موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > تازه ها > سندرم متابولیک و افزایش خطر سرطان کبد
سندرم متابولیک و افزایش خطر سرطان کبد

سندرم متابولیک مجموعه‌ای از عوامل خطرزای متابولیک است که در یک فرد وجود دارند. این عوامل خطرزا شامل افزایش فشار خون، افزایش اندازه دوره کمر، افزایش تری گلیسرید خون، افزایش قند خون ناشتا و کاهش HDL(کلسترول خوب) می‌باشند. هرگاه فردی به سه عامل از این 5 عامل مبتلا باشد، مبتلا به سندرم متابولیک است.

 این سندرم به علت ارتباط با دیابت و بیماری‌های قلبی ـ عروقی و نیز به خاطر شیوع بالا در جوامع شهری، توجه بسیاری از محققان را به خود جلب نموده است. امروزه  دانشمندان با اطمینان اعلام می دارند که سندرم متابولیک شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت را افزایش می‌دهد. در مطالعاتی که اخیرا صورت گرفته، مشخص گردید سندرم متابولیک همچنین احتمال ابتلا به دو نوع سرطان کبد را نیز افزایش می‌دهد.

طبق مطالعات انجام شده متخصصین انستیتو ملی سرطان آمریکا، مبتلایان به سندرم متابولیک ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به دو نوع سرطان کبد (hepatocellular carcinoma  وIntrahepatic   cholangiocarcinoma   ) باشند.

در این مطالعه، پزشکان سابقه پزشکی بیش از 4000 نفر از افراد مبتلا به دو نوع سرطان کبد فوق الذکر را در مقایسه با بیش از 190 هزار فرد سالم در گروه کنترل را  مورد بررسی قرار دادند. تحلیل‌های آماری نشان داد، 37.1% از مبتلایان به hepatocellular carcinoma  و 29.7% از مبتلایان به intrahepatic cholangiocarcinoma، سندرم متابولیک داشتند. این در حالی است که  تنها 17.1% از افراد سالم سندرم متابولیک داشتند.

نکته عملی: در دهه های اخیر شیوع سرطان کبد رو به افزایش است. بسیاری علت این امر را به فاکتورهای خطر ویروسی ارتباط می‌دهند، اما دلیل دیگری که امروزه بیان می‌شود، سندروم متابولیک می‌باشد. با توجه به شیوع بالای این سندرم، متخصصان توصیه می‌کنند،  برای کنترل سندرم متابولیک ضروری است که با تغییر شیوه زندگی اقدام به اصلاح عوامل خطر نظیر چاقی، عدم فعالیت بدنی و رژیم غذایی نامناسب نمود.

منبع: عصر ایران

تاریخ: 30/03/90


کلیدواژه ها: 
ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 5 - 7



جدول شناسه
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء