موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > تازه ها > آلودگی های آب و هوا از عوامل موثر در بروز سرطان است
آلودگی های آب و هوا از عوامل موثر در بروز سرطان است

مسوول کمیته پژوهش و برنامه ریزی شورای بیماری های خاص سازمان صدا و سیما گفت: طبق نتایج تحقیقات سازمان های بین المللی، آلودگی ها به ویژه آلودگی آب و هوا در بروز انواع سرطان ها نقش موثری دارد.
آلودگی های آب و هوا از عوامل موثر در بروز سرطان است
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا علی مطلق روز شنبه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: سرطان یکی از بیماری های پیچیده ای است که همواره عوامل متعددی در بروز آن مطرح و پس از بررسی ها و مطالعات گسترده در بیشتر موارد عوامل احتمالی در بروز این بیماری مورد تایید قرار می گیرد.

** مصرف آب آلوده 

وی افزود: مصرف آب غیراستاندارد به عنوان آب آشامیدنی و آب کشاورزی نیز در بروز سرطان موثر است؛ طبق بررسی هایی که در سال های گذشته در کشور ما صورت گرفته است، در برخی مناطق تهران و برخی شهرهای کشور میزان نیترات موجود در آب بیشتر از حد استاندارد بوده است. 

**استعمال دخانیات

مطلق ادامه داد: در کنار آلودگی های آب و هوا سایر عوامل مانند مصرف سیگار و دخانیات، فعالیت کم بدنی، وزن و فشار خون بالا و تغییر شیوه زندگی به سبک شهرنشینی از عوامل موثر در بروز بیماری سرطان در ایران به شمار می رود.

مسوول کمیته پژوهش و برنامه ریزی شورای بیماری های خاص صدا و سیما گفت: طی 30 سال گذشته میزان شهرنشینی در کشور از 50 به 80 درصد افزایش یافته است، سن شروع سیگار کشیدن در ایران 20 سالگی است و حدود 20 درصد مردان ایرانی سیگاری هستند و تنها 12 درصد مردم ایران 5 وعده در روز میوه و سبزی مصرف می کنند. 

** بی تحرکی و روند افزایشی چاقی در مردم ایران 

مطلق ادامه داد: میزان تحرک در بین مردم ایران بسیار کم است به گونه ای که 40 درصد مردم ما حداقل فعالیت بدنی را نیز ندارند. همچنین وزن درصد زیادی از مردم در کشور ما بالا است به طوری که 44 درصد مردم افزایش وزن دارند و 50 درصد زنان ایرانی چاق هستند. 

وی با بیان اینکه تهیه مواد غذایی به صورت غیراستاندارد و با استفاده از کودهای شیمیایی که نیترات زیادی دارند، می تواند در بروز سرطان نقش بسزایی داشته باشد، افزود: همواره توصیه می شود که مردم مصرف میوه و سبزی را در وعده های غذایی خود افزایش دهند و آن را به پنج وعده در روز برسانند این درحالی است که اگر تولید آنها ایمن نباشد، می تواند آسیب های زیادی را به سلامت افراد وارد کند. 

**پارازیت ها و بروز سرطان

مطلق در مورد نقش پارازیت ها در بروز سرطان نیز اظهار داشت: در مورد تاثیر این پدیده در بروز سرطان تحقیقات علمی صورت نگرفته است و نقش آن در بروز این بیماری تاکنون به صورت تئوری مطرح بوده است؛ بنابراین برای تایید تاثیر این پدیده در بروز سرطان باید تحقیقات علمی گسترده ای صورت بگیرد. 

متخصص رادیولوژی و آنکولوژی اظهار داشت: طبق تحقیقات علمی مشخص شده است که برای بروز بیماری سرطان باید 6 تغییر ژنتیکی پشت سرهم در بدن اتفاق بیفتد و توسط سیستم ایمنی فرد کنترل نشود تا سرطان به صورت بالینی بروز یابد.

مطلق گفت: سرطان یکی از بیماری ها است که با انجام اقدامات پیشگیرانه می توان تا 40 درصد از بروز آن پیشگیری کرد؛ بنابراین هر قدر سرطان زود تشخیص داده شود، می توان از وخامت آن و صرف هزینه های مالی و جانی پیشگیری کرد. 

** شیوع سرطان در ایران و جهان 

مسوول کمیته پژوهش و برنامه ریزی شورای بیماری های خاص سازمان صدا و سیما در مورد شیوع سرطان در ایران اظهار داشت: شایع ترین نوع سرطان در بین زنان و مردان به ترتیب سرطان سینه ، معده، روده بزرگ، مثانه و مری است. 

مطلق افزود: در ایران شایع ترین نوع سرطان ها در بین زنان را به ترتیب سرطان سینه با 23 درصد، روده بزرگ 5/8 درصد، معده 1/6 درصد و مری 4/4 درصد کل موارد ابتلا را تشکیل می دهد. 

وی ادامه داد: شایع ترین نوع سرطان ها در بین مردان در ایران به ترتیب سرطان معده با 8/10 درصد، پروستات 4/9 درصد، مثانه 1/9 درصد و روده بزرگ 3/8 درصد کل موارد ابتلا است. 

مطلق گفت: به طور کلی سرطان های سینه و دستگاه گوارش و ادراری شایع ترین نوع سرطان ها در ایران و جهان است . 

** میزان بروز سرطان 

این متخصص رادیولوژی و آنکولوژی اظهار داشت: در سال 2000 میلادی تعداد 10 میلیون نفر در جهان به سرطان مبتلا بودند بر اساس این آمار و روند روبه رشد ابتلا به سرطان، سازمان بهداشت جهانی پیش بینی کرد که تا 2020 میلادی این میزان به دوبرابر افزایش خواهد یافت. 

مطلق گفت: در سال 2008 میلادی میزان بروز سرطان در جهان به 4/12 میلیون نفر و در سال 2012 به 1/14 میلیون نفر رسید؛ این آمار نشان می دهد که پیش بینی سازمان بهداشت جهانی پیش بینی درستی بوده است و شیوع سرطان همچنان در جهان روند افزایشی دارد. 

** میزان بروز سرطان 

مطلق در مورد میزان بروز سرطان در جهان اظهار داشت: 3/72 نفر از هر 100 هزار نفر جمعیت مردان جهان و 79 نفر از هر 100 هزار نفر جمعیت زنان در جهان سالانه به سرطان مبتلا می شوند. 

وی افزود: میزان بروز سرطان در ایران نیز در بین هر 100 هزار جمعیت مردان 123 نفر و در هر 100 هزار نفر زنان 132 نفر است. 

** میزان مرگ و میر 

مطلق اظهار داشت: میزان مرگ و میر ناشی از سرطان نیز روبه افزایش است و به طورکلی 12 درصد از کل علل مرگ و میر در زنان و مردان در جهان به علت سرطان است . 

وی توضیح داد: میزان 7/6 میلیون نفر در سال 2008 بر اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست داده اند و این میزان در سال 2012 به 2/8 میلیون نفر رسید. 

مطلق در مورد آمار مرگ و میر ناشی از سرطان در ایران نیز گفت: 14 درصد کل مرگ و میرها در ایران به دلیل سرطان اتفاق می افتد این درحالی است که این آمار در کل جهان 12 درصد است. 

وی با بیان اینکه میزان شیوع سرطان در جهان بیشتر از شیوع مالاریا و ایدز است، افزود: براساس بررسی هایی که در سال 2012 میلادی صورت گرفته است، 6/32 میلیون نفر با بیماری سرطان در حال ادامه زندگی هستند. 

متخصص رادیولوژی و آنکولوژی اظهار داشت: در کشور ما بیشتر تومورهای سرطانی در مرحله دوم و سوم تشخیص داده می شود و بسیاری از آنها با پیشرفت موضعی خود را نشان می دهد این درحالی است که در اکثر کشورها تومورهای سرطانی در مرحله یک و با اندازه ای کمتر از 2 سانتی متر تشخیص داده می شود. 

مطلق گفت: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی مقرون به صرفه ترین اقدام در زمینه سرطان پیشگیری از بروز آن است و در کشورهای با سطح درآمد متوسط بهترین اقدام در پیشگیری از بروز سرطان افزایش سطح آگاهی های عمومی است. 

وی در مورد انجام غربالگری عمومی برای تشخیص سرطان اظهار داشت: غربالگری مقرون به صرفه نیست و نمی توان تمام افراد را از نظر ابتلا به تمام انواع سرطان ها غربالگری کرد اما می توان در مورد 4 سرطان شایع با توصیه به انجام معاینات پیشگیرانه به افراد بالای 40 تا 50 سال از بروز آن پیشگیری کرد. 

مطلق توضیح داد: در مورد سرطان سینه انجام ماموگرافی، سرطان روده بزرگ آزمایش خون مخفی در مدفوع، سرطان پروستات آزمایش PSA و سرطان دهانه رحم انجام آزمایش پاپ اسمیر به افراد میانسال توصیه می شود. 

دبیر علمی کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان در مورد برگزاری این کنگره اظهار داشت: با توجه به میزان شیوع بالای بیماری سرطان این کنگره با هدف افزایش سطح آگاهی عمومی و تعامل بیشتر با رسانه ها و سازمان های اجتماعی مسوول در این زمینه برگزار می شود. 

مطلق افزود: در این کنگره پنل هایی با موضوع پیشگیری از سرطان، تشخیص زودهنگام سرطان، تشخیص و درمان سرطان، مراقبت ها و حمایت های بیمار، کنترل سرطان، پژوهش در زمینه سرطان، نقش رسانه در کنترل سرطان، چشم اندازهای نو در تشخیص، درمان و کنترل سرطان برگزار می شود. 

وی گفت: شرکت در این کنگره 15 امتیاز بازآموزی و در صورت شرکت در کارگاه ها 18 امتیاز بازآموزی برای پزشکان عمومی، پرستاران، روان شناسان، مددکاری، تغذیه و فیزیوتراپی دارد. 

به گفته مطلق این کنگره با حضور جمعی از متخصصان 15 تا 17 بهمن ماه امسال در سالن همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار می شود. 
منبع: ایرنا
تاریخ: 23-10-92


کلیدواژه ها: 
ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 2 - 9



جدول شناسه
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء