محققان آمریکایی با تکرار یک مطالعه که در سال ۲۰۱۱ انجام شده بود، متوجه شدند که تمرکز زیاد اسیدهای چرب امگا ۳ در خون با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط دارد.
به گزارش يونايتدپرس، آلن كريستال يكي از اعضاي بخش علوم بهداشت عمومي مركز تحقيقات سرطان گفت: يافته هاي اخير نشان مي دهد كه تمركز زياد EPA، DPA و DHA -- سه اسيد چرب ضد التهابي ناشي از ماهي چرب و مكمل هاي روغن ماهي-- موجب مي شود كه خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان افزايش يابد.
نتايج اين مطالعه همچنين نشان داد كه تمركز زياد اين سه اسيد چرب خطر ابتلا به سرطان پروستات با درجه پايين را ۴۴ درصد و خطر ابتلا به تمام انواع سرطان پروستات را ۴۳ درصد افزايش مي دهد.
مطالعه اي كه در سال ۲۰۱۱ در اين ارتباط انجام شده بود نيز ارتباط مشابه اي را ميان تمركز بالاي DHA در خون و افزايش بيش از دو برابري خطر ابتلا به سرطان پروستات با درجه بالا نشان داد.
محققان با انتشار مقاله اي اعلام كردند كه اين اسيدهاي چرب در بروز تومورهاي پروستات نقش دارند و توصيه كردند كه مردان در افزايش مصرف اسيدهاي چرب امگا ۳ به ويژه از طريق مكمل ها دقت كنند و خطرات بالقوه آن را درنظر بگيرند.
كريستال گفت: نتايج هر دو اين مطالعات حيرت انگيز بود پيش از اين گمان مي شد كه مصرف اسيدهاي چرب امگا ۳ به دليل خواص ضد التهابي شان، اثرات مثبتي براي سلامتي داشته باشند.
با اين حال هنوز مشخص نيست كه چرا اسيدهاي چرب امگا ۳ موجب افزايش خطر ابتلا به سرطان پروستات مي شود اما نتايج هر اين دو مطالعات نشان مي دهد كه مردان بايد در مصرف اسيدهاي چرب امگا۳ دقت كنند.
نتايج اين مطالعه در مجله Journal of the National Cancer Institute منتشر شده است.
منبع:ایرنا
تاریخ: 31-04-92
کلیدواژه ها:
جدول شناسه
|