موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > تازه ها > سرطان مری در خطه شمال کشور از شرق دریای خزر تا غرب آن و مناطق کوهستانی زاگرس شیوع فراوانی دارد
سرطان مری در خطه شمال کشور از شرق دریای خزر تا غرب آن و مناطق کوهستانی زاگرس شیوع فراوانی دارد

رييس ششمين كنگره انجمن علمي جراحان عمومي با اشاره به شيوع سرطان‌هاي دستگاه گوارش از جمله سرطان مري، معده و كولون در ايران گفت: سرطان مري در خطه شمال كشور از شرق درياي خزر تا غرب آن و مناطق كوهستاني زاگرس شيوع فراواني دارد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دکتر اسماعيل حاجي نصرالله با بيان اين مطلب اظهار کرد: سرطان ريه در مردان و سرطان سينه در زنان ايراني شايع است.

وي ادامه داد: سرطان کولون (روده بزرگ) از سرطان‌هاي شايع دستگاه گوارش است که ميزان خطر بروز آن به عوامل گوناگوني از جمله ژنتيک، سابقه خانوادگي و عوامل محيطي بستگي دارد به طوري که چنانچه فردي در اقوام درجه يك خود نظير پدر، مادر، خواهر و بردار سابقه ابتلاء به يکي از انواع سرطان‌ها را داشته باشد پيگيري‌هاي لازم براي وي بايد در سنين پايين‌تري آغاز شود.

رييس ششمين کنگره انجمن علمي جراحان عمومي افزود: اين افراد بايستي آزمايش‌هاي لازم را از نظر وجود خون مخفي در مدفوع از 45 سالگي به بعد آغاز و هر 3 سال يک بار تکرار کنند و در صورت مثبت بودن از نظر وجود خون مخفي براي پيگيري هاي بيشتر کولونوسکوپي يا سيگموئيدسکوپي براي آنان توصيه مي‌شود.

دکتر حاجي نصرالله گفت: متخصصان معتقدند رژيم‌هاي غذايي اروپايي و آمريکايي با مشخصه حجم کم و انرژي فراوان در بروز سرطانهاي کولون موثر هستند و اين در حالي است که رژيم‌هاي سرشار از فيبر، حاوي ميوه و سبزيجات فراوان (رژيم غذايي نواحي آفريقايي) خطر بروز سرطان کولون (روده بزرگ) را کاهش مي دهد.

وي با تاکيد بر اهميت رعايت رژيم غذايي متعادل در پيشگيري از بروز انواع سرطان‌هاي دستگاه گوارش ادامه داد: ابتلاء به انواع بيماري‌هاي مقعد سبب تاخير در شناسايي و درمان سرطان کولون (روده بزرگ) مي‌شود.

رييس ششمين کنگره انجمن علمي جراحان عمومي توضيح داد: علامت بيماري‌هاي مقعد نظير هموروئيد (بواسير)، فيشر آنال (زخم مقعد) و... خونريزي در مدفوع است و اگر به طور هم زمان سرطان کولون بروز کند افراد خون موجود در مدفوع را به بيماري‌هاي مقعد نسبت مي‌دهند و اين هم پوشاني تشخيص ديرهنگام سرطان کولون را سبب مي‌شود.

دکتر حاجي نصرالله افزود: حال آن که تشخيص و درمان جراحي زودهنگام سرطان کولون مي‌تواند بهترين نتايج درماني را به همراه داشته باشد و به درمان قطعي آن منجر شود از اين رو مبتلايان به بيماري‌هاي مقعد نبايد هرگونه تغيير علامتي را ناديده بگيرند.

وي تغيير اجابت مزاج و خونريزي در مدفوع را دو علامت اصلي سرطان روده بزرگ برشمرد و افزود: علائم سرطان نواحي مختلف روده بزرگ نظير سمت چپ روده بزرگ، سمت راست روده و يا مقعد با يکديگر متفاوت است و جدي گرفتن هر تغيير اجابت مزاج نظير تغيير يبوست به اسهال و بالعکس ضروريست.

رييس ششمين کنگره انجمن علمي جراحان عمومي يادآور شد: نتايج مطالعات انجام شده در کشور حاکي از آن است که نوشيدن چاي داغ، استفاده از نان‌هاي سبوس دار و نيز جويدن ماده موسوم به «ناس» در استان خراسان از عوامل مهم سرطان مري در کشور است.


کلیدواژه ها: 
ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 4 + 6



جدول شناسه
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء