موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > تازه ها > آمار مبتلایان به سرطان روده بزرگ در همدان رو به افزایش است
آمار مبتلایان به سرطان روده بزرگ در همدان رو به افزایش است

کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: آمار مبتلایان به سرطان روده بزرگ در همدان همواره در حال افزایش است.
آمار مبتلایان به سرطان روده بزرگ در همدان رو به افزایش است
دکتر'شراره نیک سیر' روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در سال 87 تعداد آمار مبتلایان به سرطان روده بزرگ 37 نفر بود که تا سال 91 این تعداد به 64 مورد رسید و همواره نیز در حال افزایش است.

وی با بیان اینکه هم اکنون پس از سرطان پوست این سرطان بیشترین مبتلایان را به خود اختصاص داده است، افزود: در بین زنان همدانی پس از سرطان سینه، سرطان روده بزرگ بیشترین آمار مرگ را به خود اختصاص داده است.

وی عنوان کرد: تمام اشکال ابتلا به سرطان روده بزرگ به علت پولیپ هایی است که به شکل برجستگی های مخاطی در روده قرار دارند و 10 تا 15 سال طول می کشد که این پولیپ ها به سرطان تبدیل شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون سن ابتلا به این سرطان درحال کاهش است،اضافه کرد: غربالگری این سرطان از سن 50 سالگی آغاز می شود و به صورت انجام یک آزمایش سالانه به منظور شناسایی خون مخفی در مدفوع انجام می شود که هم اکنون این غربالگری در بیمارستان شهید بهشتی همدان در حال انجام است.

وی اضافه کرد: در صورت ابتلای یک نفر از بستگان درجه اول و یا دو نفر از بستگان درجه دوم شانس ابتلا به این بیماری دو تا سه برابر افزایش پیدا می کند همچنین در صورت ابتلای یک نفر از بستگان درجه اول که قبل از سن 50 سالگی مبتلا شده باشد شانس ابتلای فرد سه تا چهار برابر بیشتر می باشد.

وی با تاکید بر لزوم توجه تغییر در عادات روده ای از جمله کاهش قطر مدفوع، اسهال یا یبوست طول کشیده، احساس عدم تخلیه کامل روده بعد از دفع، درد شکم، نفخ و کاهش وزن غیرقابل توجیه گفت: صرف وجود این علایم به تنهایی به معنای داشتن سرطان روده بزرگ نیست ولی بدان معنی است که مراجعه به پزشک ضرورت دارد.

وی با اشاره به راه های پیشگیری از این بیماری اظهارکرد: رژیم غذایی صحیح، داشتن فعالیت بدنی منظم، پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب (به خصوص چربی حیوانی)، کاهش میزان مصرف گوشت قرمز، افزایش مصرف روزانه میوه و سبزی و حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی متوسط پنج روز در هفته توصیه می شود.

وی همچنین بر دوری از سیگار و نوشیدنی های الکلی و تلاش برای تشخیص سرطان در مراحل اولیه با انجام آزمون های غربالگری تاکید کرد.
منبع: ایرنا
تاریخ: 11-08-93

کلیدواژه ها: 
ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 4 + 8



جدول شناسه
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء