موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > تازه ها > ارتباط سن و دفعات بارداری با دو سرطان زنانه
ارتباط سن و دفعات بارداری با دو سرطان زنانه

یک متخصص سرطان خون گفت: زنانی که صاحب فرزند نمی‌شوند یا سن بارداری‌شان را به تاخیر می‌اندازند، بیشتر از سایر زنان در معرض ابتلا به سرطان رحم قرار دارند.

دکتر فرشاد سید طاهر گفت: تغییر در الگوی مادر شدن از جمله عوامل تاثیرگذار بر افزایش قابل توجه بروز انواع سرطان‌ها در دهه گذشته بوده است.

وی افزود: نرخ ابتلا به سرطان رحم در طول دهه گذشته تا ۲۵ درصد افزایش یافته و در حال حاضر سالانه هشت هزار و ۷۰۰ مورد ابتلای جدید در کشور گزارش می‌شود. اما یافته‌ها حاکی از آن است که ریسک بروز این بیماری در زنانی که هرگز بچه‌دار نشده‌اند، سه برابر بیشتر است.

سید طاهر تصریح کرد: سبک زندگی از جمله چاقی، سیگار کشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی و نداشتن فرزند از عوامل تاثیرگذار بر افزایش ۱۲ درصدی انواع بیماری‌های متفاوت در زنان است.

این متخصص سرطان خون خاطرنشان کرد: تحقیقات بیشتر نشان می‌دهد که سرعت شیوع برخی از سرطان‌های مرتبط با سبک زندگی مدرن به سرعت در حال افزایش است؛ به طوری که نرخ ابتلا به سرطان کبد نسبت به دهه گذشته ۵۹ درصد افزایش داشته که عمدتا ناشی از مصرف بیش از حد مشروبات الکلی و چاقی بیش از اندازه است. نرخ ابتلا به سرطان پوست بدخیم هم تا ۵۴ درصد افزایش یافته که بیشتر ناشی از گذراندن تعطیلات در کنار ساحل و زیر نور شدید آفتاب است.

وی افزود: در مورد سرطان رحم هم نرخ ابتلا به آن در بین سال‌های ۲۰۰۳تا۲۰۰۱ ، ۲۳ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر بود که در سال‌های ۲۰۱۳ تا۲۰۱۱ به ۲۹ نفر در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر افزایش یافته است و در حال حاضر چهارمین سرطان مرگبار در بین زنان بعد از سرطان سینه، روده و ریه محسوب می‌شود.

سیدطاهر ادامه داد: نرخ ابتلا به سرطان سینه هم در طول دهه گذشته هشت درصد افزایش داشته است و ریسک ابتلا به این بیماری در زنانی که بچه‌دار نشده‌اند و هرگز به کودک شیر نداده‌اند به مراتب بیشتر است. البته ابتلا به این بیماری با سیگار کشیدن، چاقی و مصرف الکل هم مرتبط است. داشتن فرزند کمتر یا تاخیر در سن بارداری با افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه و رحم ارتباط دارد.

این متخصص سرطان خون خاطرنشان کرد: هورمون استروژن موجب رشد تومور می‌شود و از آنجا که سطح این هورمون در طول دوره بارداری و شیردهی کاهش می‌یابد، احتمال رشد تومور هم کاهش می‌یابد. از طرف دیگر سطح پروژسترون در طول بارداری افزایش می‌یابد، هورمونی که از نظر محققان، عامل محافظ در مقابل ابتلا به سرطان است
منبع: ایسنا
تاریخ: 94/12/24


کلیدواژه ها: 
ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 3 + 4



جدول شناسه
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء