
براساس جدیدترین مطالعهها، عوامل تغذیهای در بروز نیمی از سرطانها اثر دارد و سالم غذا خوردن بهطور چشمگیری ابتلا به آنها را کاهش میدهد. البته نگهداری وزن در محدوده مناسب نیز یکی از اقدامهای پیشگیرانه است زیرا نتایج مطالعهها نشان دادهاند اضافه وزن در طولانی مدت میتواند احتمال بروز سرطانهای پستان، پروستات، کولون و رحم را افزایش دهد. در ادامه هم 10 عادت غذایی سرطانزا را برایتان برشمردهایم تا با ترک آنها، احتمال ابتلا به این بیماریها در شما به حداقل ممکن برسد.
1. زیادهروی در مصرف گوشت قرمز و چربیهای اشباع:
محققان دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیدهاند، احتمال ابتلای افرادی که هر روز گوشت قرمز میخورند، به سرطان روده بزرگ 3 برابر بیشتر است. در آقایانی هم که چربیهای اشباع را بیش از اندازه دریافت میکنند، سرطان پروستات نیز بیشتر دیده میشود.
2. نوشیدن الکل:
مصرف زیاد الکل با ابتلا به انواع سرطانها در خانمها و آقایان مرتبط است. براساس نتایج مطالعههای متعدد، نوشیدن الکل خطر بروز سرطان دهان، کبد، روده بزرگ و مری را افزایش میدهد.
3. زیادهروی در مصرف غذاهای شور:
نتایج یک مطالعه که در ژاپن انجام شد، ارتباط بین خوردن غذاهای شور و افزایش 15 درصدی احتمال ابتلا به سرطان را به اثبات رساند. جالب است بدانید که نمک دریافتی باعث میشود باکتری هلیکوباکتر (عامل بروز سرطان معده) در معده بهراحتی فعالیت و زمینه بروز سرطان را در این ارگان فراهم کند.
مرکز ملی سرطان کره مطالعهای انجام داده است و 2 میلیون نفر بررسی شدند. نتایج این مطالعه نشان داد در افرادی که در خوردن غذاهای شور زیاده روی میکنند، سرطان معده با گستردگی بیشتری شیوع دارد. البته شیوع سرطان معده به دلیل خوردن بیش از حد مواد غذایی شور در میان ژاپنیها و کرهایها رتبه اول را دارد.
4. زیادهروی در مصرف شکر سفید و قهوهای:
نتایج یک تحقیق ایتالیایی نشان داده است در افرادی که زیاد شکر میخورند، احتمال ابتلا به سرطان پانکراس 78 درصد بیشتر است. در این مطالعه محققان سلولهای سرطانی پانکراس را در معرض قند فروکتوز قرار دادند (نوعی قند که در محصولاتی مانند انواع نوشیدنیهای شیرین وجود دارد) و مشاهده کردند رشد سلولهای سرطانی و پیشرفت سرطان در مقایسه با سلولهایی که در معرض گلوکز قرار گرفتهاند، در این حالت بیشتر میشود.
5. مصرف غذاهای کهنه و کپک زده:
بررسیها نشان دادهاند خوردن مواد غذایی کپک زده نیز به دلیل داشتن سم «آفلاتوکسین» میتواند زمینهساز بروز سرطان باشد. بهخصوص سرطان معده، بنابراین از خوردن مواد غذایی کپک زدهای مانند سیبزمینی، بادامزمینی، قارچ و انواع جوانهها خودداری کنید.
6. زیادهروی در مصرف غذاهای سرخ شده:
نتایج بررسیها نشان دادهاند مصرف مواد غذایی سرخ شده در دمای بالاتر از 248 درجه فارنهایت، مانند سیبزمینی سرخ شده و چیپس، ترکیب سرطانزایی به نام «آکریلامید» را وارد بدن میکند. محققان دریافتهاند با مصرف یک بسته چیپس، 500 برابر بیشتر از حد مجاز اعلام شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، آکریلامید وارد بدن خواهد شد. اداره بهداشت و غذا و داروی آمریکا نیز اعلام کرده این ترکیب مهمترین عامل بروز سرطان تخمدان و رحم است.
7. زیادهروی در مصرف فرآوردههای گوشتی (سوسیس و کالباس):
(این محصولات افزودنیهایی به نام نیترات و نیتریت دارند که در بدن به نیتروز آمین تبدیل میشود. نتایج بررسیها نشان دادهاند عادت به خودن این فراوردهها، احتمال ابتلا به سرطان پانکراس را تا 67 درصد افزایش میدهد. به علاوه احتمال بروز تومور مغزی در کودک مادرانی که در دوران بارداری از این محصولات استفاده میکردهاند، به میزان قابل ملاحظهای بیشتر خواهد بود.
8. زیادهروی در مصرف ماهیهای پرورشی:
اغلب ماهیهای پرورشی در مقایسه با ماهیهای آزاد، دارای دوز بالایی از ترکیبی سرطان زا به نام PCB هستند.
9. زیادهروی در مصرف گوشتهای کباب شده:
وقتی گوشت قرمز را به مدت طولانی در معرض دمای بالا قرار میدهیم و سطح آن میسوزد، ترکیبهای سرطانزایی در آن بهوجود خواهد آمد. بررسیها نشان دادهاند بخشهای قهوهای تیره یا سوخته گوشت، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را بالا خواهد برد.
10. زیاده روی در مصرف مواد غذایی تخمیرشده:
مطالعهای که در کره انجام شد، نشان داد در افرادی که در خوردن شور معروفشان یعنی «کیمچی» زیادهروی میکنند، 50 درصد احتمال ابتلا به سرطان معده در مقایسه با افرادی که این چاشنی را کمتر میخورند، کمتر است.
منبع : سلامت نیوز
تاریخ: 90/12/3
کلیدواژه ها:
جدول شناسه
|