موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > تازه ها > ده عادت سرطانزا
ده عادت سرطانزا

1- زياده‌روي در مصرف گوشت قرمز و چربي‌هاي اشباع:

محققان دانشگاه هاروارد به اين نتيجه رسيده‌اند، احتمال ابتلاي افرادي كه هر روز گوشت قرمز مي‌خورند، به سرطان روده بزرگ ۳ برابر بيشتر است.

در آقاياني هم كه چربي‌هاي اشباع را بيش از اندازه دريافت مي‌كنند، سرطان پروستات نيز بيشتر ديده مي‌شود.

۲- نوشيدن الكل:

مصرف الكل با ابتلا به انواع سرطان‌ها در خانم‌ها و آقايان مرتبط است. بر اساس نتايج مطالعه‌هاي متعدد، نوشيدن الكل خطر بروز سرطان دهان، كبد، روده بزرگ و مري را افزايش مي‌دهد.

۳- زياده‌روي در مصرف غذاهاي شور:

نتايج يك مطالعه كه در ژاپن انجام شد، ارتباط بين خوردن غذاهاي شور و افزايش ۱۵ درصدي احتمال ابتلا به سرطان را به اثبات رساند.

جالب است بدانيد كه نمك دريافتي باعث مي‌شود باكتري هليكوباكتر (عامل بروز سرطان معده) در معده به راحتي فعاليت و زمينه بروز سرطان را در اين ارگان فراهم كند.

مركز ملي سرطان كره مطالعه‌اي انجام و ۲ ميليون نفر بررسي شدند. نتايج اين مطالعه نشان داد در افرادي كه در خوردنغذاهاي شور زياده‌روي مي‌كنند، سرطان معده با گستردگي بيشتري شيوع دارد. البته شيوع سرطان معده به دليل خوردن بيش از حد مواد غذايي شور در ميان ژاپني‌ها و كره‌اي‌ها رتبه اول را دارد.

۴- زياده‌روي در مصرف شكر سفيد و قهوه‌اي:

نتايج يك تحقيق ايتاليايي نشان داده است در افرادي كه زياد شكر مي‌خورند، احتمال ابتلا به سرطان پانكراس ۷۸ درصد بيشتر است. در اين مطالعه محققان سلول‌هاي سرطاني پانكراس را در معرض قند فروكتوز قرار دادند (نوعي قند كه در محصولاتي مانند انواع نوشيدني‌هاي شيرين وجود دارد) و مشاهده كردند رشد سلول‌هاي سرطاني و پيشرفت سرطان در مقايسه با سلول‌هايي كه در معرض گلوكز قرار گرفته‌اند، در اين حالت بيشتر مي‌شود.

۵- مصرف غذاهاي كهنه و كپك‌زده:

بررسي‌ها نشان داده‌اند خوردن مواد غذايي كپك‌زده نيز به دليل داشتن سم «آفلاتوكسين» مي‌تواند زمينه‌ساز بروز سرطان باشد به خصوص سرطان معده، بنابراين از خوردن مواد غذايي كپك‌زده‌اي مانند سيب‌زميني، بادام‌زميني، قارچ و انواع جوانه‌ها خودداري كنيد.

6- زياده‌روي در مصرف غذاهاي سرخ شده:

نتايج بررسي‌ها نشان داده‌اند مصرف مواد غذايي سرخ شده در دماي بالاتر از ۲۴۸ درجه فارنهايت، مانند سيب‌زميني سرخ شده و چيپس، تركيب سرطان‌زايي به نام «آكريلاميد» را وارد بدن مي‌كند. محققان دريافته‌اند با مصرف يك بسته چيپس، ۵۰۰ برابر بيشتر از حد مجاز اعلام‌شده از سوي سازمان جهاني بهداشت، آكريلاميد وارد بدن خواهد شد. اداره بهداشت و غذا و داروي آمريكا نيز اعلام كرده اين تركيب مهم‌ترين عامل بروز سرطان تخمدان و رحم است.

7- زياده‌روي در مصرف فرآورده‌هاي گوشتي (سوسيس و كالباس) :

اين محصولات افزودني‌هايي به نام نيترات و نيتريت دارند كه در بدن به نيتروزآمين تبديل مي‌شود. نتايج بررسي‌ها نشان داده‌اند عادت به خوردن اين فراورده‌ها، احتمال ابتلا به سرطان پانكراس را تا ۶۷ درصد افزايش مي‌دهد. به علاوه احتمال بروز تومور مغزي در كودك مادراني كه در دوران بارداري از اين محصولات استفاده مي‌كرده‌اند، به ميزان قابل‌ملاحظه‌اي بيشتر خواهد بود.

۸- زياده‌روي در مصرف ماهي‌هاي پرورشي:

اغلب ماهي‌هاي پرورشي در مقايسه با ماهي‌هاي آزاد، داراي دوز بالايي از تركيبي سرطان‌زا به نام PCB هستند.

9- زياده‌روي در مصرف گوشت‌هاي كباب شده:

وقتي گوشت قرمز را به مدت طولاني در معرض دماي بالا قرار مي‌دهيم و سطح آن مي‌سوزد، تركيب‌هاي سرطان‌زايي در آن به وجود خواهد آمد. بررسي‌ها نشان داده‌اند بخش‌هاي قهوه‌اي تيره يا سوخته گوشت، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را بالا خواهد برد.

10- زياده‌روي در مصرف مواد غذايي تخمير شده:

مطالعه‌اي كه در كره انجام شد، نشان داد در افرادي كه در خوردن شور معروفشان يعني «كيمچي» زياده‌روي مي‌كنند، ۵۰ درصد احتمال ابتلا به سرطان معده در مقايسه با افرادي كه اين چاشني را كمتر مي‌خورند، كمتر است.
تاریخ: 13/04/91


کلیدواژه ها: 
ارســال نـظر
کاربر گرامی برای طرح سوالات پزشکی به بخش مشاوره سلامت مراجعه نمایید تا سوال شما توسط متخصصین موسسه پاسخ داده شود. به سوالاتی که در این بخش ارسال میشوند ترتیب اثر داده نمیشود.

نام (اختیاری)
پست الکترونیک(اختیاری)
آدرس وبسایت یا وبلاگ (اختیاری)
نظرشمــا
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
اظهارنظرهای جدید به این مطلب،به ایمیل من ارسال گردد
* لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید *
لطفا حاصل عبارت را در محل زیر وارد نمایید:
= 3 - 9



جدول شناسه
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء