موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی
 ابتدا 
< صفحه قبل
1
2
3
4
صفحه بعد >
 انتها 
53 مورد  | صفحه 3 از 4    
 

آیا شیوه پختن گوشت با خطر سرطان ارتباط دارد؟
آیا شیوه پختن گوشت با خطر سرطان ارتباط دارد؟پختن کافی برای از بین بردن میکروب‌های مضر در گوشت ضروری است. ولی برخی مطالعات نشان داده است که سرخ کردن، آب‌پز کردن یا کبابی کردن گوشت در دمای بسیار زیاد مواد شیمیایی تولید می‌کند که می‌تواند خطر سرطان را بیشتر کند. با اینکه این مواد می‌تواند باعث آسیب DNA و بروز سرطان در حیوانات گردد، ولی تأثیر آنها در ایجاد سرطان کولورکتال در انسان مشخص نشده است. بخارپز کردن و پختن در میکروویو باعث تولید مقدار کمتری از این مواد می‌شود.
 

آیا چاقی و اضافه وزن موجب افزایش خطر سرطان می‌شود؟
بله. اضافه وزن و چاقی موجب افزایش خطر بروز سرطان پستان (در زنان یائسه)، کولون، رحم، مری، کلیه، وسایر سرطان‌ها می‌شود. با اینکه مطالعات مربوط به رابطه کاهش وزن و کاهش خطر بروز سرطان اندک است، بعضی مطالعات نشان می‌دهد که کاهش وزن می‌تواند خطر سرطان پستان را کاهش دهد. با توجه به سایر فواید اثبات شده به افراد دچار اضافه وزن توصیه می‌شود وزن خود را کم کنند. کاهش اضافه وزن در سنین بزرگسالی نه تنها در جلوگیری از بروز سرطان بلکه در کاهش خطر سایر بیماری‌های مزمن نیز اهمیت دارد.
 

آیا مصرف روغن زیتون در پیشگیری از سرطان مؤثر است؟
مصرف روغن زیتون موجب کاهش خطر بیماری¬های قلبی می¬شود ولی تأثیر زیادی در بروز سرطان ندارد. با اینکه روغن زیتون در مقایسه با کره و مارگارین سالم¬تر است، هنوز منبع غنی کالری بوده و باید به اندازه مصرف شود.
 

آیا غذاهایی که برچسب ارگانیک دارند در کاهش خطر سرطان مؤثرترند؟
عنوان "ارگانیک" در مواد غذایی گیاهی به این معنی است که آنها بدون استفاده از آفت‌کش‌ها و تغییرات ژنتیکی تولید شده‌اند. در حال حاضر، مطالعاتی وجود ندارد که نشان بدهد این نوع غذاها در کاهش خطر بروز سرطان از غذاهای تولید شده به سایر روش‌ها، مؤثرتر است.
 

آیا وجود آفت‌کش‌ها در مواد غذایی موجب سرطان می‌شود؟
آفت‌کش‌ها وقتی در تولیدات صنعتی، کشاورزی و شغلی به‌صورت نابجا استفاده شوند می‌توانند سمی باشند. با اینکه سبزیجات ومیوه‌ها می‌تواند حاوی مقادیر کمی از این مواد شیمیایی باشد، شواهد علمی بسیاری از مصرف سبزی و میوه‌ها حمایت می‌کند. درحال حاضر شواهدی وجود ندارد که وجود مقادیر اندک آفت‌کش‌ها در سبزی و میوه موجب افزایش خطر سرطان گردد و سبزیجات و میوه‌ها قبل از مصرف باید خوب شسته شود.
 

آیا فعالیت بدنی زیاد موجب کاهش خطر بروز سرطان می‌شود؟
بله. افرادی که فعالیت بدنی متوسط تا شدید دارند، شانس کمتری در بروز سرطان پستان و کولون نسبت به سایر افراد دارند. این کاهش خطر بروز سرطان ارتباطی با کاهش وزن فرد ندارد. شواهد مربوط به رابطه مستقیم فعالیت بدنی با سایر انواع سرطان اندک است. با این حال چاقی و اضافه وزن با انواع زیای سرطان مرتبط است و فعالیت بدنی عامل اصلی دستیابی به وزن مناسب است. به‌علاوه فعالیت بدنی فواید زیادی در جلوگیری از بیماری‌های قلبی و دیابت دارد.
 

فیتوکمیکال‌ها چیست و آیا خطر سرطان را کاهش می‌دهد؟
فیتوکمیکال‌ها یا مواد شیمیایی گیاهی طیف زیادی ترکیبات است که توسط گیاهان تولید می‌شود. بعضی از این مواد از گیاه در مقابل حشرات محافظت کرده و عملکردهای مهم دیگری نیز دارند. بعضی از آنها هم در خود گیاه و هم در فردی که آن را می‌خورد دارای اثر آنتی‌اکسیدان یا اثرات شبه هورمونی است. از آنجا که مصرف میوه و سبزی موجب کاهش خطر سرطان می‌شود، محققین بدنبال یافتن ترکیبات مسؤول این تأثیرات هستند. در حال حاضر شواهدی وجود ندارد که فیتوکمیکال‌ها به‌صورت مکمل غذایی به اندازه میوه، سبزی، حبوبات و غلات که از آن استخراج می‌شود، مفید باشد.
 

آیا مصرف ساخارین موجب سرطان می‌شود؟
خیر. در موش مصرف زیاد شیرین کننده ساخارین باعث ایجاد سنگ مثانه می‌شود که خود می‌تواند سرطان مثانه ایجاد کند، ولی ساخارین در انسان باعث ایجاد سنگ مثانه نمی‌شود. ساخارین از لیست مواد سرطان‌زای انسان خارج گردیده است.
 

آیا وجود نمک زیاد در رژیم غذایی باعث افزایش خطر سرطان می‌شود؟
مطالعاتی در زمینه وجود رابطه بین غذاهای نمک سود شده و دودی با افزایش خطر سرطان معده، نازوفارنکس و حلق وجود دارد. شواهدی وجود ندارد که مقادیر متوسط نمک موجود در غذا یا اضافه شده هنگام آشپزی تأثیری بر سرطان داشته باشد.
 

سلنیوم چیست و آیا می‌تواند خطر بروز سرطان را کم کند؟
سلنیوم یک ماده معدنی است که در فعالیت آنتی‌اکسیدان بدن نقش دارد. شواهد مطالعات حیوانی نشان می‌دهد که سلنیوم اثر حفاظتی مقابل سرطان دارد. یک مطالعه نشان می‌دهد که مصرف مکمل سلنیوم می‌تواند خطر بروز سرطان ریه، کولون و پروستات را در انسان کاهش دهد. ولی برای تائید آن باید مطالعات بیشتری انجام شود. مصرف مقادیر زیاد مکمل سلنیوم توصیه نمی‌شود. زیرا فاصله بین مقادیر سمی و بی‌خطر آن کم است. حداکثر میزان سلنیوم در مکمل‌ها نباید از 200 میکروگرم در روز بیشتر باشد.
 

آیا سویا خطر سرطان را کاهش می‌دهد؟
غذاهای حاوی سویا منبع غنی پروتئین و جایگزین مناسبی برای گوشت است. سویا حاوی فیتوکمیکال‌ها بوده که برخی از آنها فعالیت استروژنی ضعیف دارد که در مطالعات حیوانی در مقابل سرطان‌های وابسته به هورمون اثر محافظتی دارد. در حال حاضر شواهد کمی وجود دارد که نشان بدهد مصرف سویا خطر بروز سرطان را کاهش بدهد. مصرف زیاد سویا می‌تواند خطر بروز سرطان‌های حساس به استروژن مانند سرطان پستان و رحم را افزایش دهد. زنان مبتلا به سرطان پستان باید مقادیر متوسطی از سویا را به‌عنوان جزئی از رژیم گیاهی مصرف کنند. این افراد نباید مقدار زیادی سویا در رژیم غذایی مصرف کنند و از مصرف منابع غلیظ شده سویا مانند قرص و پودر سویا یا مکمل‌های حاوی مقدار زیاد ایزوفلاوون خودداری کنند.
 

آیا مصرف شکر خطر بروز سرطان را بیشتر می‌کند؟
مصرف شکر باعث جذب کالری بیشتر بدون تأمین مواد مغذی لازم در کاهش خطر سرطان می‌شود. با ایجاد چاقی و افزایش سطح انسولین، شکر به‌طورغیر مستقیم خطر بروز سرطان را بیشتر می‌کند. شکر سفید (فرآوری شده) در مقایسه با شکر قهوه‌ای یا عسل در افزایش وزن بدن و تأثیر بر انسولین تفاوتی ندارند. محدود کردن غذاهایی مانند کیک، آب نبات، بیسکوئیت، نوشابه در کم کردن مصرف شکر مؤثر است.
 

آیا مکمل‌های غذایی خطر سرطان را کم می‌کند؟
شواهدی قوی وجود دارد که رژیم غذایی حاوی میوه، سبزی و سایر غذاهای گیاهی، خطر بروز سرطان را کمتر می‌کند. ولی در حال حاضر اثر مکمل‌ها در کاهش خطر سرطان اثبات نشده است. درحقیقت مصرف زیاد برخی مکمل‌ها خطر بروز سرطان‌ها را بیشتر می‌کند.
 

آیا نوشیدن چای خطر سرطان را کم می‌کند؟
بعضی مطالعات مطرح می‌کند که نوشیدن چای به‌علت وجود ترکیبات آنتی‌اکسیدان می‌تواند خطر بروز سرطان را کمتر کند. در مطالعات حیوانی مصرف برخی انواع چای( مانند چای سبز) خطر بروز سرطان را کم می‌کند ولی نتایج مطالعات انسانی مختلف است. در حال حاضر تأثیر چای در کاهش خطر سرطان در انسان اثبات نشده است.
 

آیا چربی‌های اشباع شده (ترانس ) خطر سرطان را بیشتر می‌کند؟
چربی‌های اشباع هنگامی تولید می‌شوند که روغن‌هایی مانند مارگارین هیدروژنه می‌شوند تا در دمای اتاق به‌صورت جامد درآیند. شواهد اخیر نشان می‌دهد چربی‌های اشباع شده کلسترول خون را افزایش می‌دهد. رابطه آن با سرطان هنوز مشخص نیست. ولی توصیه می‌شود افراد تا حد ممکن از چربی‌های اشباع شده کمتر استفاده کنند.
 
 ابتدا 
< صفحه قبل
1
2
3
4
صفحه بعد >
 انتها 
53 مورد  | صفحه 3 از 4    
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء