دانههای كنجد حاوی مواد چربی، آنتیاكسیدانها، روغن كنجد، مواد پروتئینی، اسید آمینه، سلولز، مواد معدنی و كلسیم است و بدینترتیب دانههای كنجد بسیار مغذی و مقدار بسیار پرارزشی انرژی دارند.
خواص درمانی كنجد
كنجد خواص درمانی چشمگیری دارد. منبع غنی اسید آمينه كنجد رشد تومورها را متوقف میكند و به رفع مسمومیت كبد و كلیهها و بهبود سیستم ایمنی بدن كمك میكند.
كنجد در درمان بیخوابی مؤثر بوده، خاصیت ضد ورم مفاصل و رماتیسم و همچنین خاصیت ضد سرطان دارد. خواص ضدقارچ و ضدباكتری از دیگر تأثیرات آن است.
روغن كنجد در جلوگیری از فساد دندان كاربرد دارد. همچنین در درمان التهاب و تورم لثه مفید است. برگهای كنجد سرشار از مواد لعابی هستند كه در گذشته با دیگر گیاهان برای درمان اسهال خونی و «وبا» بهكار برده میشدند.
آرد كنجد سرشار از اسید آمینه است و سه برابر شیر كلسیم دارد. آرد كنجد یا كنجد به خوبی در سالادها، خوراكهای مرغ یا گوشت و سبزیجات پخته شده به كار رفته و همچنین در معطر ساختن پنیر ، سالادهای تخم مرغ، سسهایی كه اساس آن كره یا نان معطر هست كاربرد دارد.
كنجد، معدن مواد معدنی قابل جذب است و دارای منیزیم، كلسیم، آهن، سیلیس، آلومینیوم، كورم، مس، نیكل، سدیم و چندین فلز و شبه فلز دیگر است.
اثر كنجد بیشتر در اثر داشتن ویتامینهای زیاد آن است بویژه ویتامینهای «ب» و ویتامینهای «ف» كه فراوان دارد.
كنجد تقریباً بیشتر مواد مورد ساختمان بدن را داراست لذا یك غذای قیمتی و پرارزش برای انسان است كه دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد.
منبع: ایرنا
تاریخ:14/1/91
کلیدواژه ها:
جدول شناسه
|