موسسه تحقیقات، آموزش و پیشگیری سرطان
بسم الله الرحمن الرحیم    ۱۶ آذر ۱۳۹۵
جستجو
مرکز جامع سرطان
تغییر سایز حروف: افزایش اندازه حروف کاهش اندازه حروف
صفحه اصلی > مقالات > طبقه بندی  ”تعریف“ 
لیست مقالات موجود در طبقه بندی ”تعریف“
Page 1 of 2 (21 items)
Prev< قبلی
[1]
2
بعدی >Next
 
 

تعریف تومور مغز

ادامه>>
 

تعریف سرطان

سرطان بیماری است که در آن سلولهای غیر طبیعی به صورت کنترل نشده تکثیر یافته و می توانند بافتهای مجاور را درگیر کنند. سلولهای سرطانی همچنین می توانند از طریق جریان خون یا لنف به سایر نقاط بدن گسترش یابند. انواع سرطان شامل کارسینوم، سارکوم، لوسمی، لنفوم و سرطان دستگاه اعصاب مرکزی است. ادامه>>
 

تعریف سرطان آندومتر

سرطانی است که در بافت پوشش رحم (اندام کوچک، توخالی و گلابی شکل در حفره لگن خانم‌ها که جنین در آن رشد می‌کند) بروز می‌کند. بیش‌تر سرطان‌های آندومتر آدنوکارسینوم هستند، یعنی در سلول‌هایی به‌وجود می‌آیند که مخاط و مایعات دیگر را مي‌سازند و آزاد می کنند. برای يادگيري نشانه‌های سرطان آندومتر، تشخیص، درمان و مواردي که باید از پزشک بپرسید، به جزوة آنلاین آنچه باید در مورد سرطان رحم بدانید سر بزنيد.
ادامه>>
 

تعریف سرطان پانکراس

بیماری که در آن سلول‌های سرطانی در بافت پانکراس ایجاد می‌شود.

ادامه>>
 

تعریف سرطان پروستات

سرطانی که در بافت پروستات (غده‌ای در دستگاه تناسلی مرد زیر مثانه و جلوی رکتوم) ایجاد می‌شود. سرطان پروستات معمولاً بیماری مردان مسن است.

ادامه>>
 

تعریف سرطان پستان

سرطانی که در بافت پستان شامل مجاری (لوله‌هایی که شیر را به نوک پستان منتقل می‌کند) و لوبول‌ها (غدد تولیدکننده شیر) ایجاد می‌شود. این سرطان هم در زنان و هم در مردان ایجاد می‌شود و با اینحال سرطان پستان در مردان نادر است.

ادامه>>
 

تعریف سرطان تخمدان

سرطانی که در بافت تخمدان (یک جفت غده دستگاه تناسلی زن که تخمک را تولید می‌کند) ایجاد می‌شود. بیشتر سرطان‌های تخمدان شامل کارسینوم اپیتلیایی تخمدان (سرطان سلول‌های سطحی تخمدان) و تومور رژم سل بدخیم (سرطانی که منشأ آن سلول‌های تخمک است) می‌باشد.

ادامه>>
 

تعریف سرطان تیروئید

سرطانی که در بافت غده تیروئید (عضوی در قاعده گردن که تولید هورمون جهت کنترل ضربان قلب، فشار خون، درجه حرارت بدن و وزن می‌کند) ایجاد می‌شود. چهار نوع شایع سرطان تیروئید شامل سرطان پاپیلاری، فولیکولر، مدولاری و آناپلاستیک است. این انواع براساس نمای ظاهری سلول‌های سرطانی زیر میکروسکوپ طبقه‌بندی می‌شوند.

ادامه>>
 

تعریف سرطان خون (لوسمی)

سرطانی که در بافت‌های تولیدکننده خون مانند مغز استخوان ایجاد می‌شود و موجب تولید تعداد زیادی سلول‌های خونی و آزاد شدن آنها به گردش خون می‌گردد.

ادامه>>
 

تعریف سرطان دهانه رحم

سرطانی که در بافت دهانه رحم ایجاد می‌شود. (عضوی که رحم ا به واژن متصل می‌کند). این سرطان معمولاً رشد آهسته داشته و ممکن است بدون علامت باشد و در بررسی‌های روتین آزمایشگاهی پاپ اسمیر (روشی که در آن سلول‌های گردن رحم برداشته شده و زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود) مشخص شود سرطان دهانه رحم همیشه از عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ناشی می‌شود

ادامه>>
 

تعریف سرطان رحم

سرطانی که در بافت پوشاننده رحم (عضو کوچک، توخالی و گلابی شکل در لگن زنان که جنین در آن رشد می‌کند) ایجاد می‌شود. بیشتر سرطان‌های رحم از نوع آدنوکارسینوم (سرطان سلول‌های تولیدکننده موکوس و سایر ترشحات) است. ادامه>>
 

تعریف سرطان ریه

سرطانی که در بافت ریه و معمولاً سلول‌های پوشاننده مجاری هوایی ایجاد می‌شود. دو نوع عمده سرطان ریه شامل سرطان ریه سلول کوچک و سرطان ریه غیرسلول کوچک است. این انواع سرطان ریه براساس نمای ظاهری سلول‌ها زیر میکروسکوپ طبقه‌بندی می‌شوند.

ادامه>>
 

تعریف سرطان کبد

سرطان اولیة کبد سرطانی است که در بافت کبد ایجاد می‌شود سرطان ثانویه (متاستاتیک) کبد از نواحی دیگر بدن به کبد منتشر می‌شود.
ادامه>>
 

تعریف سرطان کلیه

سرطانی که در بافت کلیه ایجاد می‌شود. سرطان کلیه شامل کارسینوم سلول کلیوی (سرطانی که در لایه پوشاننده لوله‌های بسیار کوچک کلیه که خون را تصفیه و مواد زائد را خارج می‌کند به‌وجود می‌آید) و کارسینوم لگنچه کلیه (سرطان ایجاد شده در قسمت مرکزی کلیه جایی که ادرار جمع‌آوری می‌شود) است. سرطان کلیه همچنین شامل تومور ویلمز (نوعی از سرطان کلیه که معمولاً در کودکان زیر 5 سال ایجاد می‌شود) می‌باشد.
ادامه>>
 

تعریف سرطان کولون

سرطانی که در بافت کولون (روده بزرگ) ایجاد می‌شود. بیشتر انواع سرطان کولون آدنوکارسینوم (سرطان سلول‌های تولید کننده موکوس و سایر ترشحات) است.
ادامه>>
 

تعریف سرطان مثانه

سرطانی که در بافت مثانه (عضو نگهدارنده ادرار) ایجاد می‌شود. بیشتر موارد سرطان مثانه از نوع کارسینوم سلول بینابینی است. این سرطان از سلول‌های لایه داخلی پوشاننده مثانه ایجاد می‌شود. سایر انواع شامل کارسینوم سلول سنگفرشی (سلول‌های باریک و پهن) و آدنوکارسینوم (سرطان سلول‌های تولیدکننده موکوس و سایر ترشحات) است. کارسینوم سلول سنگفرشی و آدنوکارسینوم در لایه داخلی پوشاننده مثانه و به‌علت التهاب و تحریم مزمن ایجاد می‌شوند.
ادامه>>
 

تعریف سرطان مری

سرطانی که در بافت پوشاننده مری (لوله‌ای عضلانی که غذا از طریق آن از حلق به معده منتقل می‌شود) ایجاد می‌شود. دو نوع عمده سرطان مری شامل کارسینوم سلول سنگفرشی (سلول‌های مسطح پوشش داخلی مری) و آدنوکارسینوم (سلول‌های تولیدکننده موکوس و سایر ترشحات) است.

ادامه>>
 

تعریف سرطان معده

سرطانی که در بافت پوشاننده معده ایجاد می‌شود.
ادامه>>
 

تعریف لنفوم غیرهوچکین

نوعی سرطان که در لنفوسیت‌ها (سلول‌های سفید خون) ایجاد می‌شود. لفنوم غیرهوچکین در هر سنی می‌تواند بروز کرده و علایم آن به‌صورت بزرگی غدد لنفاوی، تب و کاهش وزن است. لنفوم هوچکین انواع مختلفی دارد. این بیماری به انواع مهاجم (با رشد سریع) و انواع با رشد بطئ تقسیم‌بندی شده و منشأ آن می‌تواند از سلول‌های B یا سلول‌های T باشد. لفنوم غیرهوچکین سلول B شامل لنفوم بورکیت، لوسمی لنفوسیتی مزمن، لنفوم سلول B بزرگ منتشر، لنفوم فولیکولر، لنفوم سلول بزرگ ایمونوبلاستیک، لنفوم پیش‌ساز سلول B و لنفوم سلول مانتل است. لنفوم غیرهوچکین سلول T شامل مایکوزیس فونگوئیدس، لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک، و لنفوم پیش‌ساز سلول T است. لنفومی که بعد از پیوند مغز استخوان یا سلول‌های بنیادی ایجاد می‌شود معمولاً از نوع سلول B‌است. پیش‌آگهی و درمان به نوعی بیماری و مرحله آن بستگی دارد.

ادامه>>
 

تعریف لنفوم هوچکین

نوعی سرطان سیستم ایمنی بدن که با وجود سلول‌های خاص به نام سلول رید- اشتنبرگ مشخص می‌شود. دو نوع عمده لنفوم هوچکین شامل نوع کلاسیک و نوع ندولر با غلبة لنفوسیتی است. علایم بیماری شامل بزرگی بدون درد غدد لنفاوی، طحال و سایر اعضای سیستم ایمنی است. علایم به‌صورت تب، کاهش وزن، خستگی و تعریق شبانه است. به آن بیماری هوچکین نیز می‌گویند.

ادامه>>
Page 1 of 2 (21 items)
Prev< قبلی
[1]
2
بعدی >Next



نمایش بر اساس طبقه بندی

اطلاعات عمومي(2) مواد غذائی(1) درمان(67) تابش اشعه(1) استعمال دخانیات(3) مواد شیمیایی و محيط زيست(1) سایر عنوان ها (5) جراحی(1) مديريت عوارض روحي و هيجاني      (3) اطلاعاتی برای مراقبین، خانواده و دوستان(1) تغذیه و فعالیت بدنی(18) سلامتی پوست(2) سلامتی استخوان(1) آمار سرطان(12) آنچه درباره سرطان باید بدانید(1) مواد عفونت زا(2) کودک و سرطان(1) مديريت عوارض جسمي(3) خستگي(4) درد(4) روش های تشخیصی و غربالگری سرطان(32) خلاصه اطلاعات درمان بزرگسالان(13) خلاصه اطلاعات درمان اطفال(9) خلاصه اطلاعات مراقبت هاي كمكي و تسكيني(18) خلاصه اطلاعات غربالگري و شناسائي (آزمايش براي تشخيص سرطان)(7) خلاصه اطلاعات ييشگيري(5) خلاصه اطلاعات داروهاي تكميلي و جايگزين(4) واكسن هاي اچ پي وي براي سرطان دهانه رحم(1) ترك سيگار، پيشگيري از سيگاري شدن(4) تعادل انرژي(1) اضافه وزن و چاقي(4) فعاليت بدني(2) رژيم غذايي(13) حاملگي(3) جلوگيري(1) درمان سرطان هاي خاص(28) نوع سرطان(4) عوامل خطرزا و علل احتمالی(11) شناسائي و تشخيص(5) درمان سرطان(16) پشتيباني، كنار آمدن، منابع(4) تومورهاي مغز اطفال  (5) سرطان هاي خون اطفال  (2) ساير تومورهاي اطفال و اختلالات سيستم ايمني  (1) اثرات درمان اطفال  (1) اطلاعات عمومي سرطانهاي اطفال  (8) مراقبت های حمایتی از اطفال(2) غربالگری و آزمايش های اطفال(2) پیدا کردن خدمات بهداشت و درمان(2) تهوع و استفراغ(2) یبوست و اسهال(2) تغذیه و مشکلات غذا خوردن(5) تب و عفونت(2) ریزش مو(2) احساس سردرگمي و مشكلات حافظه(1) خيز لنفاوي(2) تغييرات پوست(3) تمایلات جنسی و باروری(3) دیگر عوارض فیزیکی(3) آشنايي با شيمي درماني و پرتو درماني(4) اضطراب(1) افسردگی(1) برنامه ريزي براي تشخيص و درمان سرطان(1) معنویت(1) اطلاعات عمومي كنار آمدن با عوارض سرطان(2) درمان و مراقبت از كودكان سرطاني(3) راهنمايي نوجواناني كه خواهر، برادر و يا والدين سرطاني دارند  (1) حمايت از مراقبين(2) راهنماي كودكان و نوجواناني كه يكي از اعضاي خانواده آنها سرطان دارد(1) اطلاعات بیمه(1) اطلاعاتي درباره قوانين در زمينه بهداشت و درمان(1) غربالگري و روشهای تشخیصی در  سرطان هاي خاص (8) انواع آزمون های غربالگري(3) آنچه درباره سرطان باید بدانید(31)  تصویر برداری(1) بررسی های آزمایشگاهی(5) اطلاعات عمومی پیشگیری از سرطان(2) پيشگيري سرطان های خاص(8) تعادل در انر‍ژي (وزن و چاقي، فعاليت بدني، رژيم غذائي)(1) دیگر عنوان های پيشگيري(5) درباره واكسن هاي اچ پي وي(2) درباره اچ پي وي(1) اطلاعات عمومي درباره واكسن هاي سرطان و سرطان دهانه رحم(2) ژنتيك سرطان های خاص(1) محيط زيست و دود دخانيات(1) اطلاعات درباره انواع سرطان(22) نابرابري هاي بهداشت و درمان سرطان(3) ساير روش هاي درماني(18) پیشگیری(1) استعمال دخانیات(3) پیشگیری، ژنتیک و علل بروز و عوامل خطرزای سرطان(38) مراقبت پس از درمان(5) گزيده مقالات عوارض جانبي شيمي درماني(19) پرتو درماني(2) شناخت پرتو درمانی(5) گزيده مقالات عوارض جانبي پرتودرماني(6) احساس سردرگمي و مشكلات حافظه(1) آماده شدن برای پایان زندگی(2) آماده شدن برای پایان زندگی(3) زندگی با سرطان و بعد از آن(12) ژنتیک(1) تعریف(21) درمان تسکینی و درد در سرطان(2) آنچه درباره سرطان باید بدانید(1) ترك سيگار، پيشگيري از سيگاري شدن(3) داستان های امید بخش(15) اختلال استرس‌زا پس از آسیب(1) نور خورشید(1) مراقبت از بیمار مبتلا به سرطان(48) مراقبت از بیمار مبتلا به سرطان(3)
 

مشاوره سلامت

عضو خبرنامه شوید



مطالب ارائه شده در پايگاه اينترنتي موسسه تحقیقات، درمان و آموزش سرطان صرفا جهت اطلاع رساني و افزايش آگاهي عمومي تهيه شده و جايگزين توصيه ها و دستورات پزشكي فردي نبوده، لازم است در هر مورد با پزشك معالج مشورت شود
صفحه اصلی درباره ما نقشه سایت حفظ حریم شخصی ارتباط با ما پست الکترونیکی اعضاء