سرطان مثانه

سرطان مثانه رشد غیرطبیعی سلولها در بدن را سرطان می‌نامند. سرطان مثانه مشخصاً از لایه پوشاننده داخلی مثانه، عضوی که محل ذخیرة ادرار پس از عبور از کلیه‌ها می‌باشد، شروع می‌شود. بیشتر سرطان‌های مثانه زود تشخیص داده می‌شوند، در این مرحله درمان کامل موفقیت‌آمیز است و بیماری به خارج از مثانه توسعه نیافته است. اما سرطان مثانه تمایل به رشد مجدد دارد بنابراین انجام معاینات عمومی به‌طور منظم از اهمیت خاصی برخوردار است.

علائم هشدار : وجود خون در ادرار

علائم هشدار : وجود خون در ادرار وجود خون در ادرار چه توسط چشم دیده شود و یا با آزمایشات روتین تشخیص داده شود می‌تواند یکی از علائم سرطان مثانه باشد. ادرار ممکن است تیره‌تر از معمول،‌به رنگ قهوه‌ای یا به ندرت به‌طور واضح قرمز به نظر بیاید معمولاً وجود خون در ادرار به علت سرطان مثانه نمی‌باشد و دلایل دیگری وجود دارد. این دلایل شامل ورزش، ضربه،‌ عفونت،‌ اختلالات خونی و یا کلیوی، یا داروها مانند رقیق‌کننده‌های خون می‌باشند.

علائم هشدار : وجود تغییراتی در مثانه

علائم هشدار : وجود تغییراتی در مثانه شکایت‌ها از مثانه معمولاً دلایلی غیر از سرطان دارند. اما سرطان مثانه گاهی می‌تواند تغییراتی در عادت‌های ادراری ایجاد کند این تغییرات شامل موارد زیر است:
• احساس نیاز شدید به دفع ادرار با حجم کم یا بدون دفع ادرار
• احساس نیاز به دفع ادرار بیشتر از معمول
• وجود درد هنگام دفع ادرار
• مشکل در دفع ادرار

عفونت مجاری ادراری یا سنگ کلیه می‌تواند شکایات مشابهی را ایجاد کند اما هر کدام از این بیماری‌ها درمان مخصوص خود را دارد.

عوامل خطر: سیگار

عوامل خطر: سیگار اگرچه علت دقیق بروز سرطان مثانه ناشناخته است، اما کشیدن سیگار یکی از عوامل خطر می‌باشد افرادی که سیگار می‌کشند 4 برابر افرادی که دخانیات استعمال نمی‌کنند مبتلا به سرطان مثانه می‌شوند. مواد شیمیایی موجود در دود تنباکو از طریق ریه‌ها وارد جریان خون شده و سپس توسط کلیه‌ها به درون ادرار سرازیر می‌شوند. در مثانه این مواد شیمیایی مضر تغلیظ و باعث آسیب سلولی شده و می‌تواند منجربه بروز سرطان مثانه شوند.

عوامل خطر: تماس با مواد شیمیایی

عوامل خطر: تماس با مواد شیمیایی تحقیقات نشان داده‌اند که شانس ابتلا به سرطان مثانه با بعضی از مشاغل بالا می‌رود کارگران فلزکار، مکانیک‌ها و آرایشگرها مشاغلی هستند که امکان تماس با مواد شیمیایی که باعث بروز سرطان مثانه می‌شوند را دارند. اگر با رنگ کار می‌کنید یا در صنعت پلاستیک،‌ نساجی و چرم یا نقاشی هستید از پیروی کردن دستورالعمل‌های ایمنی که باعث کاهش تماس شما با مواد شیمیایی خطرناک می‌شوند اطمینان حاصل کنید. استعمال دخانیات شانس ابتلا به سرطان را به دنبال تماس با مواد شیمیایی افزایش می‌دهد

سایر عوامل خطر

سایر عوامل خطر هر کسی می‌تواند مبتلا به سرطان مثانه شود ولی فاکتورهای زیر شما را در معرض شانس بالاتری قرار می‌دهند.
• جنس: مردان 3 برابر بیشتر از زنان تمایل ابتلا به سرطان مثانه را دارند.
• سن: 9 مورد از هر 10 مورد سرطان مثانه در سنین بالای 55 سال رخ می‌دهد.
• نژاد: سفیدپوستان 2 برابر بیشتر از سیاهپوستان تمایل ابتلا دارند.
سایر عوامل شامل سابقه خانوادگی سرطان مثانه، سرطان مثانه‌ای که قبلاً درمان شده، بعضی نقائص مادرزادی در مثانه و تحریک مزمن مثانه است.

تشخیص: آزمایش

تشخیص: آزمایش هیچگونه آزمایش روتینی برای تشخیص سرطان مثانه وجود ندارد اما اگر شما در معرض خطر بالا هستید و یا نشانه‌هایی از ابتلا به سرطان مثانه داشته باشید پزشک شما در قدم اول برایتان یک آزمایش ادرار درخواست می‌کند. اگر نیاز باشد، از روشی به نام سیستوسکوپی استفاده می‌کند که به پزشک اجازه می‌دهد تا داخل مثانه را با یک لوله باریک حاوی نور که دوربینی در انتهای آن تعبیه شده ببیند.
سیستوسکوپی این امکان را می‌دهد که نمونه کوچکی از بافت مثانه (بیوپسی) برای بررسی از طریق میکروسکوپ برداشته شود.
بیوپسی (تکه‌برداری) بهترین روش برای تشخیص سرطان می‌باشد.

تشخیص: تصویربرداری

تشخیص: تصویربرداری اگر سرطان تشخیص داده شد، با تکنیک‌های تصویربرداری می‌توان نشان داد که آیا سرطان ورای مثانه توسعه یافته است. در یک پیلوگرام از تزریق ماده حاجب به داخل ورید برای مشخص کردن کلیه‌ها، مثانه و حالب‌ها (مجاری که ادرار را از کلیه‌ها به سمت مثانه می‌آورند) استفاده می‌شود. CT اسکن و MRI تصاویر دقیق‌تری از آنها می‌دهند، همچنین غدد لنفاوی که در کنار این ارگان‌ها هستند را نشان می‌دهند. در اولتراسوند (سونوگرافی) از امواج صوتی به جای تشعشع برای ایجاد تصاویر استفاده می‌شود. روش‌های تصویربرداری دیگری جهت بررسی سرطان در ریه و استخوان‌ها استفاده می‌شود.

انواع سرطان مثانه

انواع سرطان مثانه انواع اصلی سرطان مثانه براساس نوع سلول درگیر نامگذاری شده‌اند. شایع‌ترین آنها کارسینوم سلول‌های ترانزشینال می‌باشد که سرطان در سلول‌های پوشانندة جدار داخلی مثانه ایجاد می‌شود کارسینوم سلول‌های فلسی شکل (اسکواموس) و آدنوکارسینوم به ندرت ایجاد می‌شوند.

مرحله‌بندی سرطان مثانه

مرحله‌بندی سرطان مثانه مرحله 0 : سلول‌های سرطانی به داخلی ترین لایه پوشاننده مثانه محدود مانده است.
مرحله I: سرطان به کل ضخامت دیوارة سلولی مثانه گسترش یافته است.
مرحله II : سرطان به سلول‌های عضلانی دیوارة مثانه گسترش یافته است.
مرحله III: سرطان به بافت چربی اطراف مثانه گسترش یافته است.
مرحله IV: سرطان به لگن و جداره شکم، غدد لنفاوی یا مکان‌های دوردست مانند استخوان، کبد یا شش‌ها گسترش یافته است.

درمان: جراحی

درمان: جراحی برای سرطان مثانه در مرحلة اولیه بیشتر مواقع از جراحی از طریق پیشابراه استفاده می‌شود. اگر سرطان بیشتر جدار مثانه را مورد حمله قرار داده باشد جراح تمایل دارد که یا از شیوة سیستکتومی پا رشیال، که در واقع برداشتن قسمتی از مثانه می‌باشد، یا رادیکال سیستکتومی که برداشتن کل مثانه می‌باشد استفاده کند.
در مردان غدة پروستات و پیشابراه هم ممکن است از طریق جراحی خارج شوند در خانم‌ها حالب‌ها، لوله‌های فالوپ، تخمدان‌ها و قسمتی از واژن ممکن است خارج شود.

درمان: بعد از جراحی

درمان: بعد از جراحی اگر کل مثانه شما باید خارج شود جراح برای شما وسایلی را برای ذخیره و خروج ادرار ایجاد می‌کند یک تکه از رودة شما ممکن است برای ایجاد یک لوله که اجازه می‌دهد ادرار به محل خروجی که به یک کیسه متصل است مورد استفاده قرار بگیرد. در بعضی از موارد یک مخزن داخلی که از طریق یک کاتتر (لوله) جهت تخلیه ادرار استفاده می‌شود برای بیمار تعبیه می‌گردد. در جراحی‌های جدیدتر پیشنهاد می‌شود که یک مثانه مصنوعی که از طریق آن ادرار کردن طبیعی امکانپذیر است برای بیمار ایجاد شود.

درمان: شیمی درمانی

درمان: شیمی درمانی شیمی‌درمانی شیوه‌ای است که در آن از داروهایی مخصوص جهت از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. این داروها امکان دارد قبل از عمل جراحی برای بیمار تجویز شوند تا اندازه تومورها را کاهش دهند و امکان برداشتن تومور را راحت‌تر می‌کند. شیمی‌درمانی همچنین جهت تخریب هرگونه سلول سرطانی که بعد از عمل جراحی باقی مانده است استفاده می‌شود تا شانس بازگشت سرطان را کاهش دهد. ریزش مو،‌ تهوع و احساس خستگی از عوارض جانبی شایع هستند داروهای شیمی‌درمانی یا از طریق ورید یا مستقیماً به داخل مثانه تزریق می‌شوند.

درمان: ایمونوتراپی

درمان: ایمونوتراپی شیمی‌درمانی شیوه‌ای است که در آن از داروهایی مخصوص جهت از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. این داروها امکان دارد قبل از عمل جراحی برای بیمار تجویز شوند تا اندازه تومورها را کاهش دهند و امکان برداشتن تومور را راحت‌تر می‌کند. شیمی‌درمانی همچنین جهت تخریب هرگونه سلول سرطانی که بعد از عمل جراحی باقی مانده است استفاده می‌شود تا شانس بازگشت سرطان را کاهش دهد. ریزش مو،‌ تهوع و احساس خستگی از عوارض جانبی شایع هستند داروهای شیمی‌درمانی یا از طریق ورید یا مستقیماً به داخل مثانه تزریق می‌شوند.

درمان: پرتوتابی

درمان: پرتوتابی از پرتوهای نامرئی با انرژی بالا مانند اشعه x برای کشتن سلول‌های سرطانی و کوچک‌کردن تومورها استفاده می‌شوند. در بیشتر مواقع تشعشعات از خارج از بدن توسط یک ماشین مخصوص تابیده می‌شوند. از پرتودرمانی غالباً به‌طور همزمان با سایر درمانها مانند شیمی‌درمانی و جراحی استفاده می‌شود. برای بیمارانی که نمی‌توانند تحت عمل جراحی قرار بگیرند این تنها روش درمان می‌تواند باشد. عوارض جانبی می‌تواند شامل تهوع،‌ خستگی، آزردگی پوستی، اسهال و درد در حین ادرار کردن باشد.

درمان‌های مکمل

درمان‌های مکمل در حال حاضر هیچگونه درمان مکملی برای درمان یا جلوگیری از سرطان مثانه وجود ندارد. اما تحقیقات در این زمینه در جریان است. مطالعات برروی اینکه آیا عصارة چای سبز یا کلم بروکلی ممکن است در درمان بیماران با سرطان مثانه مؤثر باشد در حال انجام است.

سرطان مثانه: میزان بقاء

سرطان مثانه: میزان بقاء میزان بقاء ارتباط نزدیکی با مرحله سرطان در زمان تشخیص دارد. در حدود نیمی از سرطان‌های مثانه زمانی تشخیص داده می‌شوند که بیماری به لایة داخلی مثانه محدود شده است. نزدیک به 100٪ این بیماران در مقایسه با افراد سالم حداقل تا 5 سال زنده می‌مانند. هرچه سرطان پیشرفته تر باشد این شانس کاهش می‌یابد. امروزه درمانها و چشم‌انداز سرطان‌هایی که تشخیص داده می‌شوند بهتر است. و هر مورد بیمار با مورد دیگر متفاوت است.

زندگی با سرطان مثانه

زندگی با سرطان مثانه ابتلا به سرطان یک تحول بزرگ در زندگی است اگرچه هیچ راه قطعی برای پیشگیری از عود وجود ندارد ولی شما می‌توانید با خوردن مقادیر فراوانی از میوه‌ها، سبزیجات،‌ غلات و تعادل در مصرف گوشت خود را سالم نگهدارید. اگر دخانیات مصرف می‌کنید آن را قطع کنید، ‌روزانه ورزش کنید و آزمایشات دوره‌ای منظم از سلامتی شما محافظت می‌کند.

درمان‌های تحقیقاتی جدید

درمان‌های تحقیقاتی جدید درمان‌های جدیدی برای درمان سرطان مثانه به تأیید رسیده‌اند. از درمان فتودینامیک در مراحل اولیه سرطان می‌توان استفاده کرد در این نوع درمان از نور لیزر برای فعال‌سازی مواد شیمیایی که باعث از بین بردن سلول‌های سرطانی می‌شود، استفاده می‌کنند.
در بعضی از آن درمان‌ها از ویروس‌هایی که در محیط آزمایشگاه ایجاد شده‌اند برای مبارزه با سرطان استفاده می‌شود.
هدف از درمان‌های هدف‌دار (Targeted Therapics) کنترل رشد سلول‌های سرطانی است.

اسلایدهای دیگر...

اسلایدهای دیگر...<ul id='double'><li><table><tr><td><a target='_parent' href=راهنمای تصویری سرطان گردن رحم راهنمای تصویری سرطان گردن رحم

  • تست‌های ضروری غربالگری که هر مردی باید انجام دهد تست‌های ضروری غربالگری که هر مردی باید انجام دهد
  • تست‌های ضروری غربالگری که هر زنی باید انجام دهد تست‌های ضروری غربالگری که هر زنی باید انجام دهد
  • پوست آیینه سلامتی بدن پوست آیینه سلامتی بدن
  • غذاهای برتر حاوی فیبر غذایی غذاهای برتر حاوی فیبر غذایی
  • خرافه‌ها و واقعیات مربوط به خطرات سرطان ریه خرافه‌ها و واقعیات مربوط به خطرات سرطان ریه
  • غذاهایی برای محکم کردن استخوان‌ها غذاهایی برای محکم کردن استخوان‌ها
  • 15 علامت که زنان نادیده می‌گیرند 15 علامت که زنان نادیده می‌گیرند
  • 15 علامت که مردان نادیده می‌گیرند 15 علامت که مردان نادیده می‌گیرند
  • کنترل وزن و ترک سیگار کنترل وزن و ترک سیگار
  •  خوردن غذای مناسب در رستوران خوردن غذای مناسب در رستوران
  • رژیم غذایی گیاهخواری: گیاهخوار شدن رژیم غذایی گیاهخواری: گیاهخوار شدن
  •  مواد غذایی بدی که برای کاهش وزن خوب هستند مواد غذایی بدی که برای کاهش وزن خوب هستند
  • 24 روش کم کردن وزن بدون داشتن رژیم غذایی 24 روش کم کردن وزن بدون داشتن رژیم غذایی
  • خرید امگا – 3: منابع عالی موجود در فروشگاه‌ها خرید امگا – 3: منابع عالی موجود در فروشگاه‌ها
  • موادغذایی که با چربی‌ها مبارزه می‌کنند موادغذایی که با چربی‌ها مبارزه می‌کنند
  • غذاهای ارگانیک:خریدن یا نخریدن  مواد غذایی ارگانیک غذاهای ارگانیک:خریدن یا نخریدن مواد غذایی ارگانیک
  • ویتامین D شگفت‌انگیز: تازه‌ترین ماده فوق‌العاده در تغذیه  ویتامین D شگفت‌انگیز: تازه‌ترین ماده فوق‌العاده در تغذیه
  • 25 غذای سبک یا سرپایی (اسنک) عالی که هر کدام 100کالری یا کمتر دارند     25 غذای سبک یا سرپایی (اسنک) عالی که هر کدام 100کالری یا کمتر دارند
  • شگفتی‌های  بهداشتی آب شگفتی‌های بهداشتی آب
  • راهنمای تصویری سرطان مثانه راهنمای تصویری سرطان مثانه
  • استرس استرس
  • رازهایی برای یک زندگی طولانی‌تر رازهایی برای یک زندگی طولانی‌تر
  • راهنمای تصویری ترومبوز ورید عمقی راهنمای تصویری ترومبوز ورید عمقی
  • غذاهای برتر برای استخوانهای شما غذاهای برتر برای استخوانهای شما
  • مشکلات شایع پا مشکلات شایع پا
  • راهنمای تصویری ام اس راهنمای تصویری ام اس
  • توصیه های غذایی برای مبارزه با سرطان توصیه های غذایی برای مبارزه با سرطان
  • توصیه های مفید برای ترک سیگار توصیه های مفید برای ترک سیگار
  • سرطان و ضایعات پیش سرطانی پوست سرطان و ضایعات پیش سرطانی پوست
  • راهنمای تصویری سرطان ریه راهنمای تصویری سرطان ریه
  • راهنمای تصویری سرطان پستان راهنمای تصویری سرطان پستان
  • راهنمای تصویری سرطان پروستات راهنمای تصویری سرطان پروستات
  • راهنمای تصویری سرطان تخمدان راهنمای تصویری سرطان تخمدان
  • آشنایی با متاستاز استخوانی در سرطان ها آشنایی با متاستاز استخوانی در سرطان ها
  • راهنمای تصویری سرطان روده بزرگ و راست‌روده راهنمای تصویری سرطان روده بزرگ و راست‌روده
  • راهنمای تصویری  سرطان لوزالمعده راهنمای تصویری سرطان لوزالمعده
  • کمک به ترک سیگار در چند روز سخت اولیه کمک به ترک سیگار در چند روز سخت اولیه
  • عمر طولانی با تغذیه مناسب عمر طولانی با تغذیه مناسب
  •  12 اشتباه مربوط به رژیم غذایی و نحوه اجتناب از آنها 12 اشتباه مربوط به رژیم غذایی و نحوه اجتناب از آنها
  • 10 روش تقویت سوخت‌وساز (متابولیسم) بدن 10 روش تقویت سوخت‌وساز (متابولیسم) بدن
  • مراحل سرطان پستان مراحل سرطان پستان
  • " />