
متخصصان تغذیه همواره تأکید دارند که بهترین منابع غذایی حاوی آنتیاکسیدانها شامل میوهها و سبزیها دارای فیبر خوراکی زیاد، غلات سبوسدار، مغزها و حبوبات، دانهها و همچنین موادغذایی سرشار از پروتئینهای ضد پیری هستند.
مصرف مواد غذایی غنی از آنتیاکسیدان برای سلامت بدن، تقویت سیستم ایمنی و همچنین افزایش طول عمر و به تعویق انداختن فرآیند پیری ضروری است. اما نقش دقیق آنتیاکسیدانها در بدن چیست؟
سایت اینترنتی کامن سنس در مقاله جدیدی در این باره میگوید: آنتیاکسیدانهای موجود در غذاها در واقع تأثیر مولکولهای رادیکال آزاد را در بدن کاهش میدهند. وقتی این مولکولها در بدن فعال هستند اعضای بدن سریعتر فرسوده میشوند و در نتیجه فرایند پیری زودتر بروز میکند. بنابراین آنتیاکسیدانها موجب میشود که بدن جوانتر و شادابتر بماند و در عینحال علائم پیری را کاهش میدهند. هر چند آنتیاکسیدانها برای بدن مفید هستند اما همه انواع آنها نمیتوانند تأثیر ضدپیری داشته باشند بلکه برخی از آنها نقش مؤثرتری در جوانتر ماندن دارند و با حفاظت از شما در برابر بسیاری از بیماریهای خطرناک عمرتان را طولانیتر میکنند.
بنابراین گزارش، مهمترین آنتیاکسیدانهایی که خاصیت ضدپیری دارند شامل کارتنوئیدهای موجود در میوهها و سبزیها، ویتامین C همراه با «بیوفلاوونوئیدها» ویتامین E در ترکیب با «توکوفرولها» و سلنیوم هستند که یک آنتیاکسیدان مینرال است.
انستیتو ملی سرطان مصرف روزانه حداقل پنج نوبت از غذاهای سرشار از آنتیاکسیدان که مهمترین آنها میوهها و سبزیها هستند را توصیه می کند. بهعلاوه مصرف این مواد غذایی را میتوان به 9 نوبت در روز افزایش داد.
این مقاله میافزاید، مزایای کارتنوئیدها شامل محافظت از بدن در برابر عفونتها و آسیبهای ناشی از مولکولهای رادیکال آزاد است. این آسیبها در واقع بر اثر آلودگی استعمال سیگار، نور زیاد خورشید، تشعشعات رادیواکتیو و استرس بروز میکند.
به گفته پزشکان مصرف کارتنوئیدها موجب بهبود قدرت و شفافیت بینایی، سلامت بیشتر پوست، کاهش خطر ابتلا به سرطانها، پیشگیری از امراض قلبی، جلوگیری از پیری زودرس پوست، کاهش خطر تحلیل ماکولار چشم (عارضه چشمی ناشی از پیری ) و نیز موجب کاهش خطر بروز آب مروارید و نابینایی می شود.
سبزیها حاوی کارتنوئیدها اغلب به رنگهای زرد، قرمز، نارنجی و یا برگهای سبزتیره هستند که از مهمترین آنها میتوان به اسفناج، کلم بروکلی، فلفل سبز و قرمز، هویج و سیبزمینی اشاره کرد.
در ادامه این مقاله آمده است: سه آنتیاکسیدان مفید دیگر با خاصیت بالای ضدپیری شامل ویتامینهای E و C و ماده معدنی سلنیوم هستند که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند و از تحلیل رفتن و تضعیف استخوانها، مفاصل و اعضای مهم دیگر بدن مثل پوست جلوگیری میکنند.
مزایای ویتامین C شامل جلوگیری از چروک خوردن پوست، سالم نگه داشتن استخوانها ، تقویت سیستم ایمنی بدن و نیز جلوگیری از فرایند اکسیده شدن است که این فرآیند در بروز آب مروارید، آرتریت، بیماری قلبی و سرطان نقش دارد. مهمترین منابع این ویتامین همراه با بیوفلاوونوئیدها شامل فلفل سبز و قرمز، کیوی، پرتقال، لیموها، گریپفروت، توتها، کلم بروکلی، طالبی و گوجهفرنگی هستند.
مزایای ویتامین E شامل کاهش خطر بروز بیماری قلبی، سرطان و سایر امراض ناشی از بالا رفتن سن هستند. ویتامین E تأثیر مولکولهای رادیکال آزاد را خنثی میکند و از تخریب اسیدهای چرب ضروری که برای سلامت سلولها ضروری هستند، پیشگیری مینماید. مهمترین منابع حاوی ویتامین E همراه با «تیکوفرولها» و «توکوتریینولها»شامل مغزها بهویژه بادام، دانهها مخصوصاً تخمه آفتابگردان و همچنین بادامزمینی، کره بادامزمینی، غلات سبوسدار، اسفناج و آووکادو هستند.
مزایای سلنیوم نیز شامل تقویت سیستم ایمنی بدن کاهش اضطراب و افسردگی و حفظ سلامت موها و ناخنها است. منابع غذایی اصلی حاوی این ماده معدنی مهم شامل غذاهای سالم حاوی پروتئین زیاد مثل غذاهای دریایی،تخممرغ، گوشت مرغ و قرمز، گندم سبوسدار، برنج قهوهای و سایر غلات سبوسدار هستند.
سلنیوم همراه با ویتامینها موجب کند شدن روند پیری میشود، خطر ابتلا به سرطانها را کاهش میدهد ،از عروق خونی محافظت میکند و احتمال حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش میدهد.
منبع: سلامت نیوز
تاریخ: 29/08/90
کلیدواژه ها:
جدول شناسه
|