان از ضدعرق‌های زیر بغل یا دئودورانت‌ها يافت نشد. همچنین، نتایج این تحقیق افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط با استفاده از تیغ و دئودورانت یا ضدعرق‌ زیر بغل، یا استفاده از ضدعرق یا دئودورانت یک ساعت پس از اصلاح با تیغ، را نشان نداد. این نتایج براساس مصاحبه با 813 زن مبتلا به سرطان پستان و 793 زن بدون سابقۀ سرطان پستان، به‌دست آمد.

یافته‌های مطالعۀ تحقیقاتی دیگری كه میزان اصلاح زیربغل و استفاده از ضدعرق / دئودورانت را در 437 بازماندۀ سرطان پستان بررسی ‌کرد، ‌در سال 2003 منتشر شد. این مطالعه نشان داد که سن تشخیص سرطان پستان در زنانی که از این محصولات استفاده و زیر بغلشان را بيش‌تر اصلاح می‌کردند، ‌به‌طور مشخص، پایین‌تر بود. افزون بر آن،‌ زنانی که هر دو عادت بهداشتی مربوط به زیربغل را قبل از 16 سالگی آغاز كرده بودند، نسبت به کسانی ‌که دیرتر اقدام کردند، در سن پائین‌تری به سرطان پستان مبتلا شدند. اگرچه این نتایج نشان می‌دهند که اصلاح زیربغل همراه با استفاده از دئودورانت / ضدعرق ممکن است با سرطان پستان مرتبط باشد، ولی یک ارتباط قطعی را بین استفاده از این عادت‌های بهداشتی و سرطان پستان نشان نمی‌دهند.

در سال 2006، پژوهشگران استفاده از ضدعرق و عوامل دیگر را در 54 زن مبتلا به سرطان پستان و 50 زن بدون سرطان پستان، بررسی کردند. این مطالعه نشان داد هیچگونه ارتباطی بین استفاده از ضدعرق و خطر ابتلا به سرطان پستان وجود ندارد. ولی، سابقۀ خانوادگی و استفاده از قرص‌های ضدبارداری با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط است.

از آنجا که مطالعه‌های پیرامون ارتباط ضدعرق و دئودورانت با ابتلا به سرطان پستان به نتایج متناقضی رسیده‌اند، برای تحقیق دربارۀ این ارتباط و دیگر عوامل دخیل، تحقیقات بيش‌تري لازم است.


ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 3 - 7

مقالات دئودورانت‌ها یا ضدعرق‌ها و سرطان پستان (پرسش‌ و پاسخ‌)
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء