اسلاید برگزیده
شگفتیهای بهداشتی آب
چای و پیشگیری سرطان: اطلاعات موجود نوشیدن چای یک سنت باستانی است که در کشورهای چین و هند 5000 سال قدمت دارد. از مدتها قبل در این فرهنگها چای بهعنوان کمکی برای سلامتی کامل بهحساب آمده است، و اینک محققان چای را برای کاربرد احتمالی آن در پیشگیری و درمان سرطانهای متنوع مطالعه میکنند. محققان مخصوصاً به آنتیاکسیدانهایی به نام کاتکین توجه دارند که در چای یافت میشوند. اما، با وجود تحقیقات نویدبخش اولیه در آزمایشگاه، مطالعاتی که تا بهحال درباره انسان به عمل آمده قاطع و متقاعدکننده نبوده است. آنتیاکسیدانها چیستند؟ بدن انسان بیوقفه مولکولهای ناپایداری به نام اکسیدان تولید میکند که آنها را معمولاً رادیکالهای آزاد هم مینامند. اکسیدانها، برای پایدار شدن، الکترونهای مولکولهای دیگر را سرقت میکنند و در انجام این کار، به پروتئینهای سلولی و مواد ژنتیکی صدمه میزنند. ممکن است در اثر وارد شدن این صدمه سلول نسبت به سرطان آسیبپذیر شود. آنتیاکسیدانها موادی هستند که به بدن انسان امکان میدهند بهدنبال اکسیدانها بگردد و آنها را صید نماید. کاتکینهایی که در چای یافت میشوند، مانند دیگر اکسیدانها، بهطور انتخابی مانع از فعالیت آنزیمهای خاصی میشوند که فعالیت آنها به بروز سرطان منجر میشود. همچنین ممکن است آنتیاکسیدانها نابههنجاریها یا اختلالاتی را هدفگیری و مرمت کنند که توسط اکسیدانها در DNA ایجاد میشود. ادامه>> بیشتر بخوانیم: |
تازه ها
|