
براساس یک مطالعه جدید مشخص شده است خانمهایی که سطح بالاتری از کاروتنوئید دارند (مادهای که در میوهها و سبزیجات به مقدار زیادی وجود دارد) احتمال بروز سرطان سینه (بخصوص انواع مقاوم به درمان و انواع با پیشآگهی ضعیف) به شدت کاهش مییابد.
در این مطالعه که توسط محققین دانشگاه هاروارد انجام شد خانمها بعد از اندازهگیری سطح کاروتنوئید به دو گروه تقسیم شدند.
گروه اول گروهی بودند که دارای سطح بالایی از کاروتنوئید در خونشان بودند و گروه دوم سطح کاروتنوئید خونشان پایین بود.
مقایسه این دو گروه نشان داد گروه اول با احتمال کمتری به سرطان پستان مبتلا میشوند.
اگر هویج بخوریم سرطان پستان نمیگیریم؟
کاروتنوئید ماده مغذی است که سبب میشود میوهها و سبزیجات حاوی آن به رنگ نارنجی، قرمز و زرد دربیایند. هویج، سیبزمینی شیرین، اسفناج و فلفل قرمز مواد غذایی سرشار از کاروتنوئید هستند.
محققان بیمارستان لنوکسهیل در این بررسی دادههای هزار زن را که در 8 تحقیقات قبلی شرکت کرده بودند از نظر سطح کاروتنوئیدها و سرطان پستان بررسی کردند و نتیجه ها نشان دادند خانمهای با سطح خونی بالاتری از نظر کاروتنوئیدها با احتمال کمتری به سرطان پستان ER منفی مبتلا میشوند. این محققین اعلام کردهاند که اگرچه این تحقیقات ارتباط بین سطح کاروتنوئیدها و خطر ابتلا به سرطان پستان را نشان میدهد اما ثابت نمیکند که مواد مغذی از این بیماری جلوگیری میکند.
منبع: وب - امدی
تاریخ: 22/09/91
کلیدواژه ها:
جدول شناسه
|