موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > تازه ها > مصرف گیاهان خودروی بهاری سبب کاهش وزن می‌شود
مصرف گیاهان خودروی بهاری سبب کاهش وزن می‌شود

یک کارشناس تغذیه معتقد است: مصرف گیاهان خودروی بهاری می‌تواند تاثیر مثبتی بر کاهش وزن افراد داشته باشند.

علی اشرف رشیدی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، گیاهان خودروی بهاری را سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آب و فیبر دانست و برای برخی از این گیاهان ارزش‌های دارویی را برشمرد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد گیاهان بخصوص گیاهان رویش یافته در فصل بهار را آب تشکیل می‌دهد، فیبر موجود در گیاهان خودروی بهاری را قابل توجه دانست و آن را برای کنترل بیماری‌های قلبی مفید ارزیابی کرد.

وی افزود: این گیاهان انرژی پایینی دارند و از این حیث می توانند تاثیر مثبتی بر کاهش وزن افراد داشته باشند.

به گفته این کارشناس تغذیه، «پاغازه» یکی از گیاهان خودروی بهاری است که ترکیبات موجود در آن می تواند در کنترل بیماری‌های گوارشی بویژه زخم معده نقش مهمی داشته باشد.

وی در ادامه «قارچ» را که به صورت طبیعی در این فصل می روید سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی دانست و افزود: قارچ در فهرست سبزیجات با پروتئین قابل قبول قرار دارد، البته پروتئین آن به هیچ وجه با پروتئین گوشت برابری نمی‌کند و از این حیث نمی‌تواند جایگزین گوشت باشد.

رشیدی گفت: بهترین شیوه مصرف گیاهان بهاری این است که در صورت امکان به صورت خام مصرف شوند و اگر هم خوردن آنها به صورت خام امکان پذیر نیست بهتر است از شیوه‌های بخارپز کردن برای خوردن آن استفاده شود و از طبخ آن‌ها در مقادیر زیاد روغن خودداری شود.

این کارشناس تغذیه به افراد توصیه کرد: از مصرف گیاهان بهاری که با روغن‌های زیاد طبخ شده باشند خودداری کنند.

وی در ادامه به بیان توضیحاتی در خصوص مصرف «باقلا» پرداخت و گفت: باقلا در افرادی که کمبود آنزیم "گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز" دارند سبب ایجاد کم خونی و بیماری تحت عنوان "فاویسم" می‌شود.

وی افزود: افرادی که بیماری فاویسم دارند در صورت مصرف باقلا با کم خونی شدید، ریز شدن گلبول‌های قرمز و حتی در مواردی مرگ مواجه خواهند شد بنابراین توصیه می‌شود این افراد از مصرف باقلا خودداری کنند.

وی ادامه داد: افرادی که چندین بار در طول عمر خود باقلا مصرف کرده‌اند و مشکلی ندارند می‌توانند با خیال راحت باقلا بخورند.
منبع: ایسنا
تاریخ: 2-2-93


کلیدواژه ها: 
ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 6 + 6



جدول شناسه
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء