موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > تازه ها > روغن زیتون ممکن است از سرطان پیشگیری کند
روغن زیتون ممکن است از سرطان پیشگیری کند

روغن زیتون ممکن است از سرطان پیشگیری کند

یک پژوهش جدید حاکی از آن است که مصرف مقادیر زیاد روغن زیتون در رژیم غذایی ممکن است به پیشگیری از آسیب سلول های بدن که نهایتا به سرطان می‌انجامد کمک کند.


به گزارش خبرگزاری رویترز  پژوهشگران در بررسی بر روی 182 مرد اروپایی شواهدی یافتند که نشان می‌داد روغن زیتون می‌تواند آسیب ناشی از اکسیداسیون به ماده ژنتیکی سلول، فرآیندی که می‌تواند رشد سرطان را برانگیزد، را کاهش دهد.

آنها می‌گویند این یافته‌ها ممکن است توضیح‌دهنده این امر باشد که چرا میزان شیوع سرطان‌های مختلف در شمال اروپا بالاتر از جنوب اروپاست که روغن زیتون یک ماده اصلی در رژیم غذایی است.

دکتر هنریک ای پولسون از بیمارستان دانشگاهی کپنهاک در دانمارک و یکی از این محققان همچنین گفت که نتایج بررسی آنها از  توصیه به جایگزینی  چربی‌های اشباع‌شده در غذاهایی مانند گوشت و کره با چربی‌های گیاهی به خصوص روغن زیتون حمایت می‌کند.

افراد مورد آزمایش در این تحقیق که مردانی  بین 20 تا 60 سال و از پنج
کشور اروپایی بودند، برای دو هفته روزی یک چهارم فنجان روغن زیتون در هر روز مصرف کردند. در پایان این دوره 13 درصد کاهش در ماده‌ای به نام 8oxodG
که شاخص آسیب ناشی از اکسیداسیون DNA  به سلول‌هاست در این افراد مشاهده شد.

چنین آسیبی وقتی مشاهده می‌شود که مواد فرعی حاصل از سوخت و ساز به نام ترکیبات واکنش‌دهنده اکسیژن‌دار بر دفاع‌های ضداکسیداسیون در بدن غلبه می‌کند. روغن زیتون حاوی شماری از ترکیبات به نام فنول‌ها هستند که تصور می‌رود به عنوان عوامل ضداکسیداسیون قوی عمل کنند.

در  هر حال به نظر این محققان ظاهرا کاهش آسیب DNA در نتیجه اکسیداسیون به علت فنول‌ها نبوده است. چرا که در این تحقیق با وجود  استفاده از سه نوع روغن زیتون متفاوت که مقادیر متفاوتی از فنول داشتند، مقدار آسیب ناشی از اکسیداسیون به طور یکسان کاهش یافت.

در عوض پژوهشگران حدس می‌زنند که چربی‌های تک‌اشباع‌نشده در روغن زیتون عامل این اثر باشند.

این پژوهشگران می‌گویند روغن زیتون ممکن است تا حدی علت شیوع کمتر برخی سرطان‌ها از جمله سرطان سینه، روده بزرگ و پروستات در کشورهای حوزه دریای مدیترانه نسبت به کشورهای شمال اروپا باشد. البته دکتر پولسون یادآور می‌شود رژیم غذایی مدیترانه‌ای همچنی غنی از میوه و سبزی، غلات کامل و سبوس‌دار  و ماهی است که آنها هم از لحاظ پیشگیری از سرطان مهم هستند.

منبع: همشهری آنلاین

تاریخ :16/09/90


کلیدواژه ها: 
ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 3 - 5



جدول شناسه
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء