موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی
 ابتدا 
< صفحه قبل
1
2
3
4
صفحه بعد >
 انتها 
53 مورد  | صفحه 4 از 4    
 

آیا مصرف میوه و سبزی‌ها خطر بروز سرطان را کاهش می‌دهد؟
در بیشتر مطالعات روی تعداد زیادی افراد، مصرف بیشتر میوه وسبزی‌ها با کاهش خطر سرطان ریه، دهان، مری، معده و کولون ارتباط دارد. از آنجا که نمی‌دانیم کدام ترکیب موجود در میوه و سبزی بیشترین تأثیر مفید را دارد، توصیه می‌شود روزانه 5 وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات متنوع مصرف کنیم.
 

آیا سبزیجات خانواده کلم در پیشگیری از سرطان مهم است؟
این سبزیجات شامل کلم، گل‌کلم و کلم بروکلی است. این سبزیجات حاوی ترکیباتی است که احتمال خطر سرطان کولورکتال را کاهش می‌دهد، شواهد نشان می‌دهد که مصرف انواعی از سبزیجات شامل انواع کلم خطر سرطان را کاهش می‌دهد.
 

آیا رژیم گیاهخواری خطر سرطان را کم می‌کند؟
رژیم گیاهخواری فواید زیادی دارد. این رژیم چربی‌های اشباع کمتر و فیبر، ویتامین و فیتوکمیکال زیادی دارد. با این حال نمی‌توان نتیجه گرفت که رژیم گیاهخواری تأثیر خاصی در پیشگیری سرطان دارد. در رژیم گیاهخواری سرسختانه که در آن هیچگونه محصول حیوانی مانند شیر و تخم‌مرغ نیز مصرف نمی‌شود، مصرف مکمل ویتامین B12 ، روی و آهن لازم است. (به‌خصوص در بچه‌ها و زنان پس از یائسگی)
 

آیا ویتامین A خطر سرطان را کم می‌کند؟
ویتامین A (رتینول) از 2 طریق از مواد غذایی تأمین می‌شود: نوع آماده از منابع حیوانی (رتینول) و ساخته شدن از بتاکارتن موجود در منابع غذایی گیاهی. ویتامین A برای حفظ سلامتی بافت‌ها ضروری است. نشان داده نشده است که مکمل‌های ویتامین A، چه به‌صورت رتینول و چه بتاکاروتن خطر سرطان را کاهش دهد و در حقیقت مصرف زیاد مکمل‌های آن موجب افزایش خطر سرطان ریه در سیگاری‌ها می‌شود. مصرف زیاد رتینول با خطرات جدی دیگری نیز همراه است.
 

آیا ویتامین A خطر سرطان را کم می‌کند؟
ویتامین A (رتینول) از 2 طریق از مواد غذایی تأمین می‌شود: نوع آماده از منابع حیوانی (رتینول) و ساخته شدن از بتاکارتن موجود در منابع غذایی گیاهی. ویتامین A برای حفظ سلامتی بافت‌ها ضروری است. نشان داده نشده است که مکمل‌های ویتامین A، چه به‌صورت رتینول و چه بتاکاروتن خطر سرطان را کاهش دهد و در حقیقت مصرف زیاد مکمل‌های آن موجب افزایش خطر سرطان ریه در سیگاری‌ها می‌شود. مصرف زیاد رتینول با خطرات جدی دیگری نیز همراه است.
 

آیا ویتامین C خطر سرطان را کم می‌کند؟
ویتامین C در انواعی از میوه‌ها و سبزیجات خصوصاً مرکبات وجود دارد. بسیاری مطالعات رابطه مصرف ویتامین C و کاهش خطر بروز سرطان را نشان داده است. ولی مطالعاتی که درآن ویتامین C به‌صورت مکمل استفاده شده، ارتباطی با کاهش خطر بروز سرطان را نشان نداده است.
 

آیا ویتامین D خطر سرطان را کم می‌کند؟
شواهد زیادی وجود دارد که مصرف ویتامین D تأثیرات مفیدی در برخی سرطان‌ها از جمله سرطان کولون، پروستات و پستان دارد. ویتامین D از طریق ساخته شدن در پوست در معرض نور آفتاب و همچنین از رژیم غذایی مانند لبنیات غنی شده و مکمل‌ها تأمین می‌شود. ولی بسیاری افراد ویتامین D کافی دریافت نمی‌کنند. میزان توصیه شده مصرف ویتامین D (600- 200 واحد بین‌المللی در روز) خصوصاً در کسانی که تماس اندکی با نور آفتاب دارند، افراد مسن، افراد با پوست تیره و کودکانی که فقط با شیر مادر تغذیه می‌شوند ممکن است کافی نباشد. مطالعات بیشتری برای تعیین میزان لازم ویتامین D در کاهش خطر سرطان ضروری است ولی میزان آن بین 2000-200 واحد بین‌المللی روزانه بسته به سن و سایر فاکتورها است. برای کاهش خطرات احتمالی تماس با اشعه ماوراءبنفش نورخورشید برای ساختن ویتامین D در مقابل استفاده از فواید این ویتامین، یک رژیم غذایی متعادل، مکمل‌ها و تماس با نورخورشید به‌طور محدود بهترین راه دسترسی به ویتامین D است.
 

آیا ویتامین E خطر سرطان را کم می‌کند؟
آلفاتوکوفرول فعال‌ترین نوع ویتامین E و یک آنتی¬اکسیدان قوی است. در یک مطالعه مردان سیگاری که آلفاتوکوفرول دریافت می کردند، احتمال کمتری در بروز سرطان پرستات را نشان دادند. ولی مطالعات دیگر این رابطه را نشان نداده است. مطالعات بیشتری در این زمینه در دست انجام است.
 
 ابتدا 
< صفحه قبل
1
2
3
4
صفحه بعد >
 انتها 
53 مورد  | صفحه 4 از 4    
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء